Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Uprostřed

27. 04. 2006
1
0
2500
Autor
pepička15

Uprostřed života

Anebo na začátku? Ještě jsem nenapsala první kapitolu a přesto už byla celá kniha napsána… Anebo ještě dřív. Ještě než jsem dokreslila obrázek na úvodní stránce, byl celý spis kompletní… Měla jsem to tušit, ale netušila… Nikdo mi neřekl, že by to tak mohlo být. Položili přede mě knihu a řekli jenom: Piš, holka, piš!

A tak jsem psala… Nejdřív jsem si do ní jenom kreslila... Pak se mi do obrázků začala motat písmenka... Po nějakém čase už jsem psala doopravdy. Sice dětsky, ale hezky… Jak jsem stárla, měnil se můj rukopis a já si toho dokázala přečíst čím dál tím víc. Ale bohužel se děl i opak – čím víc jsem toho napsala, tím méně jsem chápala, co bylo na začátku… a pak… najednou jsem měla pocit, že už jsem přinejmenším v půlce a přitom… měla jsem popsánu sotva pětinu. Začala jsem toužit vyčíst alespoň něco málo z toho, co je na konci. Marně… Ta slova se tvářila, jako by tam vůbec nebyla! Znervózňovalo mě to. Proč je zrovna v mé knize napsáno něco, čemu nerozumím?

Pomalu mi docházelo, proč mi všichni říkali, že chci-li do té knihy psát, nemusím umět číst. Tenkrát jsem se tím nezabývala, považovala jsem to za neměnnou skutečnost… Ale teď mi to vadilo… Chtěla jsem si číst ve své knize!

Asi jsem zbytečně tvrdohlavá, ale nyní už mě nepřesvědčíte, že stačí umět jenom psát! Ne! Nesmířím se s tím už kvůli tomu, že když konečně něco rozluštím, tak mi řeknete:

Ale děvče, to je přece dávno jasný!

… tak vám pěkně děkuju…


pepička15
22. 05. 2006
Dát tip
chiméra:chytááááááááááááááááááám:o)

Chiméra
22. 05. 2006
Dát tip
Ha! tak už vim , jak na ten tip, díky...tak posílám, chytej:-)....*

pepička15
18. 05. 2006
Dát tip
chiméra: říká se, že u veškerý literatutry stačí, když vyvolá ve čtenáři pocit... to ostatní je jenom bonus... a autor by měl být navýsost spokojený s tím, že jeho dílo vyvolalo v někom jiným nějaký pocit... takže děkuju za pozitivní kritiku a snad i za tip:)

Chiméra
18. 05. 2006
Dát tip
Moc pěkný...Moc moc pěkný. Pochopila jsem to možná jinak než bylo myšleno, ale to tak u děl někdy bývá...Krásný...Řekni mi, jak se v tom novym písmákovi posilaj Tipy a ja ho pošlu...

pepička15
27. 04. 2006
Dát tip
anyz:přesne! ... das ist die tragik des lebens! :)

Anyz
27. 04. 2006
Dát tip
potrebuje neco predat nekomu

pepička15
27. 04. 2006
Dát tip
jo, byl dneska trošku jinčí... ale měla jsem spíš pocit, že je ta dnešní hodina bez nálady... ale když měl v zimě to ´povídací období´, tak na mě někdy z těch hodin padal docela smutek, ačkoliv byly veselý - měla jsem pocit, že nám to všechno povídá jenom kvůli tomu, že si potřebuje popvídat a potřebuje dobýt energii smíchem - ostatních...

Anyz
27. 04. 2006
Dát tip
jo to mas pravdu mam pocit ze nekdy ma problemy jako my dneska sem mela pocit ze oproti jinejm dnum kdy se z nej tak nejak nabijim dneska mi prislo ze potreboval nabit od nas a ze ze me neco sal

pepička15
27. 04. 2006
Dát tip
anyz: jj... fyzika je fajn, ale někdy jí nestíhám... ale jsem ráda, že ho máme... myslím, že kdo mu to dovolí, tak toho hodně ovlivní... ale přesto o jeho slovech někdy pochybuju - působí strašně chytře a přitom...mám pocit, že někdy má stejný problémy jako my, ale už se jimi tolik netrápí...

Anyz
27. 04. 2006
Dát tip
jej ne to ne to by me cekalo jeste 15trid ato nemam sanci projit ale je fakt ze to co nam nekdy rika mi dava hodne

pepička15
27. 04. 2006
Dát tip
kaczenka: to nevadí:)

pepička15
27. 04. 2006
Dát tip
anyz: vidíš... mně přišlo, že je ten textík hodně minimalistický... a přitom Ti přijde, že je tam něco navíc... mlj odvěký problém - co všechno mám napsat... :)

pepička15
27. 04. 2006
Dát tip
anyz:já jenom doufám, že se do těch těch vyššších tříd dostanu -> kapounova 17.B ... není to zas tak nereálná představa:) a děkuju za zastavení a kritiku!

Anyz
27. 04. 2006
Dát tip
evi asi nmam podivnou naladu a jsem tedy tak trochu podivna:o) libi s emi zacatek a stred na knci jsi podle me zase sdelila vic nez bylo treba ale mozna ze bez toho by mi to nedavalo smysl a ted do toho jen vrtam, libi se mi napad a i takovej postupnej vyvoj zmena rukopisu, uvodni strana, jo evi je to fakt hezky a ver ze cteni prijde je to vsak latka vyssich trid :o)

Kaczenka
27. 04. 2006
Dát tip
ja to asi nechapu...*:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru