Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Moc myšlenky slova

12. 03. 2001
4
0
1613
Autor
Kovi

Na stole mísa s ovocem. Koberec se slzami. V popelníku dohořívá poslední cigareta V místnosti pohlcené mlhou.

Vzduch je nasáklý zmatkem. Zásah! Nemohu nezvracet nad smysly bdícími celé dny a noci, nad krásou nevyzpytatelna, nad mocí slova. Další nádech - bez výdechu - další jiskra - bez podnětu - Slova beze smyslu a činy jakbysmet. Hlavní postava přichází na scénu. Další sfouknutá sirka. Bolestné ticho - jen recitace radiátoru. Myšlenka? Nikdy nemůže být opuštěná. Léky...léky na oddálení smrti - láska. Slovo za slovem, písmeno po písmenu - snažím se vzpomenout si.... Tolik lidí a nikdo - NIKDO není takový, jaký by chtěl být. Změna. Píšu velmi pomalu - vychutnávám slovo po slovu a cítím, že moc má kouzelnou moc.
Diana
25. 09. 2005
Dát tip
Tohle mne oslovilo. I mne fascinuje moc slova. Velký Tip.

Biri
15. 03. 2001
Dát tip
aůůůůůůůůůů, super, jen nesouhlasím s tím, že nikdo není takový jaký by chtěl být Jde to, a je to krása Ale tip máš jasnej

Lasy
13. 03. 2001
Dát tip
Moc ma kouzelnou moc? Pokud to neni preklep¨, pak je nejlepsi metafora co sem kdy cetl. Lasy PS: KE zbytku se vyjadrim priste, ano?

Verita
13. 03. 2001
Dát tip
druhá sloka je úžasná

inventor
12. 03. 2001
Dát tip
*

Pája
12. 03. 2001
Dát tip
nejdřív jsem četla: mísa s kobercem, pak mě zaujalo spojení: nemohu nezvracet (říkala jsem si, že když se mi to nebude líbit, použiji ho v kritice) líbí *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru