Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

To tu ještě nebylo...

16. 06. 2006
7
0
2976
Autor
Nickyx
´´„Tatínku, jak dlouho trvá, než člověk vykrvácí?“ „Ale prosím tě, že vůbec uvažuješ nad takovou otázkou!“ Zarazila ho otázka pětiletého syna. Když krvácíš pomalu, tam vevnitř, je tvá smrt hrozná, ale může to být vykoupení…pomyslel si otec, ale vypravil ze sebe jen: „Proč to chceš vědět?“ „Tamten pán krvácí.“ Ukázal na spícího opilce, kterému z ruky kapala krev. Lidé procházeli kolem zabráni do vlastních problémů a opilce si ani nevšimli. Natož rudé kaluže pod ním. „Tatínku, proč se ten pán nehýbe?“ „Spí.“ „A proč krvácí?“ „Nevím.“ „A umře?“ Vtom jsem si díky synovi uvědomil, jak my se vlastně chováme k světu. Aspoň bude o jednoho ožralu míň, řekla by jedna moje známá. Možná by to řeklo víc lidí. Ale je to správné? Každý přece šlápne vedle. Vzal jsem kluka za ruku a zaběhl s ním na nedaleké parkoviště do auta pro autolékárničku. Vrátili jsme se a koukali na opilce. Zatřásli s ním. Nic. Podruhé. Nic. Potřetí. Nic. Počtvrté. Nic Popáté. Nic „No tááák, chlape, prober se!“ už jsem víceméně řval s výrazem šílenosti. Kdosi na mě zezadu sáhl a já v tu chvíli omdlel. Probral jsem se až po chviličce. Nemohl jsem se skoro pohnout. Hlava mě šíleně třeštila. Kdosi mi obvazoval ruku a já se probíral k životu. Vedle mě leželo mé mrtvé já, ještě teplé. Muselo to být nějaké převtělení.Věřte mi!´´ „To už by stačilo pane Karas, teď dostanete naši medicínu a sestra vás odvede na pokoj. A nebojte se, Ty zavázané rukávy jsou hlavně pro vaši bezpečnost...“
Nickyx
27. 06. 2006
Dát tip
hehe :) tak si to rozmysli :) .

dosť dobré psycho, fakt...;)...tak ako minule Vzdálený_hlas_moře napísala tip ako Brno, neviem, neviem...či nesúhlasím;)

Nickyx
26. 06. 2006
Dát tip
chtěl jsem konkrétnější konec...děkuju :)

Jakubisko
26. 06. 2006
Dát tip
Ten konec mohl být nejasnější....ale i tak to je výborné *

Nickyx
25. 06. 2006
Dát tip
:) tak Ti možná jednou vytvořím nějakou ještě delší a spletitější :) kujů :)

Natali_A
25. 06. 2006
Dát tip
to já vždycky ráda.šílené spletitosti mezi zvláštními věcmi,joo.(:*

Myna
21. 06. 2006
Dát tip
není zač:))

Nickyx
21. 06. 2006
Dát tip
děkuji i za návštěvu :)

Myna
21. 06. 2006
Dát tip
Podle mě by si to zasloužilo trošku rozepsat, takhle mi nějak utekla pointa... tak nefím, nemusí jít o detaily a sálodlouhý vysvětlování, jen to zkrátka rozšířit. Námět se mi líbí, ať žije lhostejnost našeho světa! T

Nickyx
17. 06. 2006
Dát tip
asi jo...děkuju :)

Oldjerry
17. 06. 2006
Dát tip
Ale jo. Já to beru jako navození situace a pak už jen pár orientačních bodů a příběh i s rozuzlením si každý dotvoří pode svého chápání světa. Dopsat to do detailu - tak je z toho srajda. Nick - na tip to není, ale na vyhození teprve ne.

Nickyx
17. 06. 2006
Dát tip
Narvah: ano, trochu nelogicky...chtěl jsem tam nějaké to tajemno, ale Ty možná myslíš, že to asi hůř vyzní, než kdyby to bylo logické...nuže, dobrá, možná se na to ještě podívám, ale nic neslibuju :) jinak děkuju všem moc :)

fungus2
16. 06. 2006
Dát tip
Povedené**

Narvah
16. 06. 2006
Dát tip
tak nějak nelogicky propojené. samo o sobě je to zajímavé téma, ale ten přechod, to není ono. rozhovor v hlavě - otec a dítě, no, fajn, ale pak najednou londonovské nahlížení na sebe a do toho se objeví doktor a pan karas.. je to takové vhození něčeho někam, kde to nemá opodstatnění..

Norsko
16. 06. 2006
Dát tip
*

JeanJoche
16. 06. 2006
Dát tip
Hmmm...zvláštní...nejspíš...

Nickyx
14. 06. 2006
Dát tip
hm...tak si to zkuds přečíst za dva dny, teď to číst ještě nemáš :) ne, sranda, děkuju :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru