Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Traktát o staronovém písmáckém časopisu, jeho šéfredaktorovi, šéfredaktorově navrhovatelce, navrhovatelčině nemilosném vztahu k němu a klaunských nosech

16. 06. 2006
5
0
6273
Autor
Zbora

Ano

Ano, ano, jako tradiční cirkusový konferenciér (www.pismak.cz) se chápu amplionu a směrem k principálce, s klaunským nosem napůl žerdi, zvolávám: Drahá sponzorko literatur všeho druhu Vello, pročpak se v první řadě nepostaráš, aby již výše zmiňovaný server konečně, dle tvého mnohokrát odloženého slibu, počal fungovat tak, jak by se na průměrný web slušelo a zabýváš se namísto toho usměrňováním aktivit, které s tvou osobou souvisí stejně jako prádelní šňůra s již výše zmiňovaným klaunským nosem (ne, že by prádelní šňůra nemohla za žádných okolností souviset s klaunským nosem, ale představte si, jak se bude chovat klaunský nos připevněný na nose klauna prádelní šňůrou...). Písmácký časopis byl nápad Janka (nejprve však Lyryka) a ten svou aktivitu postoupil Pištovi Hufnáglovi. Do doby, než si se do věci vložila ty (stále hovořím o Velle), ačkoli si původně prohlašovala, že nemáš o časopis, ani o redakci (písmáckou)!!! jakýkoli zájem, probíhaly besedy se všemi zůčastněnými redaktory (Pišta opomněl jěště bývalou šéfredaktorku Totemu Kelly) o budoucí podobě časopisu. Měl být, spíše než nedílnou součástí zdejšího prostředí, lákadlem pro lidi "zvenčí". Toho jsme chtěli dosáhnout pomocí bannerů a odkazů na jiných serverech. Doba po kterou se připravuje je přímo úměrná potřebě najít konkrétní koncepci a učinit časopis atraktivním, jak pro písmáky, tak pro "náhodné kolemjdoucí". Ale co to sem vlastě cirkusový konferenciér tahá. Co sem vlastně nadulý konferenciér tahá, že se půl roku (za přispění dobrovolníků) zbytečně testoval produkt (písmák2), který se spuštěním do provozu osvědčil maximálně jako učebnicový případ technické záludnosti, přičemž iniciátorka změn začíná prohlašovat, že webdesigner je počítačový guru (tuším, že už se jedná o třetí exponát toho druhu) a jí vše funguje bez problémů, tudíž se diví, že ostatním ne, a může se tím pádem v množství svého volného času věnovat aktivitám působícím na chod Písmáka víceméně okrajově. Ne, ne, takto by si konferenciér neměl počínat. Nuže, v dopise směřovaném stávajícím redaktorům časopisu (08.06.2006 21:31:33) jsi se vyjádřila v tomto smyslu: "Nevím, jaký časopis byste dělali. Třeba by byl dobrý. Ale osboně si mnohem lépe dovedu představit ve vašem čele Zboru a to nejen kvůli sobě, ale i kvůli časopisu samotnému ve vztahu k veřejnosti." Tímto funkci šéfredaktora přijímám a děkuji ti za tak výraznou důvěru. Pokud jsi během týdne, uplynuvším od osudné události, přehodnotila své postoje, musím se ptát, zdali si představuješ, že nastávající šéfredaktor bude spolupracovat se stávající redakcí, či vytvoří ve svém okolí redakci zbrusu novou. Toto sdělení tak nějak v tvém oznámení chybělo. Byl bych pro, aby se každý z nás v první řadě zabýval úkoly, která si dobrovolně naložil na svá, ať už bujná, či popadlá bedra....první číslo časopisu je naspadnutí, teď je jen otázka, zdali má smysl ho připnout na klopu živořícímu klaunovi.
no.. revoluce se na Písmákovi nepovedla.. místo diktátorského systému se silným diktátorem, kde všechno fungovalo a občas měl někdo kecy, tu máme rozkolísanou republiku s čestným prezidentem co si nechal nadělit všechny pravomocné funkce, takže je vlastěn diktátorem ,ale narozdíl od toho prvního na to nemá.. Lyryk má k lordu Vetinarimu daleko, ale určitě blíž než Vella s bandou neschopných přisluhovačů..protože republika je to jen zřízením, v každodenním životě serveru vládne tvrdá anarchi ze které trčí vládní transparenty (Chceš se stát šéfredaktorem neopísmáckého plátku..?) Co vyléčí stát ze špatné revoluce..? Že se ptám, přece kontrarevoluce.. VIVA LA REVOLUTIÓN!!

Háber
29. 06. 2006
Dát tip
Držím palce, aby sa časopis podaril, je to vždy veľká alchýmia, keď vzniká v literatúre niečo nové.

Rowenna
25. 06. 2006
Dát tip
Mimochodem, kde je ono redakční fórum k dohledání. Zjistila jsem, že mám pořád ještě onen ocásek za nickem.

Rowenna
25. 06. 2006
Dát tip
Chjo, než jsem si přečetla diskuzi, byla jsem vykopnuta, tohle je velice příjemná věc, takového odhlašování, a následné složité hledání, velice složité, onoho příspěvku, na který jsem chtěla reagovat. Já tady s ničím konstruktivním nepřijdu, protože se zatím jen orientuji, čtu, co se dá, a můj prozatímní pocit jsou pouze smutné rozpaky.

Zbora
22. 06. 2006
Dát tip
Zwvř: já jsem byl také rozčilený, když jsem psal svůj příspěvek ;o))

Díky. Tož, jde to, a asi to tak dopadne, jestli se Vella nezberchá, ale přecijen stále cítíme, že to mělo být hlavně kvůli písmáku. Řekněme... přes všechny boty je to pořád to "doma"...

Fouckault
21. 06. 2006
Dát tip
Pišta..Ok.. já zas uvádím napravou míru svou předchozí hlášku o tom že redakce je nekonpetentní, protože jsem jsa odstřihnut ař jsem lačnil po informacích nezaregistroval kdo se účastní.. podle toho co o tom vím nyní máte mé sympatie.. co Vám brání časák vydat nezávisle? potřebujete technickou podporu serveru? nejde to umístit někam mimo?

P.S. teď koukám, že ten můj žlutý canc má poněkud předčasně ukončenou předposlední větu. Jsem pakůň.:(

Zlý větry: Nejseš ty jenyk? :)))))))))

Fouckault: V tomhle máš pochopitelně pravdu, a tímto se ti za redakci omlouvám. Smetiprach to kapku pokonil, a já reagoval jen odstřižením přístupu, ne vysvětlením. Chybička se vloudila.

no, já ybch to nejradši podespal v celém rozsahu.. jenže to s tou redakcí mě tka nepalí.. kdo chtěl skaryš nový web..? nebyl problé spíš v tom že s enovou verzí měli vymyzat pouta na předchozího správce..?! jak dlouho ještě bude trvat než to začne fungovat..?! zaznamenávám prudký pokles návětěvnosti a tento pokles je způsoben nepřehledností, chybami, bordlem.. tka například ta srandovní věc s počtem kritik.. po měsíci už mi to tak legrační nepřijde.. na zmíněnou správcoadresu jsem poslal asi tři emaily ani na jeden jsem nedostla odpověď.. už mě to štvě, nemá tma ještě někde starýho Písmáka..? ještě to snad půjde vrátit.. ted ypokud tu někdo bud eochoten sklonit hlavu..

Fouckault
21. 06. 2006
Dát tip
ok, tak je za tím jen pouhá neslušnost.. když požádám někam o přístup a ten je mi umožněn, pak se zapletu do debytu, jsem odstřižen a nikdo mi neřekne ani slovo.. nejsem příznivec konspirace :-) ale vaše informovanost "výkonné nečasopisové" redakce byla prachbídná a tristní. ad mé příspěvky na redakčním fóru.. jde jen o slušnost když tě někdo odstřihne aby ti dal vědět.. nic víc..

Zbora
21. 06. 2006
Dát tip
Všiml...to máš pravdu. Více ve zprávě.

Fouckaulte, už zase. (ohledně "reakcí osob díky kusým informacím"). Odkaz ti "nepřestal" fungovat, jen Smetiprach poněkud unáhleně počal rozdávat přístupy na web, kde se časopis bude "technicky" připravovat, a na něj nemůže mít přístup každý, žeano, ale pouze užší redakce časopisu jako takového. Jednoduchým dotazem na toto téma bys seznal, že konspirační teorie o tom, jak jsi svým domněle kritickým příspěvkem rozlítil vyšší moc. To je blábol.

Fouckault
21. 06. 2006
Dát tip
Z: to mě docela uspokojilo (redakční team)- složení "redakce jsem se dozvěděl až potom co jsem zde napsal), mimochodem jak jsi si jistě všiml byl jsem to já kdo na redakčním fóru popotahoval pořád šéfa aby nás seznámil s projektem časopisu anabízel svou pomoc nebo radu.. byť jen kritický názor.... byl jsem konejšen tím, že vyjde tu za týden tu za měsíc.. nakonec jsem dostal nějaký odkaz, který mi po mém jednom příspěvku.. "kritickém" k vizáži časáku přestal fungovat.. takže tak..

Guru guru!

Zbora
21. 06. 2006
Dát tip
Pro vysvětlení: http://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=210474

Zbora
21. 06. 2006
Dát tip
Oleandr: tak trochu :o)

oleandr
21. 06. 2006
Dát tip
Zboro já nejsem žádný Dr , jedině že bych byl jako drvoštěp tak to jó s těmi odborníky to myslíš vážně?

Zbora
21. 06. 2006
Dát tip
Dr Olean: jak vidíš, tak ohromný ;o) ...ale na všem dnem i nocí pracuje tým odborníků.

Zbora
21. 06. 2006
Dát tip
Fouckault: takto přesně vypadají reakce osob, ke kterým se jednou za čas donesla nějaká kusá informace. (Tím nechci říct, že by to byla Tvá chyba) Časopis neměl být nikdy čistě písmácký a z Písmáka vycházející. Měl být sice jeho součástí, avšak s tematicky daleko širším záběrem. Tvé soudy ohledně toho, kdo z Písmáka na co má jsou sice fajn, ale i kdyby byl časopis dělán lidmy, kteří na to dejmetomu nemají, je to v rámci amatérského literárního serveru pořád víc, než nedělat nic. Tvůj názor, že nám chyběli lidé, co by měli na to něco psát o autorech a literatuře sice akceptuju, ale zároveň se musím ptát, kdo z lidí, pohybujících se na internetu, na to má, dle Tebe, víc než Egil, Jonáš a Jinovata (tichotam)? Pokud k tomu přistupuješ takto, opravdu mě zajímá Tvá odpověď.

oleandr
21. 06. 2006
Dát tip
Věru má to tady dynamiku. Je to zábavné, poučné, agresivní, ale hlavně bezradné. Vlastně ani nevím, co si mám o tom všem myslet, ale pravdou je, že v nové verzi písmáka hodně věcí nefunguje, jak by určitě mělo. Což je každopádně škoda i pro celkovou budoucnost tohoto servru. Ani bych se snad k tomu nevyjadřoval, kdyby aspoň fungavali věci, tak jak jsou předem vymyšlené. Teď tím mám na mysli vkládaní do doporučených děl, kde autor dosáhneli 15 tipů, má automatický o jedno dílo navíc v měsíci a ono nic, tak prostě nic. Nevím, jak veliký je problém dát všechny nedostatky písmáka do pořádku, ale domnívám se, že by se to mělo prvořadě řešit a vyřešit. Pro celkový dobrý pocit ze všeho. Mějte se všichni o.k. .

Moh..)

poletik
21. 06. 2006
Dát tip
dík, moh jsem se nejdřív porozhlídnout

Nebyl smazán, první byl sestřelen z hlavní strany, tak je tu kopie, v Diskusích: http://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=210489

poletik
21. 06. 2006
Dát tip
Pišta: Tys napsal nějaký zásadní článek, jestli se nemýlím, který byl smazán. Jestli je v něm něco, co mi jako čtenáři téhle debaty a taky jako bývalému redaktorovi uniklo, mohl bys mi to prosím hodit do zpráv? tedy jen jestli to máš poruce, jinak na to kašli. Dík.

Shammann
21. 06. 2006
Dát tip
PH: Jak já nemám rád, když někdo naslibuje tisíc věcí a není schopnej je splnit...Je to vlastně směšný, jak si někdo takhle může protiřečit a tvářit se, že to je ok... A to ADMINA počítám nikdo do ničeho nenutil?!

Shamman: Pochopitelně, že se hraje na zemřelého chrobáka, cos čekal? Když jsem uveřejnil ty její rozpory, případně když JiKo velkodušně požádal o odejmutí adminských práv, jak dlouho myslíš, že jsme čekali? Pár minut, max. hodinku. Madam ví velice dobře, co se tu děje, a přesně jak říkáš, čeká, až se vykrafeme, otráví nás to a hezky potichoučku se na to zapomene...

Shammann
21. 06. 2006
Dát tip
Dokonce by se dalo sestavit z oné upoutávky a následných promluv ADMINA poměrně slušné absurdní drama, za které by se ani Brecht stydět nemusel..

Shammann
21. 06. 2006
Dát tip
Oukej. Sem o trochu míň vytočenej, takže to zkusim znovu sesumírovat (raději to píšu ve Wordu, nerad bych znovu zažil FO od tohoto serveru, přece jenom psychického zdraví bychom si měli vážit) Občas mám takovej pocit, že uživatelé zásadně nečtou v diskuzích to co napsali ti před nimi. Anebo čtou, ale velmi nepozorně (to je ta naivní část). Jsou i tací, kteří čtou, dokonce pozorně (ne, to není narážka na pozorovatele), a pak si to celé překroutí ku obrazu svému. Těch je hodně. A jsou tu i tací, kteří čtou pozorně, ale ve světle „vlastní božské aury“ reagují naprosto nepoznamenaně předešlou diskuzí. Těch je taky dost. Proto je strašně těžký dobrat se něčeho konstruktivního.. (poznámka mimo – taky tomu jenynkovi často nerozumim, přes překlepy a roztodivný metafory) 16.06.2006 05:39:59Vella Vella ADMIN Zbora: myslím, že je na čase dát si trochu oddech a čas. Tohle teď opravdu smysl nemá. Dezinterpretuješ věci. Pokud vím, ty jsi se mnou osobně o časopise nemluvil, na nic ses ani neptal, tudíž interpretovat něco v tom smyslu, co si jak myslím a o co stojím, je zavádějící. Zbytek textu jsou emoce. Janek prostě redakci položil. Se zbytkem redakce jsem se nedohodla na konečném řešení. A bez dohody tak či tak to prostě nejde. Nevím, kolik práce jste udělali nebo ne. Já z toho neviděla nic. Nemůžu posoudit a ani posuzovat nechci. Nicméně, tu práci vám nikdo nebere a časopis jako takový může vzniknout v každém případě. Nikdo vám v tom nebude bránit. Ostatně, tento časopis lze inzerovat na Písmákovi zrovna tak, jako to dělají jiné časopisy (totem, wagon). Časopis je pro Písmáky. To není povinnost. Ale možnost. Když redakci položil Janek, myslím, že by bylo fér, aby dostal příležitost třeba i někdo jiný. Janek to položil a položil to s redakcí, která po něm zbyla (pouze částečně). S tou redakcí, která mu měla pomoct časopis realizovat. Nefungovalo to. A to teď myslím docela neosobně. ___________________________________________________ Je tohle arogantní vtip? Asi ne co? (kdyby to byl vtip, tak se to dá ještě nějak pochopit, občas mi tenhle humor sedí..jenže...) Proč sakra vlevo pod Novinkami visí pompézní upoutávka Chceš se stát písmáckým redaktorem???!!!??? Není to tak trochu zbytečné? ADMIN u mě ztrácí poslední zbytky kreditu. Nechápu. Přijde teď hra na mrtvého brouka do tý doby než se na to zapomene a přebolí? (avízo posílám všem) (bijte mě) (samozřejmě mi to při odesílání znovu spadlo, takže na potřetí, teda doufám!)

Shammann
21. 06. 2006
Dát tip
Některý věci mě prostě dovedou vydráždit k nepříčetnosti..a tohle je jedna z nich...

Shammann
21. 06. 2006
Dát tip
anebo taky ne

Shammann
21. 06. 2006
Dát tip
Možná až se za pár hodin uklidním..a rozpomenu..

Shammann
21. 06. 2006
Dát tip
Teďko něco emotivního: KUUURVAAAAAA! napsal sem příspěvek v rozsahu slušné tapety a prostě mi to samozřejmě ááááááá spadlo..spadlo...spadlo Olizování technického lepidla je špatná věc, ale todle je tisíckrát horší... A nemám moc sílu psát to znova...

pozorovatel
20. 06. 2006
Dát tip
...že si to po sobě nečte, to znamená?

JiKo
20. 06. 2006
Dát tip
pozo: posílá všem avíza na ty jeho nerozluštitelné "názory"; jak to tedy jináč nazvat? jaza: to je výmluva? já taky tvrdě makám a nechlubím se.

jaza
20. 06. 2006
Dát tip
jiko... pan Slavista má tvrdou robotu.

pozorovatel
20. 06. 2006
Dát tip
tou nesrozumitelností, jo?:))

JiKo
20. 06. 2006
Dát tip
pozo: samozřejmě, prudí

pozorovatel
19. 06. 2006
Dát tip
mám mu dát morální důtku, že píše nesrozumitelně?

jaza
19. 06. 2006
Dát tip
Jelikož je JEník člověk, který někdy píše tak a jindy onak... mohl by být výborným kaučem níže,výše,šíře zmíněného(zmiňovaných) chaosů. Stačí před něj postavit problém - udělej něco, aby pár tisíc individualistů (autorů, redaktorů, adminů, viceadminů, čumilů) dělalo svou práci, koníček, čumění rádo. Zbora se k tomu postavil rozhodně, zvedám pro něj ruku. /Prakticky jí mám nahoře furt/

A propos, Zboro, jak probíhají jednání s majitelkou, která se v dopise redakci časopisu vyjádřila, že by tě ráda viděla na postu šéfredaktora? Jistě ti už poskytla plnou podporu, žeano?

Nojo, Pupitel. To je čech jak má bejt.:)

JiKo
19. 06. 2006
Dát tip
pozo: já sem nikam neulítl, doufám že si necháš pár morálních vztyčených prstů i pro jenýka

pozorovatel
19. 06. 2006
Dát tip
žes tak ulít

JiKo
19. 06. 2006
Dát tip
pozo: z čeho tak soudíš?

pozorovatel
18. 06. 2006
Dát tip
jiko, nezbláznil ses?

poletik
17. 06. 2006
Dát tip
pišta: to je fajn

poletik: Všechny články mám, a věř mi, že je jen tak do koše nehodím. Proto ostatně tohle všechno....

poletik
17. 06. 2006
Dát tip
Aha, já už nejsem redaktor. A ten článek co jsem udělal společně jonášem asi taky už nikoho nezajímá. A ten webový interface nebo jak to nazvat co ho dělal myslím jiko to taky nikoho nezjímá... A práce ostatních lidí... Vela prostě hledá něco nového. To mě štve, asi už do ničeho takového podruhé nepudu.

Je to roztomilé a já volám: lízat! Lízat! A jink je to hezky zaumnej text, nezasvěcené vozidlo z toho má přední masku v pejru, vo co tady jako piče kráčí? A nejlepší je ta píča jenyk, která ve třičtvrtě na vosum cosi na kohosi zahlásí a stěžuje si, že ještě ve dvanáct nemá odpověď! Kurva!

Tak si to znova čtu, a rád bych upozornil, že bedra nebývají bujná, natož propadlá. Asi sis splet hrudník se zádama:)))))

JiKo
16. 06. 2006
Dát tip
jenyk píšeš tu jako maňas, nikdo tvému projevu téměř nerozumí, páč to jsou nedekódovatelné kecy. Vymlouváš se na diagnozu ale lze u tebe najít mnoho kritik kde píšeš normálně česky. Proč zde není ani jedna chyba? Co to na nás hraješ? příklad: 23.06.2005 00:00:00 jenyk redaktor ...nebo si půjčit nejakou brožuru od své bývalé učitelky s dřevěnou nohou? To nebyla a není sranda, pokud to tak vyznělo, je mi líto...já se do lékárny ptát(na nic) nechodím...ale pokud máš recept (na "tohle"), zajedu s ním kamkoli....

sidonia
16. 06. 2006
Dát tip
olala

papouch
16. 06. 2006
Dát tip
napsal jsem to, protože tě mám svým způsobem rád .. :-)

papouch
16. 06. 2006
Dát tip
jenyku .. máš přetlak v kotli, prohrábni rošt a zkus míň topit .. a taky přiškť hlavní ventil, aby ti nešlo tolik páry do válců, zbytečně moc se jí pak vyfouká nevyužité komínem ven... sniž otáčky a sešteluj předstih.. a nezapomeň mazat klouby a čepy... sorrry - miluju parní lokomotivy ;-D)))

Kotelník
16. 06. 2006
Dát tip
ejhle palivo..

V
16. 06. 2006
Dát tip
Přeju ti, aby jsi neopakoval při zakládání redakce chyby svých předchůdců

JiKo
16. 06. 2006
Dát tip
Sákra to je lepší než Knížky šestery o obecných věcech křesťanských. Zbora šag už ti odpověděla: s jankem padla i jeho stará redakce... Je však vtipné ptát se proč tedy s námi jednala i nadále když už jsme byli padlí? Hele jenyku: jsi fakt takovej dement nebo jen prostě nedokážeš napsat myšlenku česky a srozumitelně? chroust: zkusit to a nikoliv neuspět ale narazit na odpor je daleko víc než jen planě plkat o tom jak se to nepovede. Máš možná pravdu, my ale je ti to stejně k hownu jako nám :-)

Zbora
16. 06. 2006
Dát tip
Jenyk: neber mě za písmeno. Byl jsem rozrušen. ;o)

Zbora
16. 06. 2006
Dát tip
Vello, mohu tedy počítat s tvou podporou? Stojíš si za svým názorem, či nikoli? Jen se ptám.

Nadmíru? To jako že mi to bude plandat?

já myslím, že role Ti padne nadmíru ušitě :-)

Jo, a pochopitelně Zboru ve funkci šéfredaktora plně uznávám a podporuju. Aby bylo jasno. P.S.Garth je debil.

Hlásím se o roli hystericky se smějícího vyšinutce.

bravooo a beru si klaunský šat! :-))

Fouckault
16. 06. 2006
Dát tip
hmm.. oni jsou dvě funkce? šéfredaktor časopisu a šéfredachtor Písmáka? nebo je to jedna?? ona byla defenestrace a já to zaspal? :-)) Myslím že Písmák v současné době na časopis personálně nemá... autoři a dílka by se snad našli (lze sáhnout do minulosti a první číslo zasvětit skutečným perlám z hloubi času..) .. ale zoufale chybí lidé co by měli na to něco psát o autorech a literatuře.

Zbora
16. 06. 2006
Dát tip
:o))) čuňáku! :o) Změna plánu, jdu se projet na kole :o)

Zbora
16. 06. 2006
Dát tip
Ty už jsi vstal? Nejvyšší čas jít spát :o)

Zbora
16. 06. 2006
Dát tip
Více ve fóru.

Krásně se perete.

Zbora
16. 06. 2006
Dát tip
Čas? To je to co nám nedáváš.

Zbora
16. 06. 2006
Dát tip
Teď využiji technických možností serveru a zařadím si své dílo do výběru. Odvolávat se na neetickost záměru nemá nejmenší hodnotu, neb by správce serveru měl všem nežádoucím zásahům, umožnujících jeho zneužívání předcházet. ...anebo radši ne.

Zbora
16. 06. 2006
Dát tip
Tímto bych chtěl upozornit, že citace nepochází ze soukromé pošty. Soukromou poštou se rozumí neoficiální komunikace osobního rázu mezi dvěmi (a více) osobami. Dopis směřoval ke všem zdejším účastníkům dění oklolo časopisu...a tudíž nemá osobní ráz.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru