Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jak dojít k pló (úryvek z italské básně, autor ODOS)

22. 06. 2006
6
0
6148
Autor
slonovina2

Pló je fascinující. Jeho internacionalita je všudypřítomná. Spojení s básníky Apeninského poloostrova proto nejspíše zaujme nejen opravdové znalce plóesie, ale domnívám se, že ani laika již nepřekvapí naléhavost a aktuálnost košatých plodů tohoto směru. Autor ODOS, který píše na podobný server jako je Písmák, se nám s typickou přímočarostí obnažuje až do morku kostí. Italská poezie se může pyšnit opravdu fenomenálním umělcem, kterému nechybí potřebná vlastní invence, ale ani teoretický základ, který dokáže mistrně prodat široké divácké obci. Přeji příjemný zážitek. ( Celý text je k dispozici na : http://www.liberodiscrivere.it/biblio/scheda.asp?IDOpere=49900 )

 

VII° ESERCIZI D’ARTICOLAZIONE

....

Brrrrrrr…..facendo vibrare la lingua sul palato duro per tutta l’espirazione, come se fossimo percorsi da un lungo brivido sulla schiena, mentre per
Prrrrrrr…….come se fossimo un motorino che si allontana.

bri, bré, brè, bra, brò, bró, bru
pri, pré, prè, pra, prò, pró, pru

bli, blé, blè, bla, blò, bló, blu
pli, plé, plè, pla, plò, pló, plu

 

....

 

 

Liberodiscrivere - Via G.T. Invrea 38 rosso 16129 Genova
Telefono 010 540464 Telefax 010 540699   info@liberodiscrivere.it

Plóšenk rydempšn.

slonovina2
27. 06. 2006
Dát tip
Brusný kotouč a jeho špatné střídání v poločase. Punkva je řeka vklíněná do otvoru i živočichů na světě je....mnoho... mějte se hezky, prchám do plózaslíbené země, už více nevychrchlám hlen, tedy žijme, chcemme-li. pló všem

supééér:)))))) *

šina

Noe1
23. 06. 2006
Dát tip
plóóóóóó štice ! *

slonovina2
22. 06. 2006
Dát tip
Jen žádné násilí....Plóesie není agresivní ve fyzickém slova smyslu. Mnoho nezasvěcených jí však jako agresivní bere, jelikož dynamika jejího prorůstání je úchvatná. Nedivme se lidem, že jí bezmezně milují. Pló je směr hrdý a vítězný a přesto, nebo právě proto, dokáže cítit i s poraženým. Hezký den

P.S. Vždycky jsem si přál být "zopufalec". To je vám príííma pocit:)

Jojo. Tak neřečni a šup pod stolek!

Jsem to ale motovidlo...:(

slonovina2
22. 06. 2006
Dát tip
Pane Hufnágl! Jedno ze základních přikázání plóetiků je pló neurazíš a pló nevezmeš nadarmo do úst. Bohužel jste porušil tyto pravidla a následky si ponesete sám. Čekejte minimálně obsílku. Hezký den

Do jaký rvačky? Vidim troubu, co je agresivní (asiže z potlačované sexuální frustrace). To se mám nechat obtěžovat každým houmlesákem, kterej má pocit, že je na něj svět zlej? Nenech se vysmát, moulo.

Jo, a až mi půjdeš "dát do huby", ty hrdino, tak nezapomeň, že musíme nejdřív sehnat někoho, kdo pohlídá vlka. Jináč bys to taky nemusel rozdejchat, víme? :)

Neříkal jsem, ať si trhneš?

Jenyku, já prostě o tvoje pindy nestojím. Nechápu, proč mám pod svými texty trpě tvoje problémy s penisem, kupříkladu. Jsi exhibicionistické trdlo, navíc velmi únavné. Čekal jsem dost dlouho, že ti to dojde samo. Nedošlo, tak máš zákaz. Trhni si levou zadní a neobtěžuj mě, ju? Píšeš pló, uvědom si to.

slonovina2
22. 06. 2006
Dát tip
Jenyku...moc do toho nevidím a ani nechci, ale jedno vím jistě. Tvůj komentář je čisté pló....to je pló......:o)

slonovina2
22. 06. 2006
Dát tip
Také doufám, že se autor někdy staví třeba do Prahy. Zatím s ním alespoň čile komunikujeme. "Klub aktérů s pló po pló." :o)

Ježišmarjatojelingvistickánádheraažklábosnicepřechází!

slonovina2
22. 06. 2006
Dát tip
Velmi výstižně toto dílo hodnotí například William Tenn na internetových stránkách : http://www.ubik.com.ar/303/yoyoyoy.htm ) Doslova píše: „Contem- pló a través de los gruesos cristales de sus gafas al escuálido vaga- bundo, curtido por la intemperie, al que se veía obligado a confiar la obra de toda su vida.“ Za svou osobu mohu jen souhlasit a přát si další takto zdařilá a hodnotná díla do našich knihoven.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru