Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mívám sny

Výběr: Print
11. 07. 2006
13
0
3169
Autor
JirkaS

.....

Mívám sny ve kterých putuji přes Hindakush Vídám vrcholky hor které ční v šedých mracích jako stovky vonných tyčinek napíchaných do velikého bochníku chleba Vidím ty hory a přesto myslím na velkou řeku která žene svoji vřící kalnou vodu do středu země A na moře jenž podřezané staletí krvácí a bude krvácet dokud konzilium největších lékařských kapacit neohlásí konec světa Mívám sny ve kterých nacházím osamění uprostřed oázy plné nedůvěřivých nomádů i spokojených růžolících občanů říše kterou včera otevřeli přestřihnutím slavnostní stuhy Snívám o zemi kde vlají proužky látek na prověšených spletených provazech kde se točí malé modlitební mlýnky a omamný čhang... --- A mívám i sny ve kterých se potkáváme v nonstop baru o půl páté ráno Unavení a nešťastní V lacláčích od Levi Strauss s malým kapesním piánem sedíš u jediného obsazeného stolku a šik vrchní který jde náhodou kolem povídá "Nehrajte nic, a nebo hrajte o všechno" Pak se opřený o zeď se zavřenýma očima zaposlouchá do Elly Fitzerald... A ty hraješ: - Á naše retrospektííííva jsou láhve vod píííííva Á naše jsoooóucnóó: nemohoucnó - Potom je všechno pryč Probuzené Jídelní lístky jsou psány švabachem a my mluvíme různými nářečími a já vím že se na Hindakush nepodívám protože tam začaly jezdit vlaky jako na Smíchov a ten "šik" číšník je úlisný chlapík od nás z ulice který kdekoho bere na hůl A ty jsi vlastně já Jen trochu nespokojená se sebou samým Je to těžký... .
Print
10. 08. 2006
Dát tip
Mám sen... (M.L.K.) Je to velkolepé, moc rád jsem si to přečetl!

guy
13. 07. 2006
Dát tip
fajn *

K_Anče
12. 07. 2006
Dát tip
jako sám Hrabě pán!*

yzžet
11. 07. 2006
Dát tip
:-)...v současné době ...v noci úplného bezvětří nejraději sáhnu po vzdušných snech , no a když se tam připlete ještě nějaký ten ,, šik ,,číšník ,s dobře vychlazeným drinkem ,tak to nemám ani chut se probudit ..T...nejen pro osvěžení :-)))

Loutka
11. 07. 2006
Dát tip
hezký vejlet na středovýchod

Marcela.K.
11. 07. 2006
Dát tip
Tvoje sny jsou chlapský...už jsem ti to psla ;-) ženy sní jinak...ale polepším se, abych tě nenudila...teda snad...teda zkusím to....sakra! No a tip...za to nakouknutí do tvý hlavy ;-)*

Petrusha
11. 07. 2006
Dát tip
jo, moc pekné!*

Norsko 1
11. 07. 2006
Dát tip
ano

fukolt
11. 07. 2006
Dát tip
nadhera....T

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru