Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Znamení?

21. 07. 2006
2
0
2141
Autor
pepička15

Na stole ležela mísa plná ovoce a uprostřed všech těch vitamínů trůnila dvě krásná červenožlutá jablíčka. Protože byl zrovna čas svačiny, vzala Sharon jablka z mísy a omyla je. Jedno z nich rozkrojila a ono rázem zavonělo tou nejkrásnější vůní léta“ Sharon se pousmála a udělala z něj malé lodičky. Pak vzala do ruky to druhé a rozpůlila ho. Ale tohle bylo uvnitř shnilé! Sharon vstoupily do očí slzy. Sama nevěděla proč… Asi kvůli tomu, že jí nezbylo, než jablko vyhodit a bylo jí to líto. Na první pohled přeci vypadalo tak zdravě!

To bylo loni v létě, když byla ještě šťastná. Ale teď? Do smíchu jí moc nebylo. Byla  v nemocnici a nikdo nevěděl, jak dlouho tam zůstane a jestli se z ní vůbec kdy odejde… Za dobu svého pobytu zde mezi bílými plášti a vykachlíčkovanými stěnami si na ona dvě jablíčka několikrát vzpomněla. Vévodily míse s ovocem a dodávaly jí glanc – stejně jako Sharon zdobilo její poprsí… Ale stejně jako s jablíčky, bylo i s jejími ňadry něco v nepořádku – jedno bylo zdravé, druhé ne. A nikdo nevěděl proč… Přestože nevěřila na osud, čím déle byla v nemocnici, tím častěji ji napadalo, jestli ta příhoda s jablky nebyla znamením. A hlavně: pokud to znamení bylo, bylo dobré nebo špatné?

...


pepička15
18. 08. 2006
Dát tip
kaczenka: jj, já vim...

Kaczenka
31. 07. 2006
Dát tip
evi, ja uz ti to taky nekam mnohokrat psala.to, co si myslim o tomhle dilku:)

Anyz
30. 07. 2006
Dát tip
:o)

Anyz
30. 07. 2006
Dát tip
jen usmev zbytek uz sem nekdy povidala

pepička15
21. 07. 2006
Dát tip
háber: tak to stoprocentně! já mam k anorexii hodně daleko:o) a díky za zastavení se!

Háber
21. 07. 2006
Dát tip
hmmm, jablka na mise ako predstava je typická skúška psychiatrov pri diagnostikovaní anorexie u dievčat, tak dúfam, že je to len zhoda okolností:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru