Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

čiara ničoty

27. 07. 2006
3
1
3027
Autor
zvedavec
Raz z nuly povstali
plusy a mínusy

krása i ošklivosť
dobro,  zlo - a všetko,
čo deje sa

ľudia, ich konanie,
tiež každá udalosť,
láska a nenávisť,
i naše pocity...

Aj život,
v smútku a v radosti
dôvere, v obavách
šťastí i nešťastí.
Zdravie a choroby.

Všetko je zmiešané.
V tebe, aj vo mne.


Žijeme. Farebne.
Každý pól nesie i opačné.

A nie je happy end.
Taký ten - generálny.

1 názor

Print
10. 08. 2006
Dát tip
Fajn*

Oldjerry
28. 07. 2006
Dát tip
To je výborná pozice, z které se dá vykročit dál kterýmkoli směrem - anebo zůstat (ani to není špatné). Je fajn, že sis to takhle sama definovala, trošku ti to usnadní život, do té míry, kterou si ho sama můžeš ovlivnit.

zvedavec
28. 07. 2006
Dát tip
chvíľami mám ale aj celkom iné predstavy...a navyše sa to pomaličky aj mení :) minule som sa sama seba pýtala, či som ja ešte vôbec kresťanom? a neskôr som zase pozerala stránku bahajov. Majú tam i test, vyšlo mi, že na 100% sa zhoduje moja viera s ich vierou...ale asi ostanem formálne predsa len kresťanom s VLASTNÝM videním sveta - teda sme na tom dosť podobne :)

Oldjerry
28. 07. 2006
Dát tip
A kdo by stál ? Nevyvrátil, to je otázka víry a kdybych ti to takto jednoduše vyvrátil, to by ta tvá víra za moc nestála. Myslím, že už jsem ti napsal, že věřím v Boha, ale ne toho, který nám představují různé církve svými dogmaty a klišé. Kecy, kterými se naučily ovládat ty, kteří věří... Nemám je rád, šamany.

zvedavec
28. 07. 2006
Dát tip
a áno, o pokryteckú pochvalu naozaj nestojím!!!

zvedavec
28. 07. 2006
Dát tip
prečo by sa mi nepáčila? :) mám takú predstavu... (aj keď sme už o všeličom diskutovali) kým mi veci nezapadnú podľa Tvojej predstavy, držím sa tej svojej :) - kým mi ju nevyvrátiš. Či si mi ju už vyvrátil a ja som zabudla? :)

Oldjerry
28. 07. 2006
Dát tip
Zvedavko, o tom už jsme si spou podebatili : to nič je jen něco, co si my svými smysly neumíme vysvětlit. Asi se ti má připomínka moc nelíbila, ale o pokryteckou pochvalu jistě nestojíš.

zvedavec
28. 07. 2006
Dát tip
bolo raz jedno "nič" a z toho nám všetko povstalo ;) vďaka za reakciu

Oldjerry
27. 07. 2006
Dát tip
Je to fajne, ale nevidím nikde tu "Čiaru ničoty". Ja bych to spíš nazval Souřadnice života, ale ber to jen jako okamžitý nápad, asi máš důvod pro ten název.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru