Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

V PLACHTOVÍ

31. 07. 2006
8
2
1243
Autor
Listopad

Má žena klečí na čtyřech nohou v plachtoví a do melodií Poseidonů houpe boky v pozvání k milování...z přijmutí mého mě vytrhává výkřiky očí.

Vzpomínám kráčeli jsme ulicí a potkali pohřební procesí, když mi poručila, abych odhalil a líbal její ňadra. Muži upustili rakev a sami padli na zem, s výrazem pokořených Bohů se k ní lísali a já, pochopiv jediný to odhalení, ulehl jsem na místo nebožtíka a zakryt černými lotosy rozmlouval jsem tu noc s démony padlých. Na hřbitově Jednoho dne jsem tesal náš náhrobní kámen, abych se probudil vedle tebe.

Potkávám tě s kamasutrou a biblí, v kavárnách odpočíváš, neupřeš jediný pohled. A zástupy námořníků, čínských draků opilých, když tě žádají, když přikazují, když prosí, vytáhneš žiletku ze sametového podsvětí svých záhybů a dělíš si ret na dva. Řecký oheň teče po šatech, kape na zem jako živý, obtáčí námořníky a teď  i oni stojí před tebou nazí.

 


2 názory

Trošičku na mne působí až "hororově", ale uznávám, že některá spojení slov vzbuzují fantastické představy, ( jak by to asi vypadalo v "reálu"). J.Š.

Water Lily
05. 12. 2008
Dát tip
vytáhneš žiletku ze sametového podsvětí svých záhybů a dělíš si ret na dva...vau...dobře napsané!!!!!*

ramia
01. 08. 2006
Dát tip
..trefne vystihnuta podstata starovekeho grecka s nadychom sucasnosti.Grecky ohen tecie po satach..uzasna metafora.Zvlastne,zaujimave..nuti ma to si to precitat este raz..*

Trottel
31. 07. 2006
Dát tip
Konec nelíbí - nemusím krev, smrt, žiletky apod. Ale jinak ti to jde moc pěkně*

Je to dost dobrý,.. :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru