Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Fantazijně automatická duhově modravému slonu s pruhovaným... a růžovýma

25. 08. 2006
1
1
6803
Autor
Milly

24.8.2006 moje mimo psaní bez interpunkce... 01.30 hodin

kde jsme? kdyz je nam smutno, meli bysme byt spolu. neschovavej se prede mnou......      prece nechces, aby nas to bolelo kazdyho zvlast a dvakrat tolik a neptej se me, jak to myslim, protoze pisu, co me napada a vsechno nemusi mit zjevne vysvetleni.

i kdyz se topim a boli to, neopoustej me, prosim- ja Te taky neopoustim- kdybys neco rekl nebo kdybych to videla, byla bych s tebou-  snad vis...

kdyz zaba je blizsi, nez opice v uplnku mesic se smeje na hrach a sklenky vytekaji z oci jak ropucha ruda se zelenym hadim jazykem- tak, ted muzes malovat, muzes prijit a malovat tady....       protoze to chci, abys to mohl, malovat se mnou se svym usmevem a zaujetim a srdcem a laskou, protoze nemusis byt smutny prece, protoze jsme uz spolu- vezmi si to, ze je to tak, at si kazdy rika, co chce, doufam, ze neni pravda, ze bych nebyla vubec Tva opora...? Pohladim Te, kdyz mi ukazes, ze Te neco boli nebo je ze smichu.. jen kdyz me necim kouses bolestive, pak neumim hladit- ale muzem to zkusit- kousej me, az to bude bolet a rikej mi, at te pritom hladim, protoze to delas pro me, treba..... to by mohlo bejt hezky, tohleto....   treba nam pak vytecou perly z oci duhovy kulicky a my se v nich uvidime- jako jsem videla jako mala v zeleny skleneny kulicce rozesmatou princeznu v ruzovych satech hrajici si v trave........
A kdyz to tam uvidime, uz si nebudem moct byt daleko, protoze se slijeme dohromady a uz to zkratka nepujde.
Tak jako kamen, vasen, laska je rozpaleny touhou, hod me do vody, az zasycim a vychladnu do klidu a hlava uz me nebude bolet moct tak volne splynout s proudem........  do ticha a klidu zelenych vodnich ras......  s cervenym a zlutym slunickem listi.....   dostat se tam pres temnou tuni a najit svetlo.
Svetlo, co rozzari nas kazdyho a uz nebudem tak skrceny, tmavy, usaty a smutny potvory ryby....     budem mit misto hlav slunicka a jen se budem hrat vsude tak at uz je to tady, tak prestan me studit, protoze to mrazi- takovy tmavy ledovy chlad, ne jako ty krasne kristalove vlocky, ale jako temny spinavy snih . Musim ho rozpustit v nas, jestli to pujde, takhle to prece nemuzu nechat. Rozpustit v barvach duhy treba, po desti. jo, chce to dest a poradny, aby sprchlo a napeti se uvolnilo, pak konecne prijde ta ocista a my budeme zas znovuzrozeni a budem se moct milovat jako male deti- vis, jako ty v tom kralovstvi nenarozenych deti, co maji vsechno rady a jsou porad vesele, protoze jeste nebyly na Zemi a tak jim jeste nikdo neublizil.
Pobihaji mezi oblacky s nahymi zadecky a smeji se.. jo, tak nejak nam to prece musi jit....
A treba i pres bolest, treba ona vyvola ten dest a co na tom, ze bude slany jako more, uvarime si pak dobry obed a budem se tulit a posolime si krajic a vsechno bude zase fajn. Tak fajn, ze to ani nepamatujeme......

1 názor

Milly
06. 03. 2007
Dát tip
Teď jsem to přečetla- až na začátek mi to všechno dává smysl- dokonalý smysl.....

Milly
11. 10. 2006
Dát tip
Petře, díky za komentář. Momentálně se nějak necítím na to číst to po sobě. On to ještě nečetl, zapomněla jsem mu to dát..... Možná máš pravdu. Taky čím víc jde něco přímo ze mně, když to není jen nějaká povrchnější záležitost, tím víc mi záleží na tom, aby mi k tomu něco lidi řekli, když už to čtou. Sakra, když se člověk nějak odhalí, tak je ticho nepříjemná reakce. .-)

petr(angel)
11. 10. 2006
Dát tip
Milly: chyba je v tom, že chces sdílet a ne sdělit. potřebuješ, aby někdo zareagoval...mam pocit, že potřebuješ aby ON zareagoval... A ON nereaguje, nechape a ty mas dojem, ze je too nad slunce jasne a vloziš to sem...a tady taky reakce neprichazi, tedy ne ty, ktere bys rada slysela... a to te mrzi...pochopitelne, a přesto neni cesty ven...lidi se nezmeni,jen ty od nich muzes cekat min a davat jim dalsi sanci. Novy text, novy cas, novy prostor, stejna myslenka, jina formulace a jina slova...jiny navod na pochopeni tve duse. Mozna jsem odbehl nekam uplne jinam, nekam, kam ses nevybrala nebo kde ted momentalne nejsi...pokud je tomu tak,tak me shovivave prejdi bez komentare:-).

Milly
10. 10. 2006
Dát tip
ale stejně mě to nějak bolí, když nechoděj reakce- a u takovejch věcí zvlášť... :-((

Milly
11. 09. 2006
Dát tip
Já vím... Pro koho to je- tomu to čtu sama... :-) Tady je to pro lidi, aby si z toho taky mohli něco vzít- když budou moct.. Právě že píšu pro sebe- a pak to dávám sem..... I když pochopení někoho dalšího potěší...... Proto říkám, že se při psaní nezaměřím na cílovou skupinu- umím psát jen podle sebe.. Kdych měla sbírat obdiv jen tady, už bych dávno uschla.... :-))) Ale jinak máš pravdu- asi se ještě dost neoceňuju- víc to pro mě často znamená od někoho jinýho- hm, sebevědomí...... snažim se. :o)

petr(angel)
11. 09. 2006
Dát tip
Milly není důležité, aby te NĚKDO pochopil, ale aby tě pochopil ten důležitý člověk... mohu-li poradit, tak nepiš pro davy a pro pochvalu...piš pro sebe nebo pro někoho konkretniho Vim že obdiv je nedostatkove zbozi, ale ty si ho zaslouzis za vic, nez za zranene texty a sdilene zazitky...nedegraduj se a nauc se pravidelne se odmenovat, kdo jiny te oceni tak dobre a tehdy kdyz to nejvic potrebujes nez ty sama? jak se rika? co chces mit radne udelano, udelej si sama

Milly
11. 09. 2006
Dát tip
Někdy riskuju ažaž a občas se to vyplatí... :-) Nikdy nevím, kdo sem vleze, kdo mě může pochopit...... pokus, no...- třebas Lakrov se to líbilo...... :-)

Milly
11. 09. 2006
Dát tip
no vidíš- přesně o to mi šlo.....- je to i v názvu- měl to být pokus o automatický text....... :-)) Materiál na rozbor?? Můžeš začít, když budeš mít chuť.....- třeba ve zprávě i....... ;-) Máš pravdu..... taky to trochu bolí, když vidím, kdo sem třeba vleza nic nenapsal....... u tohohle zvlášť.

petr(angel)
11. 09. 2006
Dát tip
to radeji nechceš slyšet Milly...ne-e nelibi, moc myšlenek moc asociaci, jakoby ses snažila zachytit co ti teče hlavou, ale nezkoumala to do hloubky...nic to čtenáři nesdělí. Respektive říkáš o sobě mnoho věcí, které si ale čtenář musí vyzobavat a sepsat sám pro sebe...necháváš prostor na doměnky, ale není to dodělané. Je to úžasný materiál na rozbor osobnosti, ale Pozor na to komu ho dáváš k dispozici. Otevíráš svou duši, ukazuješ svou zranitelnost a doufáš, že nebudeš zraněna, když se položíš na oltář...ne vždy to tak funguje a pokud jsi odmítnuta a tvoje zpověď není pochopena, tak by to mohlo zabolet...hodně:-(.

Milly
11. 09. 2006
Dát tip
a co tohle ? :o)

Milly
28. 08. 2006
Dát tip
Dík, já si přece (částečně) dělala legraci... :-)) Snažím se...

Lakrov
28. 08. 2006
Dát tip
Nechci (naznačit, že nemáš krásnou duši). Nemít-ji, nebyla bys mezi mými oblíbenými. Tvé dílo a můj komentář mají společné to, že zachycují velmi subjektivní poznámky, ve kterých se málokdo (po čase i Ty sama) vyzná. Takže to srovnání vůbec neznamená, že se mi Tvé 'mimo-psaní' nelíbí. Jen z něj cítím, že je to takové 'na chvilku'. Jenže CO není na chvilku? A TiP se dává za 'okamžitou hodnotu', ne navěky. Všichni (občas) blbneme. Ty jseš teď asi p-a-r-á-d-n-ě rozcitlivělá, když Tě mých pár řádků dokázalo takhle vytočit :-). Využij toho stavu. Mohlo by (s ním) z Tebe vypadnout něco, co jiní pokládají za 'neobyčejnské'. Já taky (pokládám). Nesněz se.

Milly
28. 08. 2006
Dát tip
Samozřejmě, že jsem...... Cococo, chceš tím snad naznačit, že nemám krásnou duši?? Já se taky fotím.... ;-)) Ale ne proto, aby mě to přešlo- fotím se proto, abych se viděla zvenčí, jak jsem vypadala v tu kterou chvli, ve který jsem se tak cítila.....- různě... fotím se veselá, smutná, napjatá....... A já nevím, nějak to tu zas blbne- Tys mi dala tip? Když se Ti to asi nelíbí (jak se mi zdá, když říkáš, že rozdíl mezi mým psaním a Tvým komnetářem...)? Když to pokládáš za to obyčejnský? Pokládáš?

Lakrov
28. 08. 2006
Dát tip
A nejseš Ty nešťastná/zamilovaná :-) ? (Nehodící se škrtněte) Připomělo mi to mojí dceru (17). Na bratra: "Jsem dneska ňáká smutná. Půjčil bys mi foťák a stativ? Vyfotím se a podívám se na fotky. Pak se začnu stydět a ono mě to (smutek) přejde." On: "A proč se na to (focení) zavíráš v pokoji?" Ona: "No já se vyfotím nahá, to se budu stydět ještě víc." Kdo má krásné tělo, zastydí se, uvidí-li ho zvenčí (zrcadlo není zvenčí). Kdo má krásnou duši, stydí se skoro pořád. A vůbec se nepotřebuje fotit. Rozdíl mezi Tvým 'mimo-psaním' a mým komentářem je jen v absenci či přítomnosti diakritiky :-)

Milly
25. 08. 2006
Dát tip
Bych to klidně zařadila jako deníček- jen tu žádná taková kategorie neni- taky ji můžu změnit na MIMO.. A neni to úplně automatický- přidělávala jsem tam velký písmena a nepovedlo se mi to úplně nekorigovat- mý myšlenky, jen takovej pokus... :-) vida, já jsem tu sotva 3 roky, možná proto kvalitní nejen očekávám, nýbrž i nalézám... :-))

Milly
24. 08. 2006
Dát tip
Chrou..., až bude dada, bude v básních a ne v nezařaditelných... myslim... :-) Mně se název líbí.... a kolikrát na něco kouknu kvůli názvu a pak se mi to líbí, i když jde o něco jinýho..... Ha, aspoň vidíš, co dělá s lidma očekávání a vůbec domněnky, :-))

Milly
24. 08. 2006
Dát tip
Nickyx- a co třeba se Ti líbí .-)

Milly
24. 08. 2006
Dát tip
děkuju....... :-) automatický texty bejvaj bez přestání- asociace..... a to byl takovej pokus nechat se vést svými okamžitými myšlenkami....

Nickyx
24. 08. 2006
Dát tip
prijde mi to trochu jako ze souteze Mluv pet minut bez prestani...ale nektere veci jsou hodne pekne, mile...

Milly
24. 08. 2006
Dát tip
no vidíš,překvapení..... :-)) Pod pojmem "fantazijiní" si představím spíš automatický text, i když možný je všechno.....

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru