Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jordán

11. 09. 2006
5
11
4145
Autor
dee-dead

Osudy zlých lidí nevede ruka boží

Bůh jejich životy nepoloží

Za životy těch, co celé věky

Jsou vyrovnaní jako řeky

A když se jednou vzbouří

Po klidu zase zatouží


11 názorů

251 kilometrů básně

pravda.. kostrbaté... ale krásné myšlenky....

kjkszpj2
07. 12. 2009
Dát tip
:-)

Anetté
06. 03. 2007
Dát tip
avox: Mluvila jsem o tom, že zlí lidé nemůžou za to, že jsou zlí, protože je k tomu muselo něco přimět. To byl ten můj názor, to bylo to tolik diskutabilní téma. Tou rukou jsem myslela osud nebo "člověka obdařeného svobodnou vůlí", jak jsi sama řekla a což se snad s Tvým názorem nijak nevylučuje, protože diskutovat o víře si netroufám ani já. Ale, dobře přiznávám, špatně jsem to podala.

Anetté
06. 03. 2007
Dát tip
Tak to teda nevím(((; Ono je to pochlebování nade všechno, ne? ;DDDD Někdy je totiž taková pochlebovací nekonstruktivní kritika mnohem konstruktivnější, než ta konstruktivní nepochlebovací, protože to člověku dodá jistotu a chuť se zlepšovat a poslechnout ty konstruktivní nepochlebovací, které se tak těžce poslouchají((; Já sama osobně většinou pochlebuji((;

dee-dead
06. 03. 2007
Dát tip
Nezlobím se, ba právě naopak děkuji, že to říkáš... Lepší než to moje věčné pochlebování a sto rozdaných * :))) Jenže já těch sto * a tipy myslela vážně, mám Tě v oblíbených autorech, protože mně Tvá dílka krásně hladí pod duši:)

avox
06. 03. 2007
Dát tip
Nediskutuji zásadně o víře a o politice. Jen říkám, že (dle bible) bůh obdařil člověka svobodnou vůlí, kdyby tomu bylo jinak, nemohli bychom soudit zlé skutky a odměňovat dobré, neboť ani jedno by nebyla naše vina nebo zásluha.

Anetté
06. 03. 2007
Dát tip
Jo, a k tomu dílku(; Líbí se mi ta myšlenka právě protože se mi trochu příčí((; Jinak zpracování se mi líbí, možná doladit ten poslední rým na konci...Snad se nezlobíš, že Ti do toho kecám((;*

Anetté
06. 03. 2007
Dát tip
avox: Zlí lidé přece nejsou zlí, ne? A jestli nás ta ruka vede, tak všechny nebo nikoho. Ale tohle je věčné téma a jen můj osobní názor(((; A mohli bychom tady Písmáka přetížit, kdybychom o tom začali diskutovat;DDD

avox
01. 03. 2007
Dát tip
"... nevede ruka boží?" jistě že ne, ale ani těch dobrých... bůh (je-li) nadal nás svobodnou vůlí

říká? řeka? alebo čo? v tom prvom verši som stratená... škoda barličiek..má to peknú myšlienku...a v poslednom verši ti uniká rytmus (miesto zatouží dať touží, ale ešte lepšie nejakú nebarličku... a bude to lepšie;) )

alternic
11. 09. 2006
Dát tip
znovu : myšlenka paráda, ale ta forma...

Jakubisko
11. 09. 2006
Dát tip
kostrbaté, chtělo by to dopracovat

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru