Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Znovuzrozený

21. 09. 1999
0
0
1331
Autor
zámek

Ztrácím se, ztrácím se sám sobě a v lidech nacházím se. V keři růžovém i v očích dítěte. Blázne, štěkají na mne ze všech stran. Jeden přes druhého, beze studu, bez zábran. A já nemohu jinak, než jen slzy v očích svých si pěstovat. Slyším je, slyším je všechny: "Blázne, snílku ... cožpak nechceš býti šťastným s námi?" Čemu ... čemuže říkáte štěstí? Ležíte v blátě a mluvíte o štěstí? Jen se klidně plácejte dál, vždyť vy se beze mne jistě obejdete ... Ale já ... já nemohu odejít, nechtěl jsem, nechci a nebudu chtít. Ostrým svým pohledem moci vás tak probodnout a krutou bolestí v duši stihnout ... "Kámen s cukrem podává se, prosím, račte dál!" A já? Já čekajíc tiše jsem se smál, když tajně, možná s trochou strachu, namísto chleba v rukou bič jsem schovával. Marně se však budete Smrti dovolávat, ta nejde k vám, má práci mnohem vážnější ... "Tak, jak jste se vyspali z bolesti včerejší?" zeptá se a půjde si po svém. A pak ... naše zraky splynou, ani ne mou ... spíše vaší vinou ... Co je to s vámi, kam poděla se jistota a radost? Snad špatný pramen? Vždyť vy nevěříte v city, v lásku, v naději ... ... všechny ty věci máte pod penězi skryty ... a to je škoda nemyslíte? První slzy ve vašich očích ... ... a není již pozdě? "Nikdy není pozdě ..." křičíte opět jeden přes druhého. Stát! Což nevidíte v činech jejich následky? Proměny bolí. Vím. Tak ... vkročte prosím dále ... ... za každého počasí, za každého krále ... ... otevřu brány svého srdce a nechám vejít ty, kdož naplnil svá srdce láskou. Nabídnu jim vše, co mám. Každému stejným dílem, neboť to ani jinak neumím ... ... z očí jim slzy vysbírám, neboť je jako perly uložím do bílého kapesníku, a krásnou píseň zazpívám. O semeni, jež vzešlo v bodláčí, proměněno v přenádhernou rostlinu, květinu, co nad ní lidé nepláčí, neboť neuvadá ... jen kvete. A každý z vás, kdo pochopil, že dostal z té krásy stejný díl, má místo také v domě mém, pokvete ve mně a já v něm.
zámek
09. 03. 2001
Dát tip
... vidět svět jinak ještě není příznakem znovuzrození ... dávám přednost "trvalému životnímu zápasu" :-)

Sala
24. 02. 2001
Dát tip
raději se modlím o to, sedět před prahem :-) veřejím domu :) a každému kolem podat (beze spěchu) aspoň jednu ruku :))) a že ti to trvalo se znovuzrodit! :-))))))))) vítej!

kačka
14. 10. 1999
Dát tip
Proměny bolí, je tak. Znovuzrozená jsem, čekám svoje 3+1, kvetu doposud...ale asi jinak?

Print
22. 09. 1999
Dát tip
O to místo ve tvém domě se rád hlásím!:-)

Bibša
22. 09. 1999
Dát tip
... hódně hódně myšlenek naráz ... abych to zase vzala od znova... jdu na to

Kyslik
22. 09. 1999
Dát tip
...a každý z vás čo nechápe,
snáď ho nejak prebolí,
že ostatní sú pod strechou
a oni stoja v tom blate pred Tvojimi dverami...

Datin
22. 09. 1999
Dát tip
Tak tohle se týká všech... Je to neuvěřitelně nadhledový pohled na nás všechny a na celý svět... Skvělý pohled...

zámek
22. 09. 1999
Dát tip
... nemám slov. Děkuji vám.

slavek
21. 09. 1999
Dát tip
pravda bolí. Zbav mě té bolesti. Zbav mě pravdy...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru