Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Touha

21. 09. 1999
0
0
1347
Autor
zámek

... časně z rána, v kapkách slaných ...
... po tváři kutálím se vstříc Tobě, ač v rukou držím věc,
již bych nikdy nechtěl použít ...

Hledal jsem, ale ještě před tím jsem se celý klepal radostí, radostí a očekáváním, že opět uvidím tvář, v níž zřím krásu bytí. Ale naděje se pomalu vytrácí, je jí míň a míň ... Poslouchal jsem cizí hlasy, slova, jimž jsem snad ani nechtěl uvěřit ... ... ale pak najednou zastínily hlas mého vlastního srdce a to počalo plakat. Slzy vyprávěly příběh o nenaplněné touze, o květině, jíž je třeba dolít vodu, přestože její listy smáčí déšť, o pramínku vlasů kdesi pod polštářem ... A tak jsem se stal na malou chvíli básníkem, vždycky jsem chtěl vědět, jaké to je. Netušil jsem, proč stesk se snoubí se slastí a proč chytáme se do pastí, jenž sami pod nohy klademe ... Snad kvůli rozumu? Ten už mi dávno utekl ... nebo spíše ... ... já ho nechal jít, bych jen na okamžik, na chviličku krátkou mohl snít. O lásce, věčném milování O tajemství nesplněných přání O zdárném splynutí dvou duší a O lidech, o těch, co prozatím jen tuší ... ... jak krásný může býti svět, když máme s kým jím uhánět.
kačka
14. 10. 1999
Dát tip
Uhánět? Já se raděj procházím, pak lépe vychutnám co se děje mezi námi a okolím. Touha je fayn, ale je třeba ji správně nasměrovat, protože pokud očekávám od člověka víc, obvykle to zabolí, není schopen dát tolik jako..

Bibša
22. 09. 1999
Dát tip
Už víš, jaké je to být básník?

Kyslik
22. 09. 1999
Dát tip
...o hĺbke pripastí, čo nad nimi denne stojím,
o teplých dotykoch, čo plač v smiech zmení,
o nežných slová ch šepkajúcich, čo nútia srdce biť,
o nás, čo chceme tento život žiť...

Lalinka
21. 09. 1999
Dát tip
souhlasim s Meg, je to krasne
i kdyz muj pribeh to neni a slzy me nepremohli, ale prvni veta je z celych tech mych vet tou nejdulezitejsi, tu si precti, ty zbyvajici muzes zapomenout

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru