Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

My play list

11. 11. 2006
1
3
2401
Autor
Sarlota.Alli

Dílo krize. Chtělo se mi psát a nebylo o čem...



  Nic. Nic.Nic. Včera přicházeli přívaly slov,a dneska nic.
  My way - Frank Sinatra.
  Z maličkých reproduktorků, chrčí a přes to cítím jak se mé srdce přizpůsobuje tomu rytmu. I loved, I loved and cried.
A dál? Strangers in the night. 
  Two lonely people, we were strangers in the night up to the moment when we said hello….Lovers from first signt, in love forever.
   Uder pressure - Queen.
   Why cant we give love one more chance? Why cant we give ourselfs one more chance?  Love, love love ….. This is our last dance, this is ourselfs… Under pressure.
  Thank you - Alanis Morissette.
  Nerozumím jí, i když jsem kdysi dávno ten text četla
  Everything.
  You see everything, you see every part, you see all my light and you love my dark…
And you still here.
  U2.
  And I wait without you… With or without you, I can´t live with or witout you. And you keep yourself away…With or witout you, I cant live with or without you.
  Björk.
  Šššš! It´s oh so quiet …. You ring the bells…. And then, its nice and quiet….when you falling in love. Šššš….
   I miss you, but i never met you yet… you are gorgeous, but i never met you yet…If you belive in dreams, well its more important that a dreams can come true and i will met you.
   A pak, Sinead O´Connor.
   Its been seven  hours and fifteen days, since you  were left away. Since you gone I can do whatever I want, I can sleep with ever i choose… But it´s nothing, I said nothing…. Cause nothing comparse, nothing comparse to you. Tell me baby, tell me where was i go wrong… I know baby that life with you was sometimes hard, but nothing comparse to you.
  A další  U2.One.
  You give me nothing and now it is all ive got. You say: love is temple, love is higher law…. We´re one, but we´re not same, carry eatch other, carry eatch other.
  Sarah Brightman.
  Its a last day for me, its a beautiful day.
  Divokej bill.
  To je to tvoje malování vzdušnejch zámků. Malování po zdech holejma rukama tě nezachrání. Už máš na kahánku. Nezachrání, už seš na zádech. Je to za náma, ty čteš poslední stránku, za náma, na zádech, mezi náma: mě taky došel dech. Nesnaž se, znáš se. Řekni mi co je jiný. Je v kleci, máš se, pro nevinný a noci dlouhý jsou plný touhy a lásky nás…Tří.
   Asi takovej pocit, jako je bodnutí nože, asi takovej pocit, špatně tě slyšim. Cože? Ty se snad bojíš, no to je síla, to žene mi do vočí slzy…. Něco jako má buzík, kterýmu se nezdaj chlapi, feťák, co hledá zlatou  a nemůže za to, že nepřestává se trápit. Vnímám tvý tělo jako zvuky a pak najednou mezi nima, všechno zvažuju dvakrát a na prstech jedný ruky se dá spočítat kolik lásek bylo, a ještě ti zbydou volný. Ale to každej zná…
   Srdce mé, proletí střepem, srdce mé skončí s tepem, srdce mé je kůň s handicapem. Zpívá pro změnu Kryštof.
   Jsem vůně kterou planeš, když proskočím ti srdcem. Jsem hercem jak ho hraješ, jsem nic, co zmizí v ruce. Jsem za soumraku buše, její duše, co tě tak pálí, Jsem otazníkem, zda-li jsme už dávno neprohráli…  Jsem tři trubky, jeden buben, jsem vesmír, co ti ladí. Jsem první červen, když je duben a ostří co tě hladí. Jsem vůně která sviští , když proskočíš mi srdcem. Jsi mé světlo na jevišti a já tvým posledním hercem….
   Jako vášeň která hasne v poušti…. Jako jas dálkových  světel, jako nad talířem večer mi  mizíš. A mizíš někde dávno, jsi láska co mě škrtí, já na pokraji smrti, ve svém paralelním světě, toužím po odvetě a křičím: Slova jsou jen kapky deště a ty voláš dál, ať prším ještě. Slova jsou jen kapky deště a ty voláš… Jako touha, sklem, co neprorazí. V nekonečné břehy, s kufry plných něhy. Zvu obchodníky s deštěm, chci koupit to tvé: Ještě….. Jsi tečka v kalendáři, co nadosmrti září a křičí: Slova jsou jen kapky deště a ty voláš ať prším ještě, slova jsou jen kapky deště a ty voláš
    Dále je tu Básnířka od Nohavici.
    ….Pod paží nosila, rozepsané rukopisy, ráno se budila vedle záchodové mísy. Múzou políbená, životem potřísněná, plná zázraků. A tak ji vyhodili z gymplu, i z baráku. Šly řeči v okolí, že měla něco s esembáky, Ať bylo cokoli, přestala věřit na zázraky. Cítila u srdce jak po ní přešla železná bota, tak o tom napsala sonet ze života.
   Kometu bych musela opsat celou… A vlastně proč ne.
   Spatřil jsem kometu oblohou letěla. Chtěl jsem jí zazpívat - ona mi zmizela. Zmizela jako laň u lesa v remízku, v očích mi zbylo jen pár žlutých penízků. Penízky ukryl jsem do hlíny pod dubem, až příště přiletí, mi už tu nebudem, mi už tu nebudem ach pýcho marnivá. My už tu nebudem, ale jiný jí zazpívá. O vodě, O trávě, o lese, o smrti se kterou smířit nejde se. O lásce. O zradě. O světě. Bude to písnička o nás, a kometě. Na hvězdném nádraží cinkají vagóny, pan Kepler rozepsal nebeské zákony. Hledal až nalezl v hvězdářských triedrech tajemství, která teď neseme na bedrech. Velká a odvěká tajemství přírody, že jenom z člověka člověk se narodí, že kořen s větvemi ve strom se spojuje, krev našich nadějí vesmírem putuje. Spatřil jsem kometu byla jak reliéf zpodrukou umělce, který už nežije. Šplhal jsem do nebe, chtěl jsem ji osahat, marnost mě vysvlékla celého do naha. Jak socha Davida, z bílého mramoru stál jsem. Stál jsem a hleděl jsem, hleděl jsem nahoru. Až příště přiletí, ach pýcho marnivá, my už tu nebudem ale jiný jí zazpívá o vodě, o trávě, o lese. O smrti se kterou smířit nejde se. O lásce. O zradě.O světě. A taky o všech lidech co kdy žili na této planetě.
  Snadné je žít, parodie na Alanisku, docela šok….
  Moby. Why does my heart feel so bad, why does my soul feel so bad. S krásným kresleným klipem na téma Malého prince.Please open heart.
  Whitney Huston - I will always love you. Což byla svého času má oblíbená spolu s No more “I love you”s. 
   And I wishing you joy and happyness….. I wishing you love and I will always love you.
   Céline Dion.
   …. And when i dial the telephone - nobody´s home. All by myself…
   I cried for you, when the sky cried for you…I know that you gone away, but in my heart you´ll allways stay. Katie Melua.
  A nakonec můj nový objev - Regina Spektor.
   I never love nobody fully. Always one foot on the ground and by protecting my heart truly I got lost, In the sounds and i hear in my mind, all these voices and i hear in my mind, All this music and it break my heart, it breaks my heart….

3 názory

No tak to vážně nerozkoušu,možná se k tomu časem vrátim

eulálie
11. 11. 2006
Dát tip
co to proboha je ? a co na tom proboha chceš hodnotit ? sbírka opsanejch textů+sem tam nějakej pocit a další texty a další nic

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru