Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jsem takovej putovní pes. Radši bych byla kočka.

Výběr: jenyk, rebecca13
12. 11. 2006
26
29
3461
 

Když hledali na dně řeky tu pistoli, našli taky pár lidí, který nikdy nikdo nehledal

 

Koukala jsem do očí vráně. Ta vrána seděla na plotě mateřský školky, okolo který chodim nakupovat. Zastavila jsem se a otočila směrem k ní, věděla jsem, že mi chce něco důležitýho říct a tak jsem ji nechtěla vyplašit. Udělala jsem opatrně krok a přemejšlela, jestli vrány jsou taky klišé. Havrani jsou totiž klišé. I netopýři jsou klišé a labutě a racci...ale to nejsou pěvci. Netopýr dokonce neni ani pták a stejně je klišé. Pořád jsem koukala tý vráně do očí. Neklonila hlavičku na stranu, jako ptáčci v televizi, takže možná nebude klišé. Udělala jsem ještě jeden krok a už jsem od ní byla fakt jen kousek. A dívala jsem se jí do očí a ona mně. "Kdo seš?" řikala jsem si, "čí seš inkarnace?" Třeba je to mý nenarozený dítě. Jedno z mejch nenarozenejch dětí. (Dneska v noci se mi zdálo, že jsem měla tyrkysovofialovej byt a dostala jsem menzes. Nemám tyrkysovofialovej byt a nechci tyrkysovofialovej byt a nezačala jsem menstruovat. Peťa se mi smál, když jsem na něj ječela, že mi smrdí, když kouří a už tejden jsem si nekoupila cigára a už fakt nechci mít žádný další...vrány. Protože mi už dávno přestaly tikat hodiny na mámu, už mi tikaj na babičku a ztrácet děti bolí. A tak budu velká a budu mít svuj byt a potkám toho pravýho, pořídim si s nim vnoučata a kočičku, ta kočička se bude jmenovat Žvířátka a budu jí vykat, už se těšim, až budu před barákem křičet: "Zvířátkaaaaa, pojďte domůůůů!" a vnoučata budeme mít pro radost a budeme je rozmazlovat.) Zdálo se mi, že na mě kouká vyčítavě a tak jsem přemejšlela, jestli žiju v souladu s přírodou a přišla jsem na to, že ne, když si kupuju myčky na nádobí a pračky na prádlo, protože jsem líná chodit prát prádlo do potoka a nesnášim mráz, takže i kdybych potok našla, nevydržela bych tu zimu, všichni to známe ze Třech oříšků, chudák Popelka. Zase nemám auto, jezdim MHD, třídim odpad...stejně je mi to prd platný a tý vráně nejspíš taky. Koukala jsem na vránu, čekala jsem, kdy to řekne a furt nic. Byla zima a já jsem si vzpomněla na tu reklamu na nosní kapky a musela jsem se začít smát. Když si je koupim, přidaj mi k nim zadara kapedníky. Proč, když už je nebudu potřebovat? A pak vrána konečně promluvila: "Všechno, co ses mohla naučit, ses mohla naučit" a neodletěla, jak by se slušelo na happyend, ale začala si klidně prohrabávat zobákem peří pod pravým křídlem. A mám to a odešla jsem já, nikoliv do západu slunce, ale do Plusu, abych si zcela v nesouladu s přírodou, koupila něco lacinýho k jídlu a na mytí a tak. Nebyla to žádná inkarnace  mejch dětí, byla to blbá vrána, mávla jsem zklamaně křídlem.

 

Prej je mezi šílenstvím a zdravým rozumem jen tenká hranice. Já to vidim jinak. Já myslim, že je maličký území zdravýho rozumu, potom veliký území, který nepatří nikomu, tam se potácí většina lidí, chvilku jsou trošku blíž zdravýmu rozumu, chvilku zase tomu šílenství. Pár lidí se ocitá na tý hranici a pár z těch se občas octne za tou hranicí. A těch vyvolenejch, kterým je dopřáno žít za hranicí je opravdu málo. Šílenství neni peklo, šílenství je popeklí, ráj, zahrada zelená plná vran. Peklo je rozum.


29 názorů

Yfča
29. 06. 2011
Dát tip
*

hele :-))))) docela hezkej ohlas :-))))) vrány děkujou :-)

záleží na tom, na čem záleží... pěkné v raní počteníčko...

Janina6
17. 03. 2009
Dát tip
Paráda. Paráda.

Binna
15. 03. 2009
Dát tip
čeky,nevím proč jsem to našla až dnes, ale ... tohle jsem fakt dneska měla číst. :D díky

Wronski
06. 03. 2009
Dát tip
poslední odstavec mi mluví z duše - možná nejsem ten vyvolený člověk, ale už o tom hodně vím. Díky za zamyšlení *

ponedělí
05. 03. 2009
Dát tip
peklo je svět a svět je ráj. to je jasný už leta. /*

Aravis
20. 10. 2007
Dát tip
týýýjo... *

tuleň
21. 11. 2006
Dát tip
tohle mi chybělo... t*

guy
17. 11. 2006
Dát tip
*************************

Letos už přiletěl můj havran a pravil: "co je to klišé?". Pak jsem se zase navrátil zpoza hranice. Na chvíli, pak zase emigruju. t

ulita
14. 11. 2006
Dát tip
až budu velká... tikaj hodiny... popeklí... ano*

Zbora
13. 11. 2006
Dát tip
Průměrná...od Tebe. Konec by se mi asi vždycky líbil, ale už se mi asi bude vždycky nelíbit.

Lioness
12. 11. 2006
Dát tip
Fakt zajímavé;) Nutí to člověka o lecčems přemýšlet:)

samantarosi
12. 11. 2006
Dát tip
co tu budu zbytečně tlachat.t

rainman
12. 11. 2006
Dát tip
kde seš ty ?

Markel
12. 11. 2006
Dát tip
Moc líbilo, na moji dnešní náladu a přemýšlení jako dělaný, jen bych to ukončila po té větě ... na mytí a tak. Nevím proč, ale tak nějak to cítím, bylo by to lepší zakončení. - T***

violetlight
12. 11. 2006
Dát tip
Líbí se mi to, až na ten závěr (ten poslední odstavec).


dadíková
12. 11. 2006
Dát tip
jo ano*

physis
12. 11. 2006
Dát tip
tohle se mi líbí dobrý je to myslím

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru