Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vzpomínka na podzim

23. 12. 2006
5
16
2896
Autor
Wee

Pravidelné ostny růžového vřesu                                                                                                                                                                                                     se mi zabodly do dlaně
Ta nepochopitelnost mě tak uklidnila

že jsem ho natrhala celou kytici
a hodila ji do vody


16 názorů

Wee
17. 07. 2008
Dát tip
?!?! .-) to jako že...?! no, radši to nebudu vypisovat slovy... každopádně děkuju, nechápu, i když se zpožděním, nějak jsem se zapomněla :-)

;)

Wee
11. 12. 2007
Dát tip
ahoj, Usmáta -však já relativně taky nevadí, těší mne Tvoje upřímnost(nemám ráda nějakou chválu jen tak) a vzpomenutí po takové době tak hezkej rozjímavej adventní čas:-) a zase někdy na čtenou!

tak, som tu po dlhom čase, ale neviem, pôsobí na mňa mätúco;)

a...ešte určite klub, lenže spím a tak som nepozorná, prepáč mi to;)

je to vážne zaujímavé...ale už tak nevnímam, ja sa vrátim (Pali, dík za avi;) ) (dlho som nespala, viac ako 44hod;) )

Wee
24. 02. 2007
Dát tip
ja som taky často usmáta.-) podívám se na ni a pak k tomu třeba něco řeknu...jestli to uvidím .-) Ď a dobrou .-)

palino8
24. 02. 2007
Dát tip
Štýlom mi to pripomína Usmátu... obsahom... neviem, ale je to vcelku príjemné ;)

poletik
18. 02. 2007
Dát tip
"Ta nepochopitelnost mě tak uklidnila" moc pěkný moment a celá je dobrá

Wee
05. 02. 2007
Dát tip
Oldjerry, :-)

Oldjerry
05. 02. 2007
Dát tip
Tak tohle je komplet a sakra dobrej. Nebo není a mně se prostě jen líbí.

Wee
05. 01. 2007
Dát tip
Fou: 1. holky tak někdy dělaj, a když jsou prostě tak v poho nebo určitě i nějak jinak , tak prostě házej květiny do vody, ať plynou, a ještě třeba si u toho i něco mumlaj nebo maj přání, ať to doplave ...a třeba i nějaké lidové zvyky atd. takže to by nebyl ironickej žertík 2. ale máš taky pravdu, zároveň jsem tu studenou sprchu chtěla - ať se neopakuju, vysvětlila jsem to u básničky (Ten ještě nevím) křesťanovi... někdy prostě dělám 2 mouchy jednou ranou, když to jde... prostě ráda taky dám prostor čtenářovi a nechci říct úplně všechno... :-) 2.

alternic
28. 12. 2006
Dát tip
Já si nemůžu pomoct - líbí se mi ten tvůj jednoduchý styl, trochu absurdní (trochu víc). * *

Wee
26. 12. 2006
Dát tip
přesah...strofa rovná se sloka?...metaforický posun...tak jo, já si to za 4 kČ vytisknu a možná už za rok vám pane F. odpovím či pošlu oprav.verzi, ano? pamatuju si, že mě rozesmál Norsko (či 1), kterej k Alimře napsal: Jo, ještě jak číst Fouckaulta...snad i tam tomu ještě dám úsměv :-) já bych to potřebovala česky, miluju jednoduchost a srozumit. (byť ještě slovům detonace a ...jakžtakž rozumím :-)) ale myslím, že už je to Vaše image tady a tak holt budu přemýšlet :-( ...takových klíčových pasáží jsem plná, ale nemíním se s Vámi trumfovat ve filosofických přesazích :-) Děkuji za pozornost, asi se přejmenuju na madam_je příliš_...(pardon, vy dva jste mne fakt tak rozjařili, že přemejšlím, kerýho z vás dřív pozvat na pivo )

Fouckault
26. 12. 2006
Dát tip
na tom by se dalo zapracovat.. při vší čtenářově vůli nevzniká větší přesah.. ačkoli třeba první strofa je čistě jazykově formulována velmi pěkně..dál docela dobrá práce s akustikou .. klíčová se mi zdá pasáž "Ta nepochopitelnost mě tak uklidnila" v tom momentě je text docela dobře načat k nějaké asociační detonaci a metaforickému posunu.. místo toho ale přijde druhá sloka jak studená sprcha, ze které spíš kouká leda tak nějaký ironický žertík (jen ho pochopit):-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru