Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Stan ne, krávo!

04. 01. 2007
14
22
3721
Autor
Craerassy

A opět něco málo ze světa ( prosím místní intelektuálně zaměřené čtenáře, aby pokračovali v prohlídce národních památek a přepnuli na jiný kanál. Tento je ryze splachovací.:-)) : Po vyhlášení stanného práva na nejmenovaném literrárním serveru došlo k mnoha diskuzím, které byly uzamčeny a některé dokonce odstraněny, aby po čase došlo k jejich obnovení a následnému uzamčení. V následujících dnech v několika desítkách případech nevyžádaných i vyžádaných avíz nastalo pátrání po diskuzích, které se staly nedohledatelnými. Zdali ztratili trpělivost sami autoři či vedení serveru, o tom již informátoři nehovoří. Hovoří dále jen o otvorech, které nebudu zmiňovat, jelikož jde o věci tělesně osobní.. Jisté ovšem je, že v boji, který se rozpoutal, došlo ke ztrátám důstojnosti, hodnosti, rovnosti i svornosti a nakonec i bratrství. Někteří padli, jiní se zvedli na čtyři a byli i tací, co hrdinně kázali shora dolů… a mezi těmi všemi…na rozkvetlém paloučku…uprostřed vší té vřavy, uprostřed rudých potůčků....hrály si děti…odběhlé, zaběhlé, zběhlé… z jiných serverů…děti, které vyrůstaly v demokracii a volnosti, ve svobodě a s projevy náklonnosti, taktu a nebojím se říci lásky a pochopení…a tyto děti …na poletující kousky použitého toaletního papíru, papírových kapesníčků, na útržky přátelských i nepřátelských vlajek, spřátelených i znepřátelených trenýrek, na prostřílené helmy, do hlavní pistolí..šťouraly, psaly…na bojišti…svá romantická vyznání…a kolem kulky sviští…

 

 

 

Růženo noc je chladná

chtěl jsem jen u ohně

ohřát si nohy

 

Miláčku pojď ke mně

hvězdičky píchaj do oblohy

svý pěticípý rohy

 

Růženo neser mě

bolí mě zase hlava

lehni a kušuj drahá

 

Drahoušku podívej

jak plameny si tančí

a miliskují se tak dojemně

 

Růženo co zas jančíš

zalez si do stanu

já ještě flašku dotáhnu

 

Polož tu láhev Vladimíre!

Já tě tam chci mít v plné síle

a nezapomeň ochranu

 

Až nasoukám tě do stanu

nohama napřed moje drahá

až tma bude víc než ty nahá

potom tě možná obtáhnu

 

 

 

 

 

 

 

 


22 názorů

ramia
10. 07. 2007
Dát tip
Reálna..

houmles
09. 07. 2007
Dát tip
vytecny. i ta slovenska.

ramia
28. 03. 2007
Dát tip
Mne to príde omnoho,omnoho zvučnejšie čítať češtinu.Nehovorím radšej ani o pocite,ktorý mám,keď ju počúvam.

Craerassy
28. 03. 2007
Dát tip
ty jsi číslo:-))) díky....je prima číst to ve slovenštině:-)))

ramia
27. 03. 2007
Dát tip
Na margo tej provokácie..ja sa nechytám:) Ale jednu mám. Keď obzor za oknom tvojho auta, skáče si tam a spať a tvojím vlhkom mokrá flauta hľadá východ..kde ho niet. Ty šťastná si a snád aj budeš, že naplnenie našla si na tvrdom chlapskom úde a v rukách, čo ťa držia za vlasy.

Armand
01. 02. 2007
Dát tip
:) jj

Craerassy
31. 01. 2007
Dát tip
Armande, ty přeci víš, že mě tahle hra baví...proto nejsem básník...já prostě miluju tuhle volnost a čtenář je součástí hry...přijme nebo nepřijme...teď mám prostě své "neobnažovací" období...však víš..:-)))

Armand
31. 01. 2007
Dát tip
:)))) takovéto básně milá básnířko, zní mi jako mimovolné pohazování talentu, bez ladu a skladu, který nicméně pořád vykazuje známku toho, že umíš. U sebe bych to nazval odpočinek od poesie... prostě takové zaveršování a zablbnutí si. Miluju to.. jen.. čtenáři tomu moc nerozumí a pak, stává se, že v obšírných kritikách znalců reportérů... eh... opravdu může se státi, dočteš se, že právě tyto chvíle volnosti a taškařic jsou těmi tvými verši s V.. a že ta POESIE cos psala... že to ses upsat musela.. vždyť: každý se občas upísne, že ... a i z vola občas vypadne koruna. :) fajn čtení! *

Craerassy
05. 01. 2007
Dát tip
viz prolog

Delahaye
05. 01. 2007
Dát tip
a na cvičišti čtyři svišti piští zíííív :-)

Sarrah
05. 01. 2007
Dát tip
***

Craerassy
04. 01. 2007
Dát tip
Zuzulinka...no jasnočka, jen místo prologu jsem dala výcuc ze stanného práva...:-)))

Craerassy
04. 01. 2007
Dát tip
Zbora...hele, to jsi nezažil ani tady...co názor, to zámek...co diskuze, to smazaná...pak obnovená, ale bez možnosti projevu...zase zamčená...no, ale my, odchovanci písmáku, my se tím nedali rozházet a dál jsme psali své vzletné verše....bylo tu někdy taky stanné právo? kruci, já už si fakt nevzpomínám:-))) ale svíčku bych zapálila:-))))

Zuzulinka
04. 01. 2007
Dát tip
doufám, žes to dala na Literru:-)*

fungus2
04. 01. 2007
Dát tip
Dobré.

Zbora
04. 01. 2007
Dát tip
Ono to takhle funguje i jinde? :o) Neuvěřitelné! jinak :o))

(závorka)
04. 01. 2007
Dát tip
jo, ale jo (líbí) - taková ze světa - T

Fouckault
04. 01. 2007
Dát tip
:-))*

:)*

dadik
04. 01. 2007
Dát tip
četla jsem tam...:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru