Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Večer nebo ráno?

29. 01. 2007
6
27
1332

     Do očí mi sluní lampička bdící nad stolem. Vydává příjemné teplo a já ho cítím... dorazilo na hřbet ruky jako...

     Jako on. Naboural mou mysl. Při společném hraní pexesa, při promýšlení Scrabble, při pohledu do očí, snad i při rozhovoru opatrných slov jeho mninulosti.

     Plamínky svíček tančily prostorem a my... My? Leželi vedle sebe v naprostém klidu, v pohodě, co se v běžných chvílích schovává za závěsem.

     Ona se ho dotkla. Políbením. Snad polibky. A tiše toužila. On přitiskl rty na její dívčí ústa.

     Hladké dotyky cestující po tělech jim byly pomocníky v šeru. Nebyli nazí, byli polooblečení, téměř netknutí... A přeci.

     Pod jeho dechem tála jako sníh, co z jara mizí pop paprsky slunce. Chvěla se jako stéblo trávy v lehkém vytrvalém vánku. Její ruka se mu na tváři třepetala jako křídla nesmělého motýla.

     A on ji držel v náručí, v obětí, v blízkosti. Jako kdyby měl v rukou vzácný amulet, tak se cítila. Pocity, které jí v myšlenkách a krvi kolovaly, nebyly všedně každodenní...

     Svíčky dohořely, hudba dozněla a za oknem rámusil ohňostroj. Přišel další rok, příliš brzy. Kam se poděl ten minulý. V jakých končinách se ztratil...? 

     A mně se nad stolem při světle stolní lampičky klíží oči znavené silvestrovským steskem, půlnočnímštěstím, či ztracenou dobu roku 2006.


27 názorů

Moskrát Ti děkuju.

nonamebeast
25. 03. 2007
Dát tip
aleje to pěkné, faktjo:-)

dick: Děkuju.

Dickers
02. 03. 2007
Dát tip
Takový pocit ve chvíli je:) Teď mi to připomíná stránku z love story, ale ne že by se mi to nelíbilo:) Jen ten nádech plyne s výdechem pro jediný okamžik a váhavě si není jistý, zda přijde s květinou pro další políbení. Ten kdo ti píše, abys tomu dala kabát, pro jedinečnost. Nevidí- tu co vidíš ty:) Buď objetuješ vlastní pohled, abys zaujala jiné. Nebo si ten svůj necháš a počkáš,až ho uvidí také ten co chce vnímat a dívá se stejným směrem:) D

to fairborn: Tys to vůbec neměl číst, ty jeden. :))

Lucass
21. 02. 2007
Dát tip
Ale ty pocity jsou prokresleny docela fajně. Kdybys tam zakomponovala i nějaký zvrat, tak by to bylo žůžo:-) Jinak není zač. Narvahových keců si nevšímej. Sám neumí psát a poučuje!

1. a 3. osoba je k zamyšlení... :) A povídka to fakt není, to máš pravdu. Už mě na to někdo upozorňoval, to byl hmat vedle. Díky. ;)

Lucass
20. 02. 2007
Dát tip
Fakt vůbec nechápu, že to nazýváš jako povídku. Spíše jenom takový úryvek z tvé mysli. Co jsem ještě nechápal, je skákání z 1. do 3. osoby.

Je to o pohledu na svět. Když ti pohoda nechybí, tak ti to přijde nesmyslné. Člověk, který ji v životě musí hledat, nebo mu to připadá, že ji musí hledat, tak se mu pohoda prostě schovává. Tak jsem to myslela.

Narvah
06. 02. 2007
Dát tip
fajn, ale já tu pohodu za závěsem fakt necítím. za závěsem se většinou skrývá něco tajemného. něco, co je v bytě, ale není to vidět. něco, co se skrývá. zato pohoda je všeprostupující. nemusí se schovávat. tudíš to není o originalitě, ale o smysluplnosti.

Nedokážeš si představit pohodu za závěsem? Víš, na jednu stranu mi v podstatě vytkneš, že nejsem originální. Ale když se o něco takového pokusím- stěžuješ si, že to nechápeš...

StvN: Díky. :)

StvN: Díky. :)

Hozyk: Pseudoreport. Chápu, že to není pozitivní kritika, přesto mě zajímá, co to slovo znamená.

Oki.

Narvah
02. 02. 2007
Dát tip
tak si ho udělej než to sem dáš. šak to nikdy tak nespěchá..

Za překlepy se omlouvám, to mě mrzí. Neměla jsem už moc času si to po sobě přečíst.

Narvah
30. 01. 2007
Dát tip
to mi uniklo :)

StvN
30. 01. 2007
Dát tip
Narvah, dobrý je i tohle: Její ruka se mu na tváři třepetala jako křídla nesmělého motýla. To musel dostat pěkně nafackováno. Já vidím snahu o poetičnost v próze. Bohužel výsledek je velmi rozpačitý.

Narvah
29. 01. 2007
Dát tip
nevím, co si mám představit pod "rozhovorem opatrných slov jeho minulosti". ani si nedokáži představit pohodu za závěsem. klid snad, ale pohodu těžko. ta milostná přirovnání jsou jak z čítanky. a snad "dobou", ne? tohle nemá s povídkou vůbec nic společného. styl, jazyk a obraty jsou spíše podprůměrné.

fungus2
29. 01. 2007
Dát tip
To se mi líbí.

Honzyk
29. 01. 2007
Dát tip
...usmevny pseudoreport z domova duchodcu...?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru