Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Réunion

30. 01. 2007
3
14
2813
Autor
slonovina2

Více už ne politika na Písmáku, maximálně zahraniční tam zasněžené Kilimandžáro a od Keni čáp se vrací s vysílačkou ke svému počítači v botanické zahradě. Pro Mů a Lovkyni.

    

Nalomeně krkolomná štěrbina z jedovatých žáber hmatatelná krystaličnost nosních dutin zasycených písečnými zrnky kávy vydutě presovaných do pytle s medovinou odváženého zpátky na Réunion. Zpátky za sluncem.

 

Ten poryv větru nestál za tu námahu s vystavováním vlastního těla mezi padajícími slunečníky sezónních potápěčů a odhozených bolavých míst u bazénu Campari a v záklonu tažní ptáci překračují tiše rovník. Po špičkách orosených zobáku si vydechují vlhkost deštného pralesa. Za uslzeným oparem slunečních brýlí se nenachází ani latentní opilost lezoucích domorodců a matek po liánách listnatých stromů, ale v rukách kešu a šupinaté ryby vypouštěné z restaurací se sklízí poslední stůl a stín i pro ty, co běží v Boha s vyšší frekvencí. Tedy duše nespí ani mezi doušky vymačkaných citrónů.

O grepech a milých ani nemluvě. Těch hlavně nedotknou se ani Gazy, Teta a Libuše.  

 

 


14 názorů

Honzyk
30. 01. 2007
Dát tip
slo, ja si dycky pripadam , kdyz ctu neco podob. od tebe, jako blbec...tak asi...a prej zase tak blbej nejsem...v blazinci mi dali test IQ, pri prijimackach na vejsku taky, a dost dobry...nejsem ja jen linej..?---

slonovina2
30. 01. 2007
Dát tip
ty jedna, nejméně 2x by jsi zasloužila :-)

slonovina2
30. 01. 2007
Dát tip
pouštní jaro, o to mi šlo, vyvolat pěkně nechutnej pocit ze zasmraděných, hektických, zakofejněných ulic velkoměsta x odjezd za přírodou, tedy jsem rád, že ti to vyvolalo pocit biologie, medicíny, pitevny atd.:-)

slonovina2
30. 01. 2007
Dát tip
je to i pro můůůůůůůůůůůůůůů ty okouzleno:-)

až na tu krystaličnost nosních dutin...vzpomněla jsem si tuším na ...ehm..Holub... to myslím byl,který ve svých básních neustále používal výrazy z biologie a imunologie a mně se to nikterak nelíbilo a tento slovní obrat mi to takovým zvláštním způsobem asocioval...ani nevím proč.. zbytek básně je u mě krásnej t*=)

krásný fotky to bych chtěl vidět skutečně.

LaMouette
30. 01. 2007
Dát tip
duse se dotknout je totis veikanananansky umeni.. myslim, ze to i negdy umis.. :-)*

Alimra
30. 01. 2007
Dát tip
vždyť to říkám, dík

slonovina2
30. 01. 2007
Dát tip
http://www.scandinavianhouse.cz/gallery/

Zajímavý proud myšlenek, ale tohle si netroufám hodnotit.

Alimra
30. 01. 2007
Dát tip
ještě že tomu nerozumím, jinak by to pro mě byla podivná dovolená :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru