Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

V tichu samoty

30. 09. 1999
2
0
1363
Autor
zámek

V tichu samoty, pouze a jen v něm, uvědomuji si, co pro mě Lásko vlastně znamenáš. A právě tehdy, když není lodí ani holubů, kteří by slova ... city mé doručiti mohli k bráně Tvého srdce, právě tehdy, marnou svou touhou, prohlubuji v sobě studnu bolesti. Sám. Tak strašně sám. Spoutaný svými vlastními žádostmi, láskou chovanou ve svém nejhlubším nitru. Na cestě bez konce. V propasti bez dna. Tak strašně sám. Pak každý krok je tak neuvěřitelně náročný, když nemohu Ti lásko dát, co mám a co tak rád bych Ti dal. Neslyšíš, nevidíš ... Tak kudy ? A já si myslel, že již vždycky budu si k Tobě umět najít cestu. Ale sám nemohu. Jakmile zřím Tvou tvář, jakmile v napsaných řádcích uslyším tlukot Tvého srdce, pak mohu se usmát. Jsem a nejsem sám. Tak moc Tě miluji. Tak moc, jak jen matka miluje dítě své. Tak moc, jak jen přítel může milovat přítele. Tak moc, jak miluje život člověk, jehož život již tolik stál. Hledám Tě, ale v rozběsněném moři bytí nemohu Tě nalézt. Zmatek mi vládne. Ale já ... ač silný, přeci ho nedokážu zahnat. Nemohu. Tolik po Tobě toužím. Po Tvém úsměvu. Po Tvém pohlazení. Již nechci býti sám. ... již nechci žít sám pro sebe, neboť toužím žíti v Nás, jen s Tebou ruku v ruce jít, až naplní se čas.
kačka
14. 10. 1999
Dát tip
Láska v tichu samoty - krásné ticho, rozhodně v něm s láskou nejsi sám - ty + 3 = 4 (nepravděpodobné na samotu, ticho? to ano).

zámek
06. 10. 1999
Dát tip
... toť dílem lásky. Já tomu dal jen formu.
zá-M-ek

zkumavinka
04. 10. 1999
Dát tip
nadhera... :-))

slavek
02. 10. 1999
Dát tip
sedím a zírám na monitor. Už dlouho mě žádná báseň tak neoslovila.. Měl jsem chuť napsat pár veršů, ale mám pocit, že cokoli napíšu, všechno jen degraduje váhu této básně. Budu tedy pouze mlčet v němém úžasu

Kyslik
01. 10. 1999
Dát tip
...krásne...

Bibša
01. 10. 1999
Dát tip
V tom tichu samoty, chtěla bych žít ...

Bibša
01. 10. 1999
Dát tip
V tom tichu samoty, chtěla bych žít ...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru