Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kristus na kříži

24. 02. 2007
1
13
2541
Autor
pepička15

Drtikolova stylizace Krista na kříži v nás vzbuzuje všelijaké pocity.

Spasitelovo tělo, pohublé a ztýrané, působí dojmem plané růže pnoucí se po meči, který v zemi zapomněl opilý voják poté, co znásilnil mladičkou dívku z nedalekého města. Růže objímající chladný kov je mementem zneuctěné krásky a její panenské krve.

Každého, kdo projde kolem, zamrazí při pohledu na ocelový kříž chráněný trny.

Trny odevzdanosti i odporu, dětství i dospělosti, nevinnosti i hříchu.


13 názorů

megahit
16. 05. 2007
Dát tip
jo, tak tohle má něco do sebe, je to hodně silné a přitom to zbytečně nenatahuješ...stačí pár vět a je v nich vše podstatné*

Anyz
28. 03. 2007
Dát tip
uz se tesim:o)

Rían
27. 03. 2007
Dát tip
Anýzku, pocitovej herbář je moc dobrej nápad a za chvíli budou kvést i Tvé oblíbené kopretiny, tak budeš moct lisovat zase i je a bude veseleji... :o)

Anyz
25. 02. 2007
Dát tip
nebyla jsem na vystave nevidela jsem i presto evi ja nevim mozna je to mou dnesni naladou ale je mi najednou zima pred ocima mam trny a rudou barvu, nevim je to mini dilo mozna mozna je to jen poppsani obrazu ale opravdu to ma svou silu pusobi to na me opravdu velice prevelice ma draha dekuji ti za tenhle pocit mam dalsi na vylisovani ve zlatych strankach(vim, ze lisovat se maji kytky, ale ono vylisovat si pocity a schovat si je do krabicky neni vubec od veci a je mi pak lehceji)mej se krasne

Rían
25. 02. 2007
Dát tip
Nevadí, stejně to má atmosféru:o)

Kaczenka
25. 02. 2007
Dát tip
hm, kez tak vedet o co jde,,,,co takhle dat do prologu ten obrazek podle kteryho tro pises?,,,

Chiméra
25. 02. 2007
Dát tip
Víly uměj popisovat pocity krásně jen co je pravda:). Jen souhlasim se zuzkou, bylo by to jemnejsi a o neco zajimavejsi kdyby si to napsala, jako bys byla Ty tou ruzi...:)

Rían
25. 02. 2007
Dát tip
pepi, tahle forma je lepčí:o) pocity z toho jen cákaj a to se mi líbí, je to silné, krásná slova :o) možná by to bylo ještě silnější kdybys nebyla okolní pozorovatel,který konstatuje,ale sama "přirostlá k oceli"...:o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru