Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

VEČERNÍ DEŠTÍK

25. 04. 2001
4
0
1378
Autor
KID

Taky u Tebe tak krásně prší ?

Vítězné kapky matky přírody střemhlav naráží na rozpálený koberec cest A vůně po bitvě oněch dvou se vkrádá dírou ve zdi do cimry. Pouliční tuláci záhy podávají výpověď povinnostem a volí dráhu vrcholových sportovců. Prchají jak laňky před lvem; ti civilizovanější střílí deštníky. Horkem vyprahlé traviny hltají vodu po litrech. Připomínají žíznivého velblouda v pouštní oáze. V korunách stromů, ve dne si téměř podávajícími ruku se slunečními paprsky, Praskají kukly raných poupat, borovice se opičí po chameleónovi A mění svou šeď v jarní zeleň, jakou by ani proslulý malíři na svých paletách nenamíchali. Tak před čím ti lidé prchají ?
Wiki
29. 04. 2001
Dát tip
Taky miluju kapky deště, zvláště na jaře...

Amicta_sole
26. 04. 2001
Dát tip
:o)))))))) No to mi řekni, před čím....? Divím se pokaždé znovu :o)))))))

Ehm... ta předposlední věta... no ale když zamhouřím oko... ;o))))) Prostě mááááš pravdu, lidé vůbec vůbec netuší, o co přicházejí, když se schovají pod deštníkové zbraně a pod střechy... Přeju si, aby jednou, jeden zvášť krásně propršený den... vyšli a zůstali stát... někde venku... aby k nim mohl ten déšť přijít a bydlet... aby jim omyl paletu, kterou nosí v sobě tolik lidí zaprášenou a smutnou... aby ji vyčistil... *

Pája
26. 04. 2001
Dát tip
*

KID
26. 04. 2001
Dát tip
Problém dnešní kultury je v tom, že lidé obdivují pouze výstřední, křiklavě barevné či různě převoněné vjecy a jejich schopnost radovat se z obyčejností rapidně klesá... :(( A nezlob se za tu předposlední větu :))

Climaster
26. 04. 2001
Dát tip
....jo jo jaro...pomalu, ale jistě se zase lidi vrací.....od plastů ke dřevě....fosforově zelený k hnědý....toho bych se moc nebál....řek bych, že se už nikdo neraduje z obyčejností...teda co je to obyčejnost????...:)))))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru