Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O stvoření člověka

27. 04. 2001
1
0
2654
Autor
Spvrivs

Toto je taky ještě ze střední, taková jakoby pověst. Nemusíte to ale brat nijak vážně.

V dávných dobách, když ještě nebyl člověk a nebe bylo nízko nad zemí, zde žil obrovský had, vládce zvířecí říše. Jeho ustanovení byla krutá a jeho poddaní neměli klidu. Stále jím byli pronásledováni. A tak se rozhodli stěžovat si v samotném nebi. Vyšlo tedy poselstvo složené z ještěra, slona a myši. Namířeno měli do nebe, k jeho mocnému vládci - Slunci. Slunce je však nemohlo přijmout, poněvadž by je úplně pohltilo. A tak muselo poselstvo jednat s jeho zástupcem, Duhou. Jednání trvala dlouho, ale Duha pak všechno vyjevila Slunci. Tu se však o tom dozvěděl i samotný had a mocně zasyčel na Duhu. Ta jej za to oslnila. A tak se rozpoutala válka mezi nebem a zemí. Had zvedal k nebesům oheň a vodu a hrozivě syčel, až se nebe i země třásly, Duha soptila na zem síru a žluté světlo. Boj byl tak lítý, že se nebe od země začalo vzdalovat. A bitva trvala dlouho, a nikdo v ní nevítězil, a nikdo neprohrával. A tak se do sporu vmísilo samotné mocné Slunce. Zastavilo svár a stvořilo člověka, by dbal na to, aby had své poddané již dále netrýznil. Aby však nemohl sám upadnout do hadova područí, stojí nad člověkem věčná Duha, silný zmocněnec velkého Slunce.
sk8ergirl
11. 07. 2004
Dát tip
No nevím, udělal si z duhy docela takovou zvláštní bojovnici :-)

Danny
28. 04. 2001
Dát tip
je to celkem dobrý, ale Tip ti nedám, protože svým dvěma předchozími díly sis podle mého názoru nastavil laťku o dost výš (zvláště dílem AD 2008)

most přes budoucnost....;-)))) je to dobré,máš hezkou fantazii..tip za myšlenky

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru