Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zívám

02. 05. 2001
7
2
8087
Autor
Kandelabr

Zívám. Rozhlížím se po ospalém městě a možná ještě trochu rozespale mžourám do sluníčka. Je to příjemné a jakpak by taky ne. Do mého líného kroku mi hraje hudba z walkmana. Snažím se na nic nemyslet, jenom si užívat tohoto okamžiku vrcholné spokojenosti a usmíření se sebou samým. Dnes je opravdu hezky. Bylo by skvělé, kdyby byl celý život jedinou velkou procházkou v ospalém městečku, kdy má člověk pocit opravdového klidu a nepopsatelné radosti. Možná, že život takový je. To by se mi líbilo. Mám rád život. Hudba je nádherná. Dokonale jsem s ní sladil krok a zdá se, že už ani nejdu, spíš se mírně nadnáším v jejím rytmu a ona se kolem mě točí, je ve mně. JE NÁDHERNÉ NEMÍT STAROSTI. I když já vlastně žádné nemám. Jenom ten pocit, že mi něco uniká, že mi něco proklouzává mezi prsty a já to nemůžu chytit. Tenhle pocit mě trápí. Zívám. Kdybych kouřil, zapálil bych si teď určitě cigaretu. Chvíli bych se připravoval na ten malý obřad zapalování a pak bych si konečně slastně vychutnal první potáhnutí. Jenže nekouřím a tak jdu dál. Míjím pár lidí na procházce, ale skoro je nevnímám ostatně jako téměř vždy. Necítím potřebu se nějak otevírat pro veřejnost. Přesto nemůžu říci , že by mi byli lidé lhostejní. Spíše naopak. Je pořád tak nádherně a mě napadá, že by bylo úžasné potkat karnevalový rej a zaplést se do něj a nechat se jen tak unášet a přitom zjišťovat, že tohle vše je jenom krásný vtip, nic co by se mělo brát vážně. Rej v mé hlavě mě bere do svého náručí a já tancuji a směju se. Do ucha mi troubí trumpetista v psí masce. A takhle spolu poskakujeme ulicí, lidé si na nás ukazují, a my vystavujeme své rozesmáté tváře. TRAMTADADADAAAAAAAAA...

2 názory

Paráááda. A je neeeděle. A nejdu do práce...

evalota47
01. 05. 2005
Dát tip
dobře jsi udělal,žes to tu dal --- vážím si každé pohodové chvíle a dokonale si ji užívám neb jich nemám mnoho --- tančím s tebou.......

suva
12. 01. 2003
Dát tip
ale já vím, pročs to sem prsk, abych měla chuť si zatancovat... _c)*

Cirilla
16. 12. 2002
Dát tip
hmm... tak takovejdlenc stav jsem hodně dlouho nezažila.

alina
22. 10. 2001
Dát tip
Příjemnej pocit! Nechala jsem se unést. :o)) A připomnělo mi to, jak se do Prahy už pár let , vždy nějaký víkend koncem února, sjíždějí masopustní orchestry z celého světa! Je to strašlivej kravál, maškary, houfy lidí táhnou uličkama Starého města,....walkmana by Ti to totálně přeřvalo :o)...je to nádhera a já to miluju :o)))

JohnieBass
03. 06. 2001
Dát tip
:)) Hezký den! J.B.

Miki
24. 05. 2001
Dát tip
Jasně. Jde o pocit a ten sedí :o)))

blbjenka
19. 05. 2001
Dát tip
Perfektně Popsané Pocity. Pit
nebo opačně ? :o)

Kacapitoma
17. 05. 2001
Dát tip
Takže jsi na něm závislý? A není hrozné, být na něčem závislý? A neutíká Ti tak spoustu toho okolo? :o)

Kacapitoma
14. 05. 2001
Dát tip
Hezky popsané vnitřní pocity jednoho slunného rána... Navodí se Ti ten pocit bezstarostnosti i jednoho slunného rána, když si zapomeneš wolkman doma? (je to jen otázka,nic za ní nestojí) :o))

Kandelabr
14. 05. 2001
Dát tip
Kacapitoma: nevim nezkoušel jsem, walkman je mou nedílnou součástí, podobně jako dýchání :-)

Danny
11. 05. 2001
Dát tip
:-)

ruby
08. 05. 2001
Dát tip
ja ti dekuju, tohle muj pocit kdykoli sviti slunicko. ja bez walkmana nevylezu na ulici, ona je s nim takova jina...lepsi.-) jednou rano sviti slunicko ja jdu do skoly, napul jdu, napul tancuju, jednou nohou na chodniku, druhou na trave, lidi na me divne koukaj a ja nemam zadny starosti dokud tu muziku nevypnu. diky!

Climaster
04. 05. 2001
Dát tip
...jo znám ten pocit...a kouřim....fakt si to vystihl..*

Sakra, je dobře, žes to sem dal......

Helča
03. 05. 2001
Dát tip
Pohodička... proč ne? Já si to TIPnu, protože mám z toho pocit, že věci jdou tak, jak mají jít... a tom se moc nepíše

pelanka
03. 05. 2001
Dát tip
je to realne ale presto........

jahudka
02. 05. 2001
Dát tip
Není to trochu nudné, být tak spokojený a vyrovnaný? Já tedy zívám z nudy, nebo když se mi chce spát. A co ty?

asi to nechápu... jaro ?? já nevím..

Kandelabr
02. 05. 2001
Dát tip
no jo já vím, ono to asi nic moc neřekne, psal jsem to spíš pro sebe, tak ani nevím proč jsem to sem vlastně dával sakra :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru