Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Přízrak běžících madon

04. 04. 2007
3
9
1721
Madony utíkaly v houfu,
jejich bílé noční košile jim
rozfoukával vítr.

Utíkaly do studených nocí
v nichž dojdou bolestného
(i bolestivého) poznání života
a jejich bílé košilky potřísní se
krví...
(která už nepůjde umýt).
                                                     

9 názorů

pivnik
19. 04. 2007
Dát tip
smim-li se pridat... souhlasim s konikem. Pro me je dulezity obsah, a ne forma. Dulezite je podle meho to, aby si clovek ulevil, dal neco dal.. ne to, jak to vypada a pojmenuje...

Jo jo, na tom něco bude:-)

ale to se na tvojí tvorbě vůbec projevit nemusí - já taky nevím nic nebo vééélmi málo o teorii... taky píšu co chcu a jak to ze mne vypadne... ale snažím se to dát do tý správný kategorie - už kvůli sobě - i podle kategorií si někdo vybírá co si přečte a lidi se připraví na to co asi budou číst - pokud je zklameš už tímhle máš menší šance zaujmout - můj názor :o)

Uf, koukám, že tohle je vybavený web:-) Proč ne, rád si to přečtu, ale jestli se to nějak reálně projeví v mé tvorbě, nevím... (dávám sem, až na - zatím - jednu věc z dnešního rána, dílka vzniklá většinou již před lety - a to jsem o lit. teorii věděl ještě méně). Každopádně díky :-)

Počkat, to tady taky někde mají? Nějakou složku s definicema? Ale já bych se tím asi stejnak neřídil (neumím to, nejsem Vrchlický), píšu, jak mi co příjde na jazyk...


já to ani nehodlala brát jako podrážděnou reakci... já taky teorii neovládám - můj pocit nebo názor - miniatura má mít myšlenku a být o to silnější o co je kratší...a může být taková civilnější co do formy... volné verše vidím víc poeticky... tak nějak vznešeněji a neuchopitelněji... nevím - víš co - mrknem tu na definice, jo? :o)

Díky koníku:-) Jak jsem napsal již jinde, jsem básník-samouk a literární pravidla (teorie) a kategorie mi moc neříkají, co jest vlastně znakem miniatury? Kdy dílo miniaturou je a kdy už není? Já se v těchto věcech nevyznám, píšu na základě pocitů. Tohle nemá být podrážděná reakce, prostě se ptám:-)

další miniatura... a zas se mi líbí *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru