Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bůh versus Písmák (chi,...)

04. 05. 2001
1
0
1995
Autor
lhář

Sám svojí touhu vyjadřovat se k těmto výhřezům naprosto nechápu a odvrhuji, ale přesto ji naplňuji a přináším svůj výšplecht na truc Vašim Názorům... Bídný já člověk !

Na úvod bych chtěl citovat z knihy pana Patočky - Péče o duši I. "... ukažme si, jak k sobě stojí v různých případech stojí filosofie a svět. Svět není s to z filosofie vidět nic, než světskou projekci, filosofie však vidí svět, jaký skutečně je - neboť je to její téma. Filosof je vnějškově bezbraný proti světu, svět vnitřně bezbraný proti filosofii. To znamená že mezi filosofem a světem o filosofii nemůže existovat diskuse... ... s tím však souvisí další. Filosof nemůže nikdy o své pravdě důkazem přesvědčit. Ti kdo a priori chápou filosofa tak, že mu nemohou rozumět, mají ve filosofových argumentech jen doklady svých tezí... ... zvláštní divadlo - tento konflikt! Jak je možný nějaký konflikt bez kontaktu ? Kontakt může být jen tam, kde je společné pole pohybu - ale toho, zdá se tu právě není..." Myslím, že toto je v našem případě převyprávění Biblického - Boží moudrost je světu bláznovstvím a světská moudrost je bláznovstvím Bohu. Chrjac: povšimni si prosím : " JDĚTE ke všem nárdům a kažte evangelium ", nikoliv - ťukejte do počítače doma a kažte evangelium. Myslím totiž že tady opravdu dochází ke kažení. Sdělná hodnota písmenek "Ježíš tě miluje" je ještě menší při tomto neosobním kontaktu, než při osobním (kde - jak víme je také hodně malá). Jistě - záleží na Duchu, jistě - hledáme nové způsoby sdílení, ale ty - v naší době budou pro nás spíše mnohem SLOŽIŤEJŠÍ a NÁROČNĚJŠÍ ! Vyžadující Čas a Život. Vím že to víš i ty. Děkuji ti za to ! Ostatní : vždyť tady opravdu nedochází k nějakému dialogu, nebo kontaktu - včetně mě - každý máme Názor, kterým si vysvětlujeme (a tedy tím i podřizujeme našemu názoru) ty ostatní. A víceméně NIKDY se nesnažíme vniknout ke druhému. Myslím že je to možné. Chybí nám (a to slovo tu není jen náhodně - chybí především MĚ) pokora. ... ještě se vrátím a dopíšu to...
Mámalibor
25. 05. 2001
Dát tip
FILOZOF, FILOZOF A CO TY A CO JA , JA TEDY NEBUDU NIC LHAT A NAPISU CO SI JESTE PAMATUJI Z FILOZOFICKE KNIZKY S POJEDNANIM RUZNYCH AUTORU : MODERNI STUDIUM CHAOSU NA NEMZ SE SMERODATNYM ZPUSOBEM PODILI SE SNAZI POSTIHNOUT POMOCI MATEMATICKYCH MODELU I CHAOTICKE PROCESY.V PROTIKLADU K MIKROFYZIKALNIMU CHAOSU - NAPR: K NEUSPORADANEMU TEPELNEMU POHYBU VELKEHO MNOZSTVI MOLEKUL, KTERY LZE ZACHYTIT JEN STATISTICKY - "DETERMINISTICKY CHAOS " OZNACUJE STAV, DO NEHOZ UPADA (MAKROFYZIKALNI) SYSTEM , KDYZ SE ZPOCATKU MINIMALNI NEPRAVIDELNOSTI PREMENI V CHAOTICKY POHYB . ______ a ted zase : VZDYCKY SE MUSITE PTAT CO BY BYLO KDYBY TAK JEDNALI VSICHNI......

Neustálý golgoty těl mozků srdcí krása, která tu chyběla ke světlu v noci z ker ke světlu v hladině děr

Anonym
04. 05. 2001
Dát tip
regis: (chi...) lhář...:)

O.S.to6
04. 05. 2001
Dát tip
Myslim, ze bych chtel k Tobe vniknout...

Ať žije Beruška!!

Vojtek
04. 05. 2001
Dát tip
nelži :-)))

Spvrivs
04. 05. 2001
Dát tip
Zatím to je dobré. Mně se to líbí a souhlasim s tím. Takže se těšim, až to dopíšeš. A pokora, ta nám teď chybí moc a moc. Jsme moc nabubřelí a egocentričtí a myslíme si (lidstvo obecně) že jsme sežrali 4 Diderotovy Encyklopedie. A přitom i ta samotná pokora (bez náboženské víry) by stačila k tomu, aby se nám žilo o něco líp.

Regis
04. 05. 2001
Dát tip
Spvrivs: "A víceméně NIKDY se nesnažíme vniknout ke druhému." To je nepravdivé tvrzení (snad i lživé, ale to nevím, bylo-li úmyslem), neboť pro něj nemáš žádné důkazy. Každý dobrý pokus lze shodit podobnými rádoby vyzývavými zobecněními. Kde je tvá pokora?

brooklyn
04. 05. 2001
Dát tip
V hodně věcech máš pravdu. Nejlepší evangelium je vlastní život a skrze obrazovku člověk ten život neuvidí.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru