Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tušení souvislostí je pravá víra

22. 04. 2007
1
4
1814
Autor
smokrew_b8ie

je to dlohé, ale mohlo by to pokračovat třeba do nekonečna, jediná nosná myšlenka, je ta, že to žádnou nemá, snad krom kapky potu na čele a každou nohou jinde. A právě od tud to celé vychází "od nikud nikam". Bez nosné myšlenky:)

Každou nohou někde jinde Každou nohou na jiném pólu Ze všech stran a do posledního detailu Dvě vteřiny před usnutím Jinak nic, už jenom spát a spát A nic neříkat Zůstanou jenom obrazy, ale také ne na svých místech Za jakou cenu, a proč, vydržet cokoli Kapku potu na čele Nenapadá tě nic jiného, Než jít a prosit o naději A víš, nic není definitivní a nic černobílé Víš, elegantní a dekadentní Kapku potu na čele, Každou nohou stojíš někde jinde Noci hledání odvahy, udělat krok Odlepit se od podlahy, neplavat Nepít, ale přiblížit se. Udělat primitivní pohyb To by tě nenapadlo, že znova ucítíš téct, ten hustý a sladký smrad. Vyjde z hrdla, ze srdce, ústy. Zdál se mi sen, pes šlápl do skla z rozbitého panáku Kapku potu na čele Zkoušíš, o nic neprosit; na nic, na nikoho nečekat Nic neříkat Vidíš, dírou mezi očima Něco zmuchlaného, jako použitá jízdenka Pohozená na zemi pod sedadlem vlaku. A přece se veze Každou nohou někde jinde Oholte mi hlavu, egyptští bohové A nechte si mě jenom tak ve větru kývat A kývat a kývat A když se tě konečně zeptám Ne, nejsi špatný, ani špatný; nejsi dobrý, ani špatný Jsem poslední člověk, co věří ve víru A třeba se jednou dočista rozplynu Jak mýdlová bublina, Třeba jednou už dočista zmizím Jak pára nad kafem Jako když servírka utře politý stůl v nonstopu S kapkou potu na čele, pouštět draky A kopat si cestou malé jamky Budou si podobné? Hledám intuitivně matematické vzorce Sakra, a bez útěšně. Když něco chceš, tak zvedni ruku, ale raději odejdeš Odcházíš a na krku si neseš prázdnotu čistého akvária A pytlík výkalů, tak starých, že už ani nesmrdí Každou nohou jinde Vracet se v čase Obklopit se nějakým zvukem Vytahovat něco rukou z igelitky Pak pes šlape do střepů rozbitého skla Po poledni už na ulicích potkávám, ty samé Ty samé, homosexuály, obludy, konceptuální umělce. Ty samé chodící kameny Kapku potu na čele, ale nepadáš už tak hluboko

4 názory

no a právě vo tom to celý sakra je, zbytečný a překážející:) natřený

Honzyk
22. 04. 2007
Dát tip
...text dobre vylity, ale, a to doslova, ZMRSENY interpunkci, ktera jej posunuje misty uplne jinam...carka necarka, furt se natira, a ja jsem po docteni sama modrina... ty carky bych hodil do prdele, jinak mi taky vadi ten, podle mne, zbytecnej prolog, a kdyz uz: ODNIKUD... ODTUD....---------------- ...a KDYZ TOK, PROC MU DAVAS DO CESTY CARKY, NAVIC SPATZNE GRAMATICKY UMISTENY, TOLIK PREKAZEK? NECHAPU...)

to, jo, a dík. Já myslel koncept, sakra o čem to je:) ?

Já tam těch myšlenek našel. Je jich tam možná až moc, na můj vkus. Ale jinak je to perfekt. *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru