Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Telefonní kreslení

05. 05. 2007
6
10
2633
Autor
atjoV

Čato, když můj táta telefonuje, tak si něvědomky kreslí na papír. Tento zvyk jsem po něm podědil. Zajímalo by mě, kolika z nás se to týká.

Chvíle během telefonních hovorů zvedají hráze za kterými se hromadí neprojevená fantazie. Adresát našich slov nevyčerpává energii našich očí, které tedy bloudí bezcílně prostorem a sám pohled zakopává v omámení o věci. Bereme do rukou pero a seismograf naší ruky zaznamenává otřesy vědomí. Vznikají často roztodivné tvary, které připomínají vše, jen ne obyčejně známé věci. Na papír se nepřímo zrcadlí hlubiny naší mozkovny skrz systém nervových zrcadel. Naše myšlení se plně zaobírá rozhovorem a nekontroluje ostatní projevy psychiky. Jedná se o surrealismus, kterému chybí záměr být surrealismem. Když položíme sluchátko a mitochondrie přehodí výhybky na kolejištích distribuce energie, oči opět získají svých oprávněných 70 procent. Přichází nejzajímavější část telefonního kreslení – absorbování nakreslených ornamentů- jedná se často o základní geometrické obrazce poskládané do zvláštních sítí. Že by se naše vědomí pokoušelo o ilustraci apriorních pojmů pomocí geometrie? Nebo se jedná o nejtajnější přání, které si sami odmítáme přiznat? Je možné, aby k nám promlouval Bůh skrz nevědomé čárání?

Nevíme a zmačkaný papír letí do koše.

10 názorů

atjoV
13. 05. 2007
Dát tip
no nakonec je nas docela dost, koho se to tyka.. Tak Vam preju hodne peknejch obrazku. Treba by to mohlo byt nove umeni - nevědomé kreslení:)ale to by se vytratila ta nejvlastnejsi charakteristika, musi to byt nevedome. Takze by to slo tvorit jedine tak, ze by umelec vytipoval osobu, ktera takhle kresli(nevedoma si toho) a jeji obrazky ji tesne pred vyhozenim zabavil, nebo vytahl z popelnice a vystavil v galerii:)

Santi€
13. 05. 2007
Dát tip
Pro mě trošku svahilštiny...ale něco na tom bude. Hlavně nedávejte můj rukopis žádnému grafologovi...!!!

Oldjerry
06. 05. 2007
Dát tip
I s přhlédnutím na lahodné zařehtání oře moře tip - zde není důležitá kategorie, ale myšlenka, obsah, náboj - aten tedy vskutku nechybí.

možná spíš úvaha jak hříčka tohle... úvahu bych tipla :o)

Beezer
05. 05. 2007
Dát tip
Jakoby kreslení mandaly. Taky si takto kreslím. Do textu si vložil prvky (nejtajnější přání, apriorní pojmy vědomí, proniknutí vyšší moci), za které tipuji.

heh... to znám*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru