Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Happy feet

08. 05. 2007
1
6
2714
Autor
exorcista

pět hvězdiček z pěti

 

HAPPY FEET

 

Originální název: Happy feet

Země: Austrálie/USA

Hrají:  absolutně nespočet tučňáků (Robin Williams, Hugh Jackman, Elijah Wood, Nicole Kidman, Brittany Murphy, Hugo Weaving, Khamani Griffin)

Rok: 2006

 

      Na Antarktidě žijí tučňáci.

 

...

 

      Jo jo, jasně, to je vám málo :) tak něco přidám.

 

      Všichni tučňáci umí zpívat...jasná věc (VY JSTE TO NEVĚDĚLI!?!)...tak všem trochu rozhodí plány narození tučnáčka, který na místo ke zpěvu, tíhne spíše ke stepování. Nepřipadne vám to jako problém? Také nejste tučňák! Se sklony ke stepování je chudák Mambo odsouzen k neustálému životu na okraji komunity. Jenže... (že jste to čekali? checht, aby také ne, jste chytrolíni). Přišel hlad, ryby se vytrácejí a tučňáci jsou bez jídla. Mambo se rozhodne vyhledat legendami a hrůznými vyprávěními opředené vetřelce a všekazy (aby ne, jsou to ti divní tvorové bez šestého smyslu a s divnou hatmatilkou...lidé), aby jim vysvětlil jak škodí tučňákům a přesvědčil je ke změně přístupu k lovu ryb. Vydává se tedy na dalekou cestu (nikdy bych neřekl, že použiji tuto větu bez donucení :)) za lidmi.

 

      Film je vlastně rodinná a muzikální komedie. Jedná se o animovaný film, ale ke konci vás docela překvapí :). Nemusíte se bát, pustit si ho v dabingu, protože (véééélice chytře) v něm byly písně ponechány v původní podobě. Není to jen má zamilovanost do animace, ale celkové ladění a zpracování filmu, které je až podezřele zdařilé, na vás dýchne (mimo ledu) radostí a hudbou. Zejména liliputští tučňáci se španělským přízvukem stojí za to. Zápletka by se mohla zdát tuctová, ale pro člověka, který nejede na styl, ale chce si věci užít tak, jak jsou, je prostě rodinná a dojemná. Grafika na špičkové úrovni jen dokresluje krásu ledovců a nakonec vlastně i samotných tučňáků. Abych pořád jenom nechválil, tak v jedné scéně najdete kaz animace, kdy kousek ledu vypadá jako kousek sněhu, ale museli byste se pořádně dívat. Písničky jsou skvělé, sólové i vokální. Často se objevuje step a později je doplněný i zpěvem, což vám naservíruje nejen toustík, ale i štědrou nadílku marmelády na něj (metafora...he!). Pokud trochu holdujete pěkné hudbě, budete mít tendenci, pouštět si hudební kousky několikrát znovu.

 

      Tenhle film si rozhodně nepouštějte...

 

... protože je pro lidi až moc dobrý a měl by sloužit k užitku pouze a jenom tučňákům :)

 

(ty dvě řádky o patro hore byl sarkazmus, kdyby to někdo nepochopil)

Přeji hezkou zábavu


6 názorů

exorcista
08. 05. 2007
Dát tip
ani ne recenze...spíš právě medailonek...takové poukázání. právě proto je to jako recenze slabé, protože to recenze není :)

Repulsion
08. 05. 2007
Dát tip
Recenze poslabší - film - zrovna asi předevčírem jsme ho s dětmi zkoukli - rozhodně se to nedá srovnat třeba s ICE AGE. Animované hejno tučňáků uprostřed věčného sněhu a ledu sice působí impozantně, ale okouká se. Základní myšlenka filmu by šla, sle schopnost "vyprávět příběh" režísér příliš neprokázal. Je to hodně rozkouskované a pro děti místy těžko srozumitelné (ty moje nedokázaly udržet pozornost). Pro dospělé je to zas příliš naivní a málo zábavné. Já bych dal tak trojku (pokud bych hodnotil jako ve škole). Nepředabování písniček je taky kontroverzní - na jedné straně je dobře, že to není nějak násilně a nekvalitně přezpívané, na druhé straně - protože ty písničky vyplňují dost velkou část filmu - se tím pro děti opět snižuje srozumitelnost.

Milly
08. 05. 2007
Dát tip
a taky se mi to zdá spíš na recenzi...

Milly
08. 05. 2007
Dát tip
Hm... ty už máme pár měsíců doma, myslim..... Jen jsem se k nim ještě nedostala... :-)

pozorovatel
08. 05. 2007
Dát tip
já myslim, že je to spíš recenze spíš

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru