Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kainovo znamení týkající se děl do počítačového klubu

10. 05. 2001
0
0
6156
Autor
Danny

Jednou za čas mě políbí ''programátorská můza'' a napadne mě dílo, které je sice v ''Písmákové'' kvalitě, ale pochopí ho pouze infoši, programátoři admini a podobné bytosti. Typickým příkladem je moje dílo ''Zamrzlé peklo'' a možná též ''Přísloví v C++'' Díla tohoto typu zařazuji do svého klubu ''lidé od počítačů'' Jádrem této upoutávky je to, že takováto díla budu označovat ''Kainovým znamením'' (COMPKLUB), aby na ně zbytečně neklikali lidé, kterým to nic neříká. Myslím, že lidí z oboru je tu relativně hodně a proto má smysl tyto věci psát. Pouze mi jde o to, aby si lidé s modemovým připojením zbytečně nestahovali něco, co jim na nic nebude a přitom nebyla uzavřena možnost pro kohokoli dílo číst, má-li někdo zájem. Díky za pochopení. Danny
JiKo
14. 05. 2001
Dát tip
a víš že nevím? :-)) no vidíš:-)

Danny
12. 05. 2001
Dát tip
_JiKo_, MP: teď si vlastně uvědomuju, že tři proměnné hned za sebou oddělené jenom mezerou byl syntax error - takže ty tři nuly by z toho nevylezly. Nebo i tohle bylo na IQ 151 jinak? btw, v minulé reakci jsem chtěl samozřejmě napsat "r-hodnoty" čili "hodnoty na pravé straně přiřazení"

papouch
11. 05. 2001
Dát tip
já jenom tak mimo, ze srandy .. nás učili: 1. Neexistuje program, který by se nedal zkrátit aspoň o jeden krok 2. Neexistuje program, v němž by nebyla alespoň jedna chyba Z toho vyplývá Ideální program má jeden krok a ten je navíc blbě :-)

Danny
11. 05. 2001
Dát tip
MP, papouch : :-))) MP: kdyby tam místo PRINT bylo LPRINT, měl by to písemně :-)

Ženatej
11. 05. 2001
Dát tip
Monty_Python: počkej, až si to přečte Print! (To sem nevěděl, že se jmenuje Karel) :-))))))))

Ženatej: -)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Danny
11. 05. 2001
Dát tip
Monty_Python: ony tam totiž mají být uvozovky. Takhle jsou to tři proměnné KAREL, JE a DEBIL které pravděpodobně neexistují, takže výsledkem není nekonečná smyčka ale chybová hláška typu ''variable not found''. To jen pro vědeckou úplnost .

Danny: Jo, to asi jo, ale ono je to už nějakých dvanáct let, takže moje tehdejší znalosti BASICu poněkud devalvovaly...:)))

JiKo
11. 05. 2001
Dát tip
Danny + M_P máte obá kus pravdy ale výsledkem by byl výstup 0, 0, 0 - a ty nuly přeškrtlé :-))

JiKo
11. 05. 2001
Dát tip
Basic na IQ 151 - (Heating with memory) definici variable nemusel mít :-)

Danny
11. 05. 2001
Dát tip
_JiKo_: já jsem pracoval na Spectru, kde použití proměnné jako r-rodnoty bez předchozího přiřazení způsobilo výše napsanou chybovou hlášku a ne nulu - fšechno závisí na dialektu BASICu (btw myslím, že žádný BASIC neměl příkaz INVENTOR :-)))))

Albireo
10. 05. 2001
Dát tip
Dobrý nápad, Danny.

JiKo
10. 05. 2001
Dát tip
Daleko lépe by to vyřešilo automatické zobraování příslušnosti díla ke klubu

Danny
10. 05. 2001
Dát tip
no jo, ale některá díla v mém klubu jsou "neinformatiky" v pohodě čitelná a jiná ne - takže takhle by to rozlišit nešlo

Danny: Moje jediný programátorský dílko vzniklo před dávnými a dávnými lety na střední škole... měli jsme na výpočetní techniku takového děsně shovívavého učitele, byl vlastně až netečnej vůči našim impertinencím... jmenoval se Karel...:) Jen pro upřesnění, naše tehdejší stroje byly úžasné IQ 151...:))) A já jednou místo nějakýho programu na kontrolu přírůstků napsala: 1 PRINT KAREL JE DEBIL 2 GO TO 1

JiKo
10. 05. 2001
Dát tip
.. což je v podstatě graf funkce f(x)=n kde přírůstek je nulový snad jen přírůstek naštvanosti učitele mohl mít exponencielní tvar :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru