Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kráska a Zvíře- zamyšlení

21. 05. 2007
0
0
3278
Autor
Milly

16.5.2007 "Beauty of the Beast" Ale spíš se k tomu hodí text písně "Beauty and the beast" (video) od stejné hudební skupiny :-): "Kráska a zvíře" ("Beauty and the beast") "Pamatuješ na náš první tanec? Vzpomínáš na noc, kdy jsi rozpustila mou odpornost? Tu noc jsi odešla s polibkem tak milým A zůstal po tobě jenom závan krásy Ah, drahý příteli, pamatuji si na tu noc Měsíc a sny, které jsme sdíleli Tvá třesoucí se tlapa v mé ruce Sníce o té severní zemi Dotýkal ses mě polibkem zvířete Vím, že mé sny pochází od tebe Jsou o tobě a pouze pro tebe Tvůj oceán mě táhne dolů Tvůj hlas mě trhá vejpůl Miluj mě, dokud poslední okvětní lístek neupadne Jako svět bez pohledu Oceánů rozlehlých Takový by svět byl Kdyby v tobě žádná láska neproudila Ale mé srdce je zabráno Tvá láska ke mě teď musí zemřít Odpusť mi, potřebuju více, než mi můžeš nabídnout Nečetla jsi pohádku, kde po polibku žáby žili navěky šťastně? Neznáš tento příběh Ve kterém je vše, co jsem kdy chtěl A nikdy mít nebudu Protože kdo by mohl milovat bestii? Bez ohledu na studený vítr a déšť Budu tam a ukonejším tvou bolest Bez ohledu na krutá zrcadla hříchu Pamatuj, krása se nachází uvnitř ...Navždy bude vlk ve mě toužit po ovečce v tobě..."

Když jsem tuhle zaslechla jsem ve své mysli melodii písně "Beauty of the Beast" od Nightwish, došlo mi, že když se člověk cítí jako Zvíře, často se v jeho životě vyskytne Kráska- někdo, s kým se člověk cítí být krásným, přijímaným, milovaným a hodnotným.

Kráska často působí na Zvíře takovým způsobem, že Zvíře s ní postupně začne mít spojené všechny své sny a všechno nádherné, co se mu od té doby, co potkalo Krásku, v životě děje.

Většina Krásek však není "svatých"- naštěstí- a po nějaké době už Zvířatům nevěnují tolik svého času, energie a pozornosti. Navíc- pokud Krásku Zvíře vůbec kdy  přitahovalo, s rostoucí upřímností Zvířete se touha Krásky po něm ztrácí (to proto, že Zvíře samo sebe vnímá jako nepřitažlivé a jak se postupně Krásce vnitřně otevírá, vyplouvá tento vztah vůči jemu samému stále více na povrch).

Zvířata se postupem času povětšinou stávají na Kráskách a na požitcích, které mají s nimi spojené, čím dál tím více závislými. Jejich chybou je, že sama sebe nepřijímají- nevidí, jak jsou ve své divokosti a v čistotě svých citů nádherná...

To však není účelem výskytu Krásky v životě Zvířete. Cílem je posloužit Zvířeti jako zrcadlo, v němž by Zvíře mělo spatřit obraz sama sebe- své vlastní vnitřní krásy.


Každý má v sobě svou * Vnitřní Krásku a * Vnitřní Zvíře- úkolem lidí- Krásek je ukazovat lidem- Zvířatům jejich vlastní Vnitřní Krásky.
________________________________________________________________________________________________________________


* Vnitřní Kráska= všeobjímající Láska


* Vnitřní Zvíře= pocity- hlad, žízeň, touha po bezpečí, teple, sexuální touhy, dravost, divokost...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru