Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

drak Sekretus a víla Amálka.. intermezzo.. zastaveníčko u Tří medvídků 1/2..

26. 05. 2007
17
44
5726
Autor
Rabb

první část druhého dílu.. ..taková pohádka se píše těžce.. alespoň u mne to tak je.. nálada bývá různá.. ..fantazie taky.

 

 

Jedním mohutným švihem obrovských, artritidou prolezlých, křídel nabral drak Sekretus výšku a následujících dvacet třicet kilometrů nad nekonečnou planinou jen tak proplachtil. V průběhu plachtění vždy vyfotil pár vyděšeně pobíhajících sedláků a jinou podivnou zvěř a následně se fotkám nehorázně vysmíval. Jako japonský turista. Pak znovu máchl křídly a znovu se nesl vzduchem a znovu fotil. Celkem fajn cestování.
  Víla Amálka ležela na drakově hřbetě, popíjela Mojito a chytala bronz. Kdyby chytila olovo, potvora, pomyslel si s rebelským úšklebkem drak, ale rázem mu úsměv povadl. Nečekaně zasyčel bolestí.
  „Zpropadenej slunečník!“ Vztekala se od slunce spálená Amálka a snažila se zarazit ostrý konec slunečníku mezi dvě tvrdé dračí šupiny. „Zatracenej faktor deset! Já se na to vykašlu!,“ křikla a zuřivě nakopla přesně mířenou peckou Sekreta pod lopatku.
  Drak opět, o poznání pronikavěji a hlasitěji, sykl bolestí. „Co tam nahoře provádíš? Hraješ fotbal nebo co?“
  „Ále, dráčku, zapomněla jsem si doma opalovací krém a v tom obchůdku, jak ono se to tam jmenovalo… Ano, u Narkoleptické Sněhůrky. No tak tam měli jen desítku,“ skuhrala výrazně rudá a napuchající Amálka. „To je tím, že létáš tak vysoko!“ Stěžovala si.
  „Promiň mi, ale jsem krátkozraký. Níže poznal bych leda prd a Zkrachovalé království snadno bych přehlédl,“ vysvětloval Sekretus svůj handicap a nepatrně, ne kvůli žhnoucím slunečním paprskům, ale kvůli horečce z předávkování z paralenů, zezelenal. Paralen užíval na bolestivou artritidu. Však byl pašák už pěkný kmet. A na absťák! Feťák to byl! Bez paralenu ani rána!
  „Určitě i tak nevidíš vůbec nic,“ prohlásila a nakoukla Sekretovi přes rameno. Ještěže jsem dříve skákala s padákem, pomyslela si, když uviděla tu ohromnou vzdálenost mezi nimi a zemí. Během několika vteřin se zorientovala. Támhle Krkonoše a jejich komunistický vládce Krakonoš. Tady zase Bradavice, strup na zemském povrchu.
  „A hele! Támhle!“ zvolala vítězně Amálka a ukázala prstem tak, jak se to, děti, dělat nemá. Hluboko přehluboko pod mračny, pod letovými trasami a pod smogem z lesní fabriky, obíhaly určitou plochu vysoké hradby tak široké, že byly vidět možná i z vesmíru. Možná i dál.
  Čína.
  Teda prd Čína.
  „To je domeček u Tří medvědů. Určitě mají opalovací krém!,“ poskakovala Amálka po drakově hřbetě. „Dráčku, Sakretusi, že se tam stavíme, že jo, dráčku? Že jo?“
  A tak drak řekl, že jo. Kdyby řekl, že ne, abstinenčního tiku v oku by se nezbavil, určitě mají i paralen, určitě!, a devadesát kilo čisté váhy Amálčina otylého tělíčka by ho při jednom z dalších nadskočení zaručeně usmrtil. Paralen!

Drak to vzal sešupem střemhlav dolů. Řítil se mezi bouřkovými mračny, vyhýbal se útočivým bleskům, odolával krupobití. V nižších hloubkách potkal soukromý Bradavický boeing a vyděsil nadějné čaroděje a čarodějky z kouzelnické školy. Vlak je zastaralá záležitost. Kouzla musí jít s dobou.
  Víla na jeho zádech vlála jako igelitový pytlík chycený v průvanu. Přímo plandala ve větru. Až nakonec drak bezpečně dosedl na zem.
  „To byla jízda! Ještě! Ještě!“ Hecovala starouše víla.
  „Nakašli si“, odbyl ji netečně, „stejně nemáš žetony,“ dodal a zapálil nedaleké obilné pole. Konečně, konečně ve svém živlu, pomyslel si. Nejprve chytilo pár stébel pšenice, rázem se oheň, jako když luskne, rozšířil a puff! Pole nikde. Příští zimu tak nejméně jedna rodinka zemře hlady. Co už.
  „Svou nově objevenou jiskru do života si dosytnosti užívám,“ konstatoval drak.
  Amálka jej nevnímala. Ne že by byla v sedmém, možná osmém, nebi, ale naopak ji ona úchvatná prvotní euforie, z prožitého stavu bez tíže, naprosto opustila. Dívala se někam za drakova záda. „Skvělý. Čím dřív odtud vypadneme, tím líp,“ zašeptalo obezřetně malé stvoření. „Myslím, že támhle někdo je.“ Ukázala na hranici lesa. A opravdu. Za první řadou stromů si Sekret všiml tří párů očí. Svítily ze stínů a pozorovaly neznámý pár.
  „To jsou přece ti tři medvědi. Táta. Máma. A ten malej. Těch se nemusíš bát, jsou hodní.“ Utěšoval ji staroch. Starý feťák.
  „Myslíš?“ Ujišťovala se, nohy se jí klepaly strachy. Jakoby se vlnila v rytmu samby.
  „Uvidíš,“ chvíli bylo ticho. Dva rozdílné tábory. Oni a oni. Pak drak zakřičel: „Hej vy tám, vylezté! Potřebovali bychom pomóct!“
  Nic se nedělo. Žádná odezva. Jen ty pohledy. A mrkání víček.
  Tři postavy nečekaně vystoupily ze stínů a přátelsky moc nevypadaly. Žádní medvědi. Stála před nimi tři ošklivá prasátka. První čuňátko drželo pilku, to si asi domeček stlouklo z latí. Druhé drželo zednickou lžíci. Á, betonář. A třetí, třetí vlk sežere v pohádce jako první, protože drželo srp a díky drakově šikovnosti si domeček nemá z čeho postavit.
  Třetí prasátko na dvojici vystartovalo. Zběsilý škleb na rypáku. Sekalo srpem před sebou. V očích mu hrály plamínky. Druhá dvě prasátka se ke svému druhovi přidala. Jedno za všechna a všechna za jedno čuně! V odrazu slunce se zablýsklo ostří pily. Ze lžíce odpadl kus čerstvé malty.
  „Ústůp!“ Zavelel přerostlý krocan, vzal Amálku do zubů a pelášil si to k domečku U tří medvídků.

 

  ...


44 názorů

martinez
21. 02. 2009
Dát tip
už nesázím - víra a optimismus mi nechybí ale peníze už došly ;o)

Rabb
21. 02. 2009
Dát tip
ano ano.. ..výsledek tedy možná nikoho nepřekvapí.. ..sázíte se pokaždé, jestli tentokrát dojedu? :-)

martinez
21. 02. 2009
Dát tip
jak obvykle :oD

Rabb
21. 02. 2009
Dát tip
mart, 7.3., zapisuji, neslibuji..

Milly
21. 02. 2009
Dát tip
A to bys měla mít nejradši Pohádky z Větrné lhoty... .o)

Milly
21. 02. 2009
Dát tip
Hm, já jedu do Brna zejtra a dál nevim... :-)) (na tkalce- viz- http://bandzone.cz/cermaque Aaa, ty jo, 7. má další koncert v Brně.. :-o Tak to na čtení moc nevidim.. .-) Ale je pravděpodobný, že do Brna vůbec nedorazim...)

martinez
21. 02. 2009
Dát tip
ano ano - já SU věrná... nebo to bylo větrná? sakryš... dybych si tak vzpomněla... už vím! povětrná martinez!!! :oD a jinak, dyž vás mám na drátě - 7.3. zas bude čtení... hmmm?

Milly
21. 02. 2009
Dát tip
Tak to zas doufám, že se dočkám- tak za rok..- nejvejš za dva.. .-) Tse, já čtu všechno. (pokud to do tý doby nesmažeš. :-P)

Rabb
21. 02. 2009
Dát tip
no jo, to je fakt.. martinez je taky věrná, ona je věrná tak nějak celkově.. ..no a aby ji se pokračování dočkala.. ;-)

Milly
20. 02. 2009
Dát tip
Rádo se stalo. :-) Nejsu- ještě martinez otipovala všechny díly.. .-) Já si počkám... .o))

Rabb
20. 02. 2009
Dát tip
děkuju Milly, jsi jediná věrná drakova fanynka.. :-) pokračovábí se zatím nerýsuje, není čas přemýšlet.. :-)

Milly
20. 02. 2009
Dát tip
Jsem se lekla, že jsem přeskočila díl...- a koukam, že ne... :-)) Stále stejně skvělé!

Flavus
20. 12. 2008
Dát tip
je to fantastické! Ale mám jednu otázku: Amálka má dvadsať centimetrov a deväťdesiat kíl? Predstavou troch obéznych prasiatok, ako sa ženú cez spálené pole s vražednými úmyslami sa budem kochať ešte dlhý čas. Ďakujem PS: VESELÉ VIANOCE!

Petr Pivař
20. 01. 2008
Dát tip
Spletl sis kratkozrakost s dalekozrakostí. Postižený dalekozrakostí si cpe knihu co nejdál od sebe, aby byl schopnen zaostřit;o) Chudák amálka. V předchozím díle byla "něco přes dvacet centimetrů vysoká živá Barbie" a ted má devadesát kilo?:o)) Jinak dobrý, jsem zvědav na pokračování:o)

Rabb
27. 10. 2007
Dát tip
......... ..avi.... .........

Cornelie
12. 08. 2007
Dát tip
Mi to připomnělo Shreka,v tom nejlepším slova smyslu:)Shreka mám ráda a i toto se mi líbí:)

satannáš
26. 07. 2007
Dát tip
jen houšť ....:o)))T

Milly
25. 07. 2007
Dát tip
Tady taky Kvíle. :-) A protožes mě tím moc potěšil a líbí se mi to celý..., tak -t-

sranda... taková na sladké sny, heh... *

Juj :-)

Rabb
08. 06. 2007
Dát tip
no neva.. jsem rád, že se líbilo.. :-)

martinez
08. 06. 2007
Dát tip
ti zničím včil tu sedmistovku... neva? :o)

Teda vidím, že drak od posledka nějak vyměk, počet upálených, sežraných: nula a ještě ze sebe nechá dělat dopravní prostředek. Hold, stařecká senilita není nic příjemného. -ukázala prstem tak, jak se to, děti, dělat nemá... to je boží :-D

Pohádka:-)ty mám strašně ráda:-DSuperní a hlavně vtipné co u pohádek moc nebývá,protože víš že většinou dobře dopadne:-)těším se na pokračování.

kachlicka
30. 05. 2007
Dát tip
Úžasné, moderní a vtipné. SUPER!!! Aneb jek se budou na pohádky koukat děti příších generací... :-D

Rabb
26. 05. 2007
Dát tip
lofkyně.. tohle je jediný, co ti připadá dívný? :-) jinak dík za přečtení.. :-)

Rabb
26. 05. 2007
Dát tip
avox, může za to tývý.. celej život mne oblbovala.. :-)

avox
26. 05. 2007
Dát tip
Milý Rabbe, TV není jedinou nositelkou kultury a dávno před socialistickým realismem byla lidová slovesnost... jak k tomu chudák Krakonoš přijde?

Bezvadná pohádka, Rabbe. Pokračuj, rozhodně tím o nic nepřijdeš a myslím, že tím i hodně získáš. *

Rabb
26. 05. 2007
Dát tip
avox, jesm přesvědčen, že Krakonoš, jakožto pohádka v TýVý, odráží komunismus v plné síle.. s tím vlakem, mno.. vztahuje se to k tomu letadlu a čarodějům z Bradavic.. ne k drakovi.. asi nepochopeno nebo nejasně napsáno. každopádně díky.. snad jsem to opravil.. ty čuňata a předložky.

avox
26. 05. 2007
Dát tip
Jsem protivná, já vím, ale u těch prasátek, přebíhání ze středního do mužského rodu a zase zpět... nemohl bys s tím něco udělat?

avox
26. 05. 2007
Dát tip
1/Doporučuji přeformulovat, dvě předložky za sebou je fuj:"... dvacet - třicet kilometrů nad planinou, ubíhající do nekonečna, jen tak proplachtil." 2/Jsem přesvědčena, že Krakonoš byl už před komunisty 3/"Vlak"jo? kde se vzal? Neměl to být ten drak? No pro ujasnění souvislostí si musím přečíst díl I., ale stejně ještě počkám na 2/2, zatím nic moc...

Deepness
26. 05. 2007
Dát tip
"Jedno za všechna a všechna za jedno čuně!" to by bolo pekné aj ako politický slogan... aôe rozrpávka sa mi páči :-) *

Rabb
26. 05. 2007
Dát tip
generále.. tohle tu určitě zůstane.. nezmizí.. :-) Miando.. díky.. já se na něj taky těším.. :-)

martinez
26. 05. 2007
Dát tip
ne abys to smáznul - dělám oběd a dávám si to k přečtení později - víš že se mi první část líbila :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru