Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Taková tvář

31. 07. 2007
12
37
4201
Autor
JiKo
Vždycky když usínám, něco si představuji. Takovej hezkej sen na dobrou noc. Často mám predstavy typu chrabrý Jíra. Přeci jen to člověku zvedne sebevědomí, když vidí jak je dobrej.

Můj nejoblíbenější scénář vypadá takto:
Jdu si parkem a náhle se odkudsi vynoří padouch s pistolí, já nezaváhám a skelným pohledem mimo ho vyvedu míry slovy: "To jsem zvědav jak to vyřešíš s těma poldama co se támhle blížej."
Padouch znervozní a nakonec to nevydrží. Ohlédne se. Využívám chvíle jeho nepozornosti, odstrkuji ruku se zbraní a mocně ho kopám mezi nohy. Protože jsem opravdu dobrý karatista, využívám toho jak se bolestí sehne, rukou ho přitáhnu a kolenem mu uštědřím jednu přesnou ránu do obličeje.
Pro měkké povahy dodám, že přestat s obranným útokem je největší chyba. To jen ve filmech se padouch strašlivě zdráhá vystřelit. Padouchovi nikdy nesmíte dát šanci aby se vzpamatoval.
Na závěr mu přidám ještě jednu do zad a když se skácí zkroutím mu ruku za záda, seberu zbraň a peněženku. Padouši v mých představách jsou bohatí a tak mu seberu těch padesát tisích, mrknu na občanku a temným hlasem pronáším něco ve smyslu: "Tak to si se spletl, chlapče, já jsem totiž nájemnej vrah, nechám ti tejden života, pak si tě najdu a odkrágluju!"

Následně opouštím zdrceného padoucha a ztrácím se v davu.

Včera večer jsem zase usínal a tak jsem si říkal, dám si jednu storku s padouchem. Zavřu oči, ale místo padoucha jsem uviděl
... tvoji tvář.

37 názorů

JiKo
14. 08. 2007
Dát tip
normy to neporušuje, jenom v tom vypadáš jako debil :))

JiKo
14. 08. 2007
Dát tip
No tak na krájení cibule já používám plavecký brejle:)) člověk může krájet jak dlouho chce :-)

JiKo
13. 08. 2007
Dát tip
thali: no když nejsi řidič kamionu tak to neva :))))

jo a někdy se mi do toho zapletou třeba i nějaký seriálový nebo filmový postavy, ale to většinou, když už se to snění tvoří samo, takovej ten polospánek, kdy ti před očima běží příběh, ale ještě ne vyloženě sen

to je děsně různý, určitě by se tam vešly všecky ty věci, co si napsal :) někdy sním tak, že si to sama tvořím, jindy se nechám unášet a ono se to tvoří nějak samo :)) ale tak občas určitě o nějakejch nenaplněnejch "touhách", o věcech, který bych chtěla udělat nebo říct, ale nemám na to dost odvahy, anebo děsně fantazíruju, představy "co by bylo, kdyby..." a tak...anebo vzpomínám třeba :)

JiKo
08. 08. 2007
Dát tip
Bez: no a o čem sníš ty? taky nízké motivy nebo erotiká? nebo intelektuální zrní?:)

já jsem podobnej konec tak trochu čekala, takže mě nijak zvlášť nepřekvapil...ale máš bod, páč snění před spaním mám děsně ráda :)

Lakrov
01. 08. 2007
Dát tip
Domnívám se, že závěrečné překvapení by bylo o něco silnější, kdyby byl poslední odstavec poněkud delší. Tím 'poněkud' myslím uvést ho rozměrově na srovnatelnou délku s tím prvním (dějovým) odstavcem. Mohl by být dokonce o trochu delší, aby to, co je v prvním odstavci jen velmi stručně naznačeno, mohlo získat konkrétnější podobu. No a nakonec ta konkrétní tvář - no řekni sám, nebylo by to teprve pak to pravé překvapení? Takhle mi to připomíná ten starý žert se seznamem alkoholiků včetně podobizny. Teď jen nevím, je-li dobře nebo špatně, že se tváře zde diskutujících často vzájemně neznají.

hašigora
31. 07. 2007
Dát tip
libi:o)*

fungus2
31. 07. 2007
Dát tip
Dobré čtení.

JiKo
31. 07. 2007
Dát tip
Petulka: no a na jaký se koukáš ty? :-)

Petulka
31. 07. 2007
Dát tip
Mám z toho pocit, že se přespříliš koukáš na filmy ("Chekyeho Chena, Van Dame, ...")

Rabb
31. 07. 2007
Dát tip
ehe.. :-) ij-ki-mai hai! karatééé.. :-)

Narvah
31. 07. 2007
Dát tip
já sním to tom, co ty, ale většinou jen když mi někdo něco udělá. jako když mě například napadlo jedno vojenský pako a já se nemohl bránit, tak jsem pak snil o tom, jak ho sejmu. a ten způsob byl podobnej. ranu do břicha a když se za něj chytne a předkloní se, tak kolenem do ksichtu. pak bych mu ale asi zavolal záchranku..

jarouch
31. 07. 2007
Dát tip
já ti to povím protože mě strašně baví se o takových věcech bavit. Buď sním o 1. konkrétním nebo se 2. nechávám "surrealisticky" unášet pocitem. 1.většinou nesplněná romantika... asi to mám z těch romantickejch filmů, jak to tam dycky všechno sedne do situace a je to pohádka... 2. když v sobě mám hněv, tak taková neurčitá agresivita, nechávám se unášet fantazií, co všechno zlýho udělá... (to je taky inspirace k mé povídce tichý les - http://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=240082 , kdyby tě to tak zajímalo:) ) A stejně je to naopak když v sobě mám radost.

JiKo
31. 07. 2007
Dát tip
jarouch jasný že stává :-) No a o čom kluci sníte vy? Přiznejte barvu :-)

jarouch
31. 07. 2007
Dát tip
mě to vtipný nepřišlo... taky mám svoji pohádku, ale mění se častěji... podle toho po čem vlastně v životě sním, později jsem tak odhaloval řešení situací - tím že jsem se podíval na svoji "snící pohádku"... Zpátky ale k usínání, většinou ji natahuju k detailům tak dlouho, že se nedostanu ke konci a už spím... to se ti nestává? *!

Narvah
31. 07. 2007
Dát tip
hm.. no.. nevim.. jakože to má takovej vtipnej nádech.. ale ten konec s tou "tvojí tváří" to háže někam jinam..

martinez
31. 07. 2007
Dát tip
papouch mě předběhl! já původně papouch s pistolí totiž fakt četla :o) je to fajn *

JiKo
31. 07. 2007
Dát tip
Ď :-)

Celebrian
31. 07. 2007
Dát tip
V polovině jsem se mírně zasekla a přemýšlela, proč se to jmenuje Taková tvář, asi jsem vůbec nečekala, že se to ke konci stočí tímto směrem :-) Tentokrát mi to sedlo :-) *

avox
31. 07. 2007
Dát tip
Snad každý má nějakou vlastní, usínací pohádku se šťastným koncem... Jak je ženský rod od slova "padouch" ? Nebo se změnilo i téma snění? :-))

JiKo
31. 07. 2007
Dát tip
papouch: na tebe budu muset vykonstuovat novou verzi, v tej vyhraješ :))) Grafo: já sem si říkal kdo s tim přijde :))

papouch
31. 07. 2007
Dát tip
chudák papouch.... ....ajo padouch, no to je fuk :) Taky si snívám takové ... jaké by to bylo .. a tak ..

NePoe_ta
31. 07. 2007
Dát tip
Natočím kola-loku?

JiKo
31. 07. 2007
Dát tip
jaká otázka... to je Pekelný vyznání, néé :-)

maartin
31. 07. 2007
Dát tip
jsem čekal, kam se to nakonec stočí... k otázce. Dobrý.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru