Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zásnubní tanec

16. 08. 2007
3
30
2729
Autor
Semeno

kolik je potřeba

V kloubu pohyb, tik a takt rytmu bliknout. Ještě pomalu, jen napínám zorničku v tikotu, jen se, pomalu, jen klidně, ne tolik, nahni se a plyň. Zouvám se, kotník klouže, měkce půjdu dál, měkce. Jen jako abych se přesně vrátila. Jen náhle. Teď. Náhle. Tak pokračuj. Vzývej mě. Teče mi pramen uvnitř břicha, chci, zírej, dolů teče a vlny lomím rukou. Něžně, taktně. Vrať se mi, vrať mi všechno co ti dávám. Patří mi. Tepou všechny malé vzpomínky, jen tak zvolna v rytmu vybavuji obrázky, záblesky, to jsou ti správní. Ale svědění se rozplyne široce, se zvonem, ze strany a zpátky, vrací se, vrací se znova.

Tak mě víří. Je mnou.


30 názorů

Tinnitus
11. 02. 2008
Dát tip
Já z toho teda moc nemám. Vocenil bych nějaký záchytný body nebo tak něco. Takhle je to trochu komplikovaný na mě.

Wemi
17. 12. 2007
Dát tip
semínko: * (představovala sem si, jak to strašně rychle drmolíš... to tik a takt... je to zvláštní, ale mám z toho pocit, to je důležitý) deckart: ty si ale nepříjemnej člověk...

deckart
03. 12. 2007
Dát tip
Jo, a nemusí se učit tamní jazyk, stačí se naučit řeči sousedního státu.

deckart
03. 12. 2007
Dát tip
The_M: vždycky jsem snil o zemi, kde cizinci mohou podnikat bez ohledu na platné normy, jejich děti budou moct studovat zadarmo a kde v podstatě všechno dostanou zadarmo. A pak jsem si uvědomil, že už v té zemi žiju.

deckart
03. 12. 2007
Dát tip
Kdybych nablil do pera a poslal to do cvokhausu, tak dostanu lepší text

StvN
18. 08. 2007
Dát tip
:) Co konečně přestat furt na něco čekat a začít myslet vlastní hlavou?

StvN
18. 08. 2007
Dát tip
Zkus podumat o tom, co to znamená, když je něco špatné, ok? Anebo to neřeš.

StvN
18. 08. 2007
Dát tip
Špatné je pít studené, když vás bolí v krku nebo šlapat na zlomený kotník, ale žádná báseň nemůže být sama o sobě špatná. Kluci, myslete trochu.

deckart
18. 08. 2007
Dát tip
Ano, ovšem třeba takový vietnamec u stánku ti taky sdělí, co potřebuje, ale velmi podivným způsobem, nelahodícím oku ani uchu. A přesto sdělil.

deckart
18. 08. 2007
Dát tip
Subjektivní pocit. Jak ty poznáš, že je báseň dobrá? Buď se to líbí, nebo nelíbí. Většina prostě špatná je. Žádný děj, verš, rým, příběh, pocit, prostě nic, co by mě na tom zaujalo. Jenom to, jak je XY smutný. Tohle není poezie, to je trapný nevydařený pokus (ne vždycky) Ale co se mě nelíbí, muže se líbit druhým.

Semeno
17. 08. 2007
Dát tip
uf, aspoň čtete básně. já sedim celej den u telky a přejídám se a pak ležim, nestarám se o myš, ona se nudí, dokonce ležela na zádech a vůbec jsem s bárou neprobrala tu masturbaci jak jsem chtěla a to jsem měla dopoledne odejít je mi hrozně špatně a bolí mě v krku vlastně jsem dneska ještě s nikým nemluvila, mám totiž vybitej telefon, jenom nějakýho hodně starýho pána jsem se ptala kdy končí v práci, vůbec se na mě neusmíval jako na báru ffů, nevim jak dojdu domů se všema těma věcma

StvN
17. 08. 2007
Dát tip
Jak můžeš o nějaké básni říct, že je špatná? Poznáš to? Podle čeho? Je vůbec možné, aby něco takového, jako je báseň, bylo špatné? A máš vůbec jasno v tom, co to znamená "být špatné"?

deckart
17. 08. 2007
Dát tip
StvN: ty mi permanentně nerozumíš. Já neříkám, že autor XY je špatný člověk. Já tvrdím, že autor XY napsal špatnou báseň. Autora XY neznám osobně, měl jsem čest pouze s jeho dílem.

StvN
17. 08. 2007
Dát tip
drahý deckart, píšeš: Tenhle server je pro podprůměrný autory. nato píšeš: já nesoudím lidi až na to, že jsi je právě soudil. A logických i rozumových nesmyslů píšeš více. Například směšuješ subjektivní pocit líbí/nelíbí s objektivním tvrzením dobré/špatné. A nauč se posílat avíza.

Semeno
17. 08. 2007
Dát tip
mmm, tak se sejdem všichni, někde v přítmí

deckart
17. 08. 2007
Dát tip
StvN - já nesoudím lidi, pouze kritickým okem posuzuji jejich díla. Já netvrdím, jak jsem již mnohokrát psal, že to dílo je špatné a tečka. Ne, já tvrdím, že podle mého názoru je to špatné. Někomu se líbí a někomu zase ne. A to, že se něco líbí mě, neznamená, že budu kolem sebe tvrdit, že je do úžasné, skvělé, jedinečné a nadprůměrné. Podle mého názoru ano, ale nikoliv z globálního hlediska. A ohledně Viewegha, to byl překlep :-)

StvN
17. 08. 2007
Dát tip
deckart - mně se neomlouvej. Mně je to celkem jedno, ale možná by tobě nemuselo být jedno, že výjimečným lidem křivdíš. A vůbec komukoliv. Mimochodem, kdo vůbec jsi, že lidi soudíš? Proboha vždyť tvůj oblíbený autor je Viewegh a ani neumíš správně napsat jeho jméno.

Semeno
17. 08. 2007
Dát tip
Fajn, spokojenost. a to jste mě ještě neviděli tancovat. Ovládám nejrůznější druhy mámivých umění ,.. v nejrůznějších stupních pokročilosti, .. vlastně moc odvahy jsem na to nesbírala..tak se to projeví Věřím ve vaši objektivitu a s díky se loučím P.S. Štěpáne, nechceš někdy někam zajít?

deckart
16. 08. 2007
Dát tip
StvN: Já v tom nic nadprůměrného nevidím. I'm so sorry :-)

StvN
16. 08. 2007
Dát tip
deckart - opět jsi nepoznal nadprůměrnou autorku:) Tohle už neni legrace, člověče, měl by sis někdy taky přečíst nějakou knížku.

deckart
16. 08. 2007
Dát tip
Tohle přesně vystihuje to, co říkám. Tenhle server je pro podprůměrný autory. Výrazně podprůměrný

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru