Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

IV

22. 08. 2007
6
6
3126
Autor
malej_blazen
Potkali se u kolína
zahradou kočičí poúsměv uteče rychle jakoby před světlem
dočista malá persona

Vykřikla si
a byl to sen

Jsem-li rybář
v lovení tvých stínu
když si bez pokynů rozumíme
Může to být hezke
brázdit v loďce tvé dlaně
A v rozhozených sítích
vytahovat šupinky kůže
Protože Vánoční kapr pro štěstí na stůl už se dávno nechystá
a tváře nezhasínáš na povel
Tak polibme si vlastní ryby
Už neproklouznou je to k zbláznění
že mezi oky smích a koně se svým pravým jménem
proběhnou jsou  Unikající

Nikdy nevím potom co se probudím
jestli to okolo mne
je jen pouhé Jericho a nebo hladká srst kocourova

6 názorů

turandot
13. 10. 2007
Dát tip
neumim si je všechny poskládat dohromady, někdy to zkusim, přečíst si je najednou, jakože maratónově, ale stejně si myslim, že pro mě spoje budou drncat. tadle je taková hravá, nevim, jestli to v tom chci vidět nebo to tam je, cejtim nauku o snech, a vůbec je pohádková, s clonou, kterou -když použiješ- na některý věci se nesmí ptát a nemusí odpovídat, prostě sou, prostředím i dogmatem. líbí se mi to, protože ten konec ukazuje, že seš to jakože zas ty, básník s pivem, co psal dialogy, o sadu u dědy a automatický básně. .je jen pouhé Jericho a nebo hladká srst kocourova. to je fakt dobrý.*

Abyss
27. 08. 2007
Dát tip
a mně se dneska taky moc ne.. řiká se neoslovila

ch_34
25. 08. 2007
Dát tip
Moc se mi nelíbí.. jenom's mě nasral, ale to už u trojky, s tou personou.. takový pěkný slovo, který jsem chtěl použít nevim... z týhle mam dojem, že může mít větší význam až v nějakym celku, ale možná mě k tomu vede to číslování Takže, bych to shrnul: sama o sobě mi dobrá nepřišla, dokonce i klišovitá.. v jednom místě teda až nechutně... ale věřim, že v nějakym celku to bude mít svůj velkej význam... třeba jakožto předěl první a posledních třetin textů...

martinez
23. 08. 2007
Dát tip
kočičí poúsměv ? jako po kočce šklíbě? nerozumím tomu a nesnažím se nijak urputně, jen se mi to líbí... navodilo mi to takový nějaký sváteční pocit a pár obrázků a tak teda děkuju :o)

Kosatka
23. 08. 2007
Dát tip
Líbí se mi moc:)

zuzuzu
22. 08. 2007
Dát tip
mám k tomu nějaký porozumění, něco mě k tomu váže, zároveň ěm na tom mrzí určitá neobratnost v jednotlivých pasážích, snad je to i nedůsledným přepínáním v typu věty nebo v jejím tónu..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru