Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Věříte?

24. 08. 2007
7
39
4721
Autor
JiKo

Když už se tu protřepávají paranormální jevy, taky se s jedním zážitkem vytasím. Pište i vy své zážitky!!

Byl jsem takhle jednou v podvečer na hradě, už bylo docela šero to přiznám a tak mohlo mírně ovlivnit moje vizuelní vnímání.
Trochu tísně ve mě vyvolal už fakt, že kolem poletovali netopýři. Vím, že netopýr není upír z hororů a nebylo proč se bát, ale přeci jen - z přírodopisných filmů vím, že v čechách tyhle jevy (výskyt většího počtu netopýrů) jsou spíše výjimečné. Ale to nebylo vše. Na pozadí poměrně dobře slyšitelného hluku ksem zaslechl cosi jako zakvílení vysokým mužským hlasem. Být dítě, řeknu si - to je hejkal. Toto české strašidlo v našich pohádkách dnes už téměř není. Chlapík co žije ve větvích lesa a straší pocestné. Náhle těsně předemnou přejela jakási šmouha, bylo to tak rychlé, že jsem byl jak přimrazený a nebyl jsem s to identifikovat o co se jednalo. Hejkal - musel to být hejkal říkám si dodatečně, když se probírám z úleku a vzpomínám, že ne ten stín ale pronikavé pisklavé "chachacháá" způsobilo můj strach.
Uf, to jsem se tedy někam dostal říkám si a raději pokračuji dál. Náhle ze s ještě většího šera vynořilo rezavé ostří. Smrtka, smrtka! Zpanikařil jsem vzpomínaje na pohádku Dařbuján a Pandrhola.
Infarkt byl na spadnutí.
Protože chápu, že mi to mnoho nebudete věřit, uvedu, že ten večer jsem ještě potkal muže bez hlavy, oběšence, úplně zetlelou mrtvolu a tři divoženky. No a potom už se mnou vozík  vyjel ze strašidelného hradu ven. Dnes mám k temným hradům trochu jiný přístup... už se tolik nebojím.

39 názorů

Nojo, ale zase na druhou stranu - co se divíš?

Zuzulinka
29. 08. 2007
Dát tip
asi od půlky jsem to tušila:)

JiKo
29. 08. 2007
Dát tip
Každej toho neunese 1000% - a já sem z tohodle věčnýho trochupopichování a náznaků (ze všech stran) prostě celkově nasratej už hodně moc mnoho dost. Taky :-(

Tož takovou urážku jsem si, myslím, za to drobné popíchnutí nezasloužil.... :(

JiKo
28. 08. 2007
Dát tip
Seš jak chroust... Mám se teda smazat nebo co?

Smarjá! Paródie! To si troufneš??? Co když to nebude po chuti vellení? HRDINO!

Diana
26. 08. 2007
Dát tip
Cha, móc pěkné, vydařené. Chvíli jsem se bála :-)*

duchové:hezký:DDD

papouch
25. 08. 2007
Dát tip
nazdarrrr :-)

sépiovou

Duchové
25. 08. 2007
Dát tip
Jednou v noci přišel ke mně strašidelnej duch zeptal se mě jestli je tu správně u Maškůch Než jsem stačil odpovědět přišlo strašidlo vlezlo pod mou deku že prej strašně nastydlo To už si to ke mně chrastí fešák kostlivec žere mýho papouška a s ním i celou klec Už jsem strachy bez sebe a padám z baráku když tu v temné chodbě potkám partu bubáků Pak zazvonil umrlec a to už jsem to vzdal naštěstí ten strašnej horor se mi jenom zdál - Ráno jsem se probudil no měl jsem vážně dost z klece zdraví papoušek a v drápech drží kost :)))))

Uprdent.Kand.:já už taky nebudu čučet celej večer do písmáka..:o)) ale měla jsem hrozný sen,že mi spolubydlící prodal piáno...,to mám tady z toho psaní hloupostí...tak čau a hezkej víkend:o)

papouch
25. 08. 2007
Dát tip
zadek? tak to bylo určitě někde v čechách u nás v Pejřimoujě si z lidí děláme PRDEL :-)

jednou v září jsme s jednou známou zůstaly u jednoho známýho v jednom dost známým zámku zamčený v zámeckým pokoji, popíjely jsme známkový víno a znenadání za závěsem začalo něco záhadně zářit. a znáte to, záhy jsme zezelenaly, zoufale zatínaly zuby, málem zemřely zdechnutím, a pak jsme zjistily, že ten zlomyslný známý si z nás udělal zadek :))

papouch
24. 08. 2007
Dát tip
Syd Doktr doktr plííííííís... jo, jojo, jo, jóóó :-)

Já jsem byl dneska na koncertě folkové hudby na hradě Rábí. Létali tam netopýři jako vzteklí avšak mluvené slovo i hudební produkce přítomných umělců měla hlavu, patu i všechny další orgány. Chtěl jsem si vsugerovat , že Marek Eben je strašidlo a že se mi to všechno jen zdá. Nezdálo. Strašidlo není a celá akce byla naprosto úžasná! To mám za to, že sem nečučel celej večer do Písmáka

domin.go
24. 08. 2007
Dát tip
vole:))

Hollock
24. 08. 2007
Dát tip
woe, frajer se vytasil s necekanou poentou, tip :)

pozorovateI
24. 08. 2007
Dát tip
v pěti letech jsem viděl boha, jak nám rozbil stůl a svedl to na mě nekecám

Lakrov
24. 08. 2007
Dát tip
... a ještě to podstatné, co zůstalo někde mezi židlí a klávesnicí; proč zveřejňovat díla v kategorii 'Diskuse': Protože tam je sleduje (i komentuje) nejvíc čtenářů :-) O ty je totiž jinak na Písmáku docela nouze.

Lakrov
24. 08. 2007
Dát tip
Začínám si říkat, že od teďka už budu všechna díla zveřejňovat v kategorii 'Diskuse'. Alespoň ta humorná, pokud se nějaké povede. Ono totiž napsat něco pro zasmání není až taková sranda (tahat ze čtenářů slzy je snadnější). Tohle se docela povedlo. Snad je to trochu variace na anekdotu, kterou bývá zvykem vyprávět s rómským přízvukem, anekdotu o tom, jak Deža srazila tramvaj, pak lokomoTÝva a potom LAbuť... a potom teprve ten kolotoč vypNUli. Ale sranda to je a zasmát se v pátek už v poledne je docela příjemná příprava na konec pracovního týdne. Dík a TiP

avox
24. 08. 2007
Dát tip
*/

já pořád čekala, co se z toho vyklube...ale strašidelnej hrad mě teda vůbec nenapadl :))

StvN
24. 08. 2007
Dát tip
Já jsem jednou viděl hořící keř.

:)))))))

avox
24. 08. 2007
Dát tip
nemohl ses rozhodnout? (netopír/netopýr - b je správně!)... je to vzpomínka z dětství? :-)) Tip ti dám, až opravíš tu hrubici!

když mi umřel mopsík,tak nečekaně...,neprobral se z narkózy...,večer jsem cítila,jak skočil zase ke mně na postel,až se postel prohnula/ a nedělejte si legraci z toho,nikdo jiný tam nebyl,jó/....,bylo to v den,kdy zemřel... Tím jsem chtěla jen říci,že věřím na "duchy" Bye a krásnej den:o)

papouch
24. 08. 2007
Dát tip
:-)))


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru