Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

už dobrý

25. 08. 2007
15
19
2206
Autor
pole
Lucce

Cize mluví večer
na lince k Ostrohu
za městem
vydrobil se čas

vesnice zavoněla
neznámou zeleninou
z vaší zahrady

tu chvíli
než mě pohladíš
je hezká samota.

19 názorů

wooxy
30. 08. 2007
Dát tip
nahoře je nejhezčí teda jako že se mí líbí název (vůbec se mi líbí tvoje názvy, podvodníku) první dvě sloky hodně, obzvlášť zelenina, poslední taky, ale míň, je moc milostná a málo zeleninová *

jt
27. 08. 2007
Dát tip
chápu Tě od začátku do konce - jen mě tak napadá, že kdybys na tom třeba ještě rok zamakal, byl bys daleko spokojenější a ostatním by se to taky líbilo na sto pro, protože by přesně věděli, jak to cejtíš - a o to jde mě - ne o to, aby se to ostatním líbilo - ale - aby to chápali a cejtili to tak, jak já - promiň - asi jsem se prve blbě vyjádřil ..

Méhari
27. 08. 2007
Dát tip
No jo, ten konec fakt není špatnej:)*t*

pole
27. 08. 2007
Dát tip
tak zaprvé ať děláš co děláš, je to na hovno, když uděláš poezii, co se líbí mnoha lidem a tobě ne. nebudu podkopávat důvěru v sebe. to bych z toho psaní neměl nic a mohl bych to rovnou zabalit. potřebuju věřit tomu, co jsem vyrobil. ty snad ne? pro mě je to teda na celý týhle věci to nejdůležitější. dál neznámá zelenina je prostě pokus vyjádřit něco, co mi vyjádřit nejde. snažim se tomu aspoň přiblížit. někdo to pobere, někdo ne. někdo si představí tu nepochopitelnou vůni, někdo si prostě jen řekne - aha, tak rajče nebo zelí nebo co... a je to moje chyba. když neznámá zelenina neevokuje tajemství a neuchopitelnou věc, ale prostě rajče, který neumím rozpoznat, není to přesně to, co jsem chtěl říct. ale stejně je to pořád daleko blíž, než jen "zelenina" chápeš? to já vůbec říct nechci. tahle báseň není o žádným problému, má bejt o pocitu, o atmosféře, kterou je pro mě tak těžký popsat, že každý přiblížení považuju za úspěch. a neznámá zelenina je pro mě přiblížení:)... nevim, jestli je to srozumitelný nejtěžší a nejdůležitější na poezii pro mě je to, že vážně řeknu nebo ukážu to, co chci. když se to povede aspoň jedním slovem, vyhrál sem.

jt
27. 08. 2007
Dát tip
ok - teď ale zase dáváš víc důrazu na to, aby se to líbilo Tobě/měls to podle sebe místo toho, abys z toho udělal lepší dílko .. :-)

pole
26. 08. 2007
Dát tip
dík:) hele já to tam musim mít. to fakt neni jen zelenina, to je prostě něco... :))

jt
25. 08. 2007
Dát tip
ale - to neznámou to tam jako že neni - hej ? když to tam nebude, bude zelenina stejně neznámá - je to úplně pitomý slovo navíc - fujky. jinak je to moc pěkná momentka TIP

Oldjerry
25. 08. 2007
Dát tip
Sametovou tlapkou moravské kočky ... zatím se zataženými drápky... paráda. Málo slov a nálada jak ... jak... jak - no výborná.

pole
25. 08. 2007
Dát tip
doufám, že ses nesplet:) ono je to tu chvíli ne v tu chvíli ale možná právě se akorát nechápem:) moc děkuju za ohlasy

A n n e x
25. 08. 2007
Dát tip
já sice nevím jak to vypadlo předtím ale teď je to prima:)*


Dobrý. Tipuju.

jéé, no to je hezký :-) *

martinez
25. 08. 2007
Dát tip
no jo, je to jiný... *

Fairiella
25. 08. 2007
Dát tip
* pěkná

pole
25. 08. 2007
Dát tip
děkuju za předešlé kritiky, musel sem trochu poupravit.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru