Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Seznam úprav Písmáka

16. 11. 2007
14
358
18362
Autor
Dero

V tomto dokumentu budu postupně schraňovat změny, které v Písmáckém kódu provedu. Budu rád, když je budete sledovat a testovat. Vaše konstruktivní spolupráce mi ušetří spoustu času. Pokud chcete být avízem informováni o každé změně dokumentu, zapojte se do diskuse pod dílem.

18. října 2012

- [staronová funkce] V menu Moje > Díla si můžete navolit díla, která ostatním doporučujete. Ta se potom na Vaší autorské stránce budou zobrazovat na prominentnějším místě a s výraznějším podbarvením.

6. října 2012

- [úprava] Web převeden do Unicode. Pokud narazíte na problémy se zobrazováním znaků, především těch s diakritikou, dejte mi prosím vědět.
- [nová funkce] Při psaní kritiky je možné text formátovat v jednoduchém editoru.
- [nová funkce] Uživatelé mohou mazat kritiky pod vlastními díly.

14. května 2012

- [nová funkce] Přibyla možnost smazat vlastní komentář do 15 minut od jeho odeslání.
- [nová funkce] Autoři mohou mazat svoje i cizí komentáře na vlastní autorské stránce.

12. října 2011

- [nová funkce] Na stránce Moje > Díla si můžete nechat vytvořit a stáhnout ZIP archiv se všemi díly, které jste kdy na Písmáka vložili.

8. září 2011

[oprava] Na hlavní straně se již nezobrazují díla zařazená v konceptech.

24. srpna 2011

[staronová funkce] Vrátilo se pokročilé vyhledávání děl, nyní snad už bez výkonnostních problémů. Najdete ho pod Díla > Hledat dílo.

16. července 2011

- [nová funkce] Vzhledem ke zvýšenému přílivu žádostí o zaslání zapomenutého hesla byl vytvořen skript, pomocí nějž je možné si nové heslo nechat vygenerovat automaticky. Odkaz pod přihlašovacím formulářem.

27. dubna 2011

- [oprava] Změna hesla nyní funguje.
- [oprava] Do kolonek Vztah k literatuře a Oblíbení autoři na Vašem profilu můžete opět vkládat obrázky.

1. března 2011

- [nová funkce] Možnost řadit díla do témat / žánrů.
- [oprava] Problém s automatickým odhlašováním vyřešen (viz aktualita na hlavní straně).

7. února 2010

- [oprava] Opravena chyba při posílání zpráv s nestandardními znaky (např. spodní a horní uvozovky při kopírování z Wordu).

22. prosince 2009

- [oprava] Opraven výpis děl s výběry.

21. prosince 2009

- [upgrade] Editor děl v novém hávu. Podporuje všechny používané prohlížeče.
- [nová funkce] Přidány seznamy málo hodnocených děl.

4. prosince 2008

- [nový vzhled] Písmák se začátkem měsíce dočkal nového vzhledu
- [optimalizace] Byly optimalizovány databázové dotazy. Zrychlení by se mělo nejvíce projevit při práci s poštou, a to zejména u uživatelů s velkým počtem přijatých zpráv.
- [oprava chyby] Opravy asi tuctu drobných chyb.

12. srpna 2008

- [nová funkce] V seznamu neoblíbených autorů přibyl přepínač, který vám umožňuje zablokovat si i příjem zpráv od toho kterého autora.

3. května 2008

- [nová funkce] Blokování avíz je vylepšeno. Na každé autorské stránce přibyl odkaz "Nechci od tohoto uživatele dostávat avíza". Po kliknutí vám od zvoleného autora přestanou chodit veškerá avíza. která by vám tento snad chtěl zaslat.

24. dubna 2008

-
[nová funkce] Po delší době přibyla nová funkce. Tentokrát je to blokování avíz od konkrétního díla. Po kliknutí na odkaz "Nechci odsud dostávat avíza" u jakéhokoliv díla, autorské stránky či klubu vám z toho místa přestanou chodit vešeká avíza.

22. ledna 2008

-
[oprava chyby] Některé defektní sbírky, u nichž nebylo nastaveno/uloženo datum publikování (a tedy se nezobrazovaly mezi sbírkami daného autora), se nyní zobrazují. Pokud i tak chcete z jakéhokoliv důvodu vytvořit skrytou sbírku, doporučuji nastavit její publikování daleko do budoucnosti.

19. prosince 2007 - a ještě

-
[na co všichni čekají] V kolonkách Oblíbení autoři a Vztah k literatuře můžete znovu používat HTML. Ale jen v omezené míře, tj. obrázek je ok, nějaká ta kurzíva a duktus taky, ale video, skripty a styly zůstávají a zůstanou zakázané. Však si to vyzkoušejte.

19. prosince 2007

-
[oprava chyby] Kluby by již měly být ok, včetně vnitroklubových diskusí a avíz z nich
- [nová funkce] V menu Vlastní -> Nastavení v kolonce Pro experty přibyla možnost upozornění na novou zprávu/avízo/kritiky zvukem. Jde o krátké zakašlání, které písmáka neproflákne při serfování v pracovní době ;o) Posluchači rádia Beat znají. Ne, to nekašlu já, buďte klidní.

5. prosince 2007

-
za tři týdny proběhla spousta vnitřních úprav aplikace, zmiňuji jen ty, které jsou navenek patrné
- [nová funkce] Spuštěni kritikové
- [úprava aplikace] Nadbytečná kolonka Aréna z horního menu zmizela. Odkaz na díla v aréně ten najdete pod záložkou Díla.
- [oprava chyby] U klubových diskusí se nyní správě posílají upozornění vlastníkům klubů

15. listopadu 2007

- [oprava chyby] Zprovozněno zakládání a úpravy klubů.
- [oprava chyby] Od klubovních diskusí lze posílat avíza.
- [oprava chyby] Text "INSERT INTO...", který se vyskytoval při ručním posílání avíz (tedy pomocí příslušného textového pole), jsem snad natrvalo zahubil.


358 názorů

Ostrich
20. 04. 2014
Dát tip

Asi to je nesprávné místo, kam to psát, ale už jsem to správné místo pro zápis připomínek hledal dost dlouho, tak to třeba po čase překopíruju jinam, bude-li to bez odezvy :-)

Tak předně - Písmák je skvělá komunitní databáze. Třeba proti FB má navíc takovou spoustu výhodných funkcí navíc, že si hodně často uvědomím, jak obrovitý je to rozdíl, jak je FB založen povrchně a jak by mi bylo líto, kdyby PS zmizel.

Co by mi v PS ještě víc zpříjemnilo život:

1) Aby někde v hlavním menu byla jasná volba "Připomínky", kde by se shrnovaly všechny takovéhle vážně míněné věci - měla by sekci vstupní, tam by byly všechny připomínky včetně těch, které se neberou v úvahu, a sekci výstupní, kam by si admin přesouval ty připomínky, které bere vážně a na kterých se třeba jednou zapracuje.

2) Když si dám zobrazit "Všechny kritiky", tak aby tam v seznamu děl, ke kterým kritika šla, byl vidět i jejich autor. Když se totiž chci k nějaké kritice vrátit, pamatuji si obvykle, jak se jmenuje autor, nikoliv jak se jmenuje dílo :-) 

3) Zprávy se nějak samy mažou, ale nikde na to není upozornění. Nemohly by se namísto mazání přesouvat do archívu?

4) Když se píše zpráva, je tam zaškrtávátko "Uložit mezi odeslané" - a to zaškrtávátko je defaultně nezaškrtlé. Nemohl by si každý ve svém nastavení zvolit, jestli tam chce mít zaškrtlé nebo nezaškrtlé? Mně kvůli tomu uteklo zbytečně pár zpráv, u kterých teď vůbec nevím, co jsem psal :o)

Předem díky.


Rabb
30. 06. 2013
Dát tip

zdravím,něco takového jako zasílání nových děl přímo do Kindlu (přes kindle mail) by nešlo?


gringoo
07. 12. 2012
Dát tip

...už se to zdá být v pořádku.


gringoo
07. 12. 2012
Dát tip
Můžete mi prosím poradit, při odeslání nového díla se zruší formát a odstavce se srovnají do řádku. Používám aktuální firefox, a díla kopíruji z open ofice. Hlášení o stisku ctrl+f5 jsem zkusil asi desetkrát,ale beze změny. žádná editorová tlačítka se mi nezobrazují. Díky za pomoc.

Rabb
27. 10. 2012
Dát tip

Dero, seš borec! :-)


Oldjerry
23. 10. 2012
Dát tip

Delahaye - no jo, já jsem zvyklý: moje žena musí mít taky poslední slovo. Sice píšeš, že  jsi tu 9 let a že ani to ti nedává patent na rozum. Já konstatoval, že jsem tu za sedm let zažil řadu útoků agresívních dementů a nafoukanců - nic víc. O nějakém nadrozumu jsem ani nepíp...

Názor neměním a přesto se mi nezdá, že bych ti nějak zvlášť oponoval. Ty máš, já mám názor... Není to možná zcela koaxiální s tématem, ale fakt je, že zatímco si  jinde majitelé a admini usurpují víc práv, než je adekvátní, tady Dero převádí část práv majitele na uživatele.

 


Delahaye
23. 10. 2012
Dát tip

OldJerry, já jsem tu let devět a rozhodně mi to nedává patent na rozum. Takže bych se na Tvém místě vystříhal prohlášení typu "to nakonec vidí každý sám". Nevidí. Já tedy vidím něco jiného.

Posun ke sterilitě, obyčejnosti, předposranosti (ó pardon) .. posun k "big brother" systému, kdy jsme rádi, že za nás osvícení přemýšlejí, zglajchšaltování Písmáka ...

a proč mi chybí v IE pravý rámeček kritik ? není to fatální, jen dost ošklivé

ale možná místo toho přibude nějaká nová možnost .. třeba mazat z cizích příspěvků cizí komentáře - když se mi nebudou zdát po stranické linii, tak by to měla být moje občanská povinnost, no ne  ... .-)


Oldjerry
19. 10. 2012
Dát tip

Domnívám se, že kritika je zpráva čtenáře (a kritika) především autorovi. Ať děláš co chceš a i když to nepřiznáš - psané slovo už ovlivňuje částečně i zprávy/kritiky čtenářů následujících. Právo mazat  je podle mne opodstatněné a zamezuje zlomyslnostem, kterých jsem tu viděl a zažil za sedm let už pěknou řadu.

Děkuji Derovi, že to takhle postavil a vůbec za  to že Písmák se stále lepší a to nejen technicky (i když mnozí se mnou souhlasit nebudou - nikomu to nepodsouvám: je to jen můj názor).

Jsem Písmák, ale občas vyrazím na průzkum na jiný server (těch jakžtakž a známých je 21 - s jistou nepřesností možná) a srovnávám. Písmák se mi zdá po technické, organizační i obsahové stránce nejlepší z těch deseti, které jsem postupně navštívil. Mám možnost srovnat i vývoj samotného Písmáka za sedm let - krátce: zřetelný posun ke slušnosti a technicky? to nakonec vidí každý sám.

Díky, Jardo Polakoviči.

 


Dero
18. 10. 2012
Dát tip

Na Písmáka se po letech vrací funkce doporučování vlastních děl.


Dero
10. 10. 2012
Dát tip

Delahaye: Brání ti v tom to, že si každý může zobrazit, jaké kritiky jsi odstranil. A když z někoho budeš dělat pitomce promazáváním jeho názorů, tak si toho leckdo všimne.


Delahaye
10. 10. 2012
Dát tip



Ať chceš nebo nechceš vidět (cítit) je to nástroj cenzury a manipulace. Co mi teď brání, selektivně odstraňovat vybrané kritiky tak, abych ve výsledku z kritizujícího neudělal pitomce ? Co mi brání, abych si mně nepříjemné kritiky vypraparoval a příchozím vystavil jen krásnou a skvoucí zahrádku pochval ?

Takže o výchově (a měl by nás snad net i vychovávat ? nevím ..) k zodpovědnosti to rozhodně nebude, naopak ..
 

je to krok zpět


 


Dero
09. 10. 2012
Dát tip

Delahaye: Proč je úsměvný? Naopak si myslím, že se tím odstraní mnohé zbytečné pnutí a lidé se začnou chovat trochu zodpověněji. Taky nastíním, že určitá změna čeká i vážně míněnou tvorbu (autor stojí o hlubší kritiku), kde bude možnost mazat kritiky vypnuta. Ale o tom více později.


Delahaye
09. 10. 2012
Dát tip

[nová funkce] Při psaní kritiky je možné text formátovat v jednoduchém editoru. - perfektní, díky !!


- [nová funkce] Uživatelé mohou mazat kritiky pod vlastními díly. - velmi špatné rozhodnutí, qui bono ?? argument o "ztrácení času s takovým autorem" je úsměvný, nezlob se


Dero
09. 10. 2012
Dát tip

neoOpica: Ano, uvažoval. Přesně jak říkáš. Ale to bude určitě ještě nějakou chvilku trvat. Kód, který drží zprávy pohromadě, je docela obsáhlý a je potřeba ho přepsat radikálně.


gringoo
07. 10. 2012
Dát tip

Editor komentářů -super,

možnost mazání kritik bych tedy vynechal, ale v podstatě je to jedno.


Dero
06. 10. 2012
Dát tip

JFTWTJTIJUMFSMPM: Aspoň budeš vědět, že s takovým autorem není třeba ztrácet čas. Kdo na kritiku reaguje takovým způsobem, tak stejně nikdy líp psát nezačne.


Dero
06. 10. 2012
Dát tip

Kritiku / názor je nyní možné formátovat v jednoduchém editoru.


Dero
06. 10. 2012
Dát tip
Úprava webu. Převeden do Unicode v kódování UTF-8, čímž se maličko posunul blíže 21. století. Výhodu to pro uživatele nese jenom minimální (můžete vkládat přímo znaky cizích abeced, např. arabštiny - أتمنى لك نهارا سعيدا), nicméně správu webu tato změna usnadní výrazně.

Delahaye
14. 09. 2012
Dát tip
neoOpica: :-) malinko Ti uchází meritum věci .. těm lidem, co to kdysi zařídili (a kontinuita filozofie moci zůstává zachována) nešlo o to chránit snad citlivou "lůzu" .. šlo o možnost, čistit si svou zahrádku od "nepatřičných" kritik a komentářů ... a někteří to dovedli k dokonalosti - než by čelili kritice, tak radši dílo rovnou smáznou i s komentáři .. :-) takže neuspěješ, připrav se na to ..

Oldjerry
14. 09. 2012
Dát tip
Jo - dávám ti za pravdu, ale nevidím řešení v postupu tvým směrem. Nakonec nezapírám, že můj přístup je ryze osobní. Zdravím

Oldjerry
14. 09. 2012
Dát tip
Nesouhlasím s vámi, NeoOpico a Delahaye - já už mám své boje vybojovány a měl jsem v životě soupeře nad soupeře - komunistickou mašinerii - takže teď někdy nemám nejmenší chuť do nic neřešících a zbytečně iritujících debat s lidmi, kteří mnoho nechápou a třeba ani chápat nemohou, s lidmi, kteří mnoho mluví (píší), ale ani zbla neumějí číst a poslouchat. Jsem tu 7 let a pár takových jsem zažil - bloknul jsem je tady - zjistili moji adresu a otravovali i cestami mimo Písmoně. Je to jen věc osobního názoru a přesvědčení, možná i vkusu - ale to právo blokace kreténů by mělo zůstat zachováno.

Delahaye
14. 09. 2012
Dát tip
neoOpica: checht :-) máš cca 8 let zpoždění .. předem to vzdej, tohle žádný establishment nezmění http://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=139948

Oldjerry
18. 05. 2012
Dát tip
Úprava ze 14.52012 - výborný nápad, bo já občas ujedu a dal bych za možnost změny i 5 minut života... Dík!

Super, díky :-)

Marcela.K.
15. 05. 2012
Dát tip
Dík :-)

Dero
14. 05. 2012
Dát tip
Dvě drobné novinky.

Max Hutar
14. 05. 2012
Dát tip
avikotva... + dík za redakce poezie a prózy

Selasie Haile I, the king of kings and the lord of lords, conquering lion of the tribe of judah, I-tinualy ever living, ever faithful, ever sure JAH RASTAFARI

Milly
26. 04. 2012
Dát tip
Dotaz: kam zmizela sekce Fotofrafie, kde byly fotky ze srazů? Nemůžu ji najít...

Rabb
26. 12. 2011
Dát tip
Diky, Dero.. :-)

Dero
26. 12. 2011
Dát tip
V tuto chvíli jen složitě, Rabbe.

Rabb
26. 12. 2011
Dát tip
dá se nějak pořešit RSS čtečka?

Ay´Le
11. 12. 2011
Dát tip
no tak jsem si zase po nekolika mesicich vzpomnela na pismak a porad koukam ze mam stejnej problem a nehnu s nicim co mam sto let na autorsky strance tak asi hazim flintu do zita..jen teda jako info ze tady to porad nepracuje tak jak ma:D

ahoj, nenašla jsem žádnou reakci na Viovu větu "Nezapočítávat do statistiky díla "Zobrazeno" otevření díla samotným autorem". Je možné mi odpovědět, zda se to plánuje nebo ne?

řádek
17. 10. 2011
Dát tip
:-) super funkce

katugiro
13. 10. 2011
Dát tip
uvítal bych možnost opravdového mazání děl. proti unáhleným rozhodnutím by mohlo být opatřeno časovou lhůtou a alkoholtesterem :)

Dero
12. 10. 2011
Dát tip
Armine, je to přesně tak. Jde o veškerou, tedy i smazanou, tvorbu.

Dero, zdá se mi to, nebo se mi zálohovala i ta díla, která jsem před mnoha lety smazal?

Marcela.K.
12. 10. 2011
Dát tip
:-) teda! Dík za zip. Konečně mám všechno uložené :-)

Dero
12. 10. 2011
Dát tip
Nová funkce.

Admin F
20. 09. 2011
Dát tip
Dero, nebylo by rozumné, aby se šířka kritiky trochu zvětšila? Dnes už snad nikdo není limitován rozlišením 800x600 (když pominu mobily).

Dero
11. 09. 2011
Dát tip
Do toho, co máte domluvené s Grayem, nevstupuji a nijak tě nepersekuuji. Gray má moji důvěru a já dám na jeho názor. Měl jsem pouze dojem, že ses nezachoval čestně, a tak jsem se ozval. A jinak vím přesně, co se stalo, děkuji za tvou starost. Opánky zde měla v minulosti udělený trvalý ban. Změnila se jí IP a začala sem opět chodit. Domluvili jsme se, že to nechám být, pokud se ani náznakem nebudou opakovat dřívější problémy. A ty se opakovaly. Nyní lituji, že jsem dotyčné druhou šanci dával. To, že máš k dispozici podle tvého názoru celou korespondenci, opravdu neznamená, že můžeš soudit.

Dero
11. 09. 2011
Dát tip
Marvine, říkáš nesmysly (Nejsmutnější na celé věci je opět to, že perzekuuješ někoho, kdo se ti sám náhlasí ve víře, že nic neprovedl), nesprávné domněnky formulované tak, aby budily zdání, že zde systematicky protežuji své kamarády (Bohužel je v tomto opět cítit slepé hájení kamarádů) a překrucuješ, co se opravdu stalo (Pokud máš odpověď i na to, co je závadného na tom, že se někdo zeptá na osobní údaj jiného uživatele), to poslední doufám jen z nevědomosti. Pokud se mnou hodláš komunikovat takto, pak mne urážíš. Z tohoto důvodu ti odmítám odpovídat na jakékoli tvé otázky a odmítám ti poskytovat jakékoli informace nad rámec toho, co sděluji veřejně všem Písmákům.

Dero
11. 09. 2011
Dát tip
Marvine, já jsem to jenom nepochopil. Poslal jsi jednu zprávu jako VT Marvin a potom tu stejnou pod svým alternickem. Tak se ptám, jestli to bylo proto, že ses domníval, že by dotyčná mohla VT Marvinovy zprávy blokovat.

Dero
11. 09. 2011
Dát tip
Marvine, chápu to správně, že jsi vědomě obcházel domnělou uživatelskou blokaci pomocí alternicku? A ještě to obhajuješ? Není ti to ani trochu trapné?

Gray
11. 09. 2011
Dát tip
VT Marvin odpověď máš už ve zprávách. Přehlížím slovo hysterický a jen znovu opakuji, že pokud mě někdo požádá, že nechce být soukromě nijak od dalšího uživatele oslovován, udělám to samé, co teď v tvém případě. Normálně ho požádám a upozorním, že nerespektováním by mohlo dojít k přestupku. Sám si říkal, že si tomu uživateli poslal zprávu v kopii pro jistotu z jiného nicku,kdyby si tě zablokoval tak k čemu potom blokace? Zbytek viz zpráva.

Dero
08. 09. 2011
Dát tip
Jedině tvou fotku. :)

joooo, Dero, jsi pořád nejlepší :-* Podepsal bys mi někdy fotku prosím? :-)

martinez
08. 09. 2011
Dát tip
no vy ste se snad rozhodli mě totálně uradostnit! :o)

Dero
08. 09. 2011
Dát tip
:)

BigBivoj
08. 09. 2011
Dát tip
Tak to je výborné, díky moc Deroušku! koníček Martinézová bude mít také radost :)

Dero
08. 09. 2011
Dát tip
avi

Dero
08. 09. 2011
Dát tip
Na hlavní straně už se nezobrazují koncepty děl.

BigBivoj
08. 09. 2011
Dát tip
Dero, super! díky a nebudu rád jenom já ale i jiní zadavatelé soutěží

Dero
08. 09. 2011
Dát tip
Bivoji, ano, rozumím. Podívám se na to dnes nebo zítra a napíšu sem výsledek. Může být?

BigBivoj
08. 09. 2011
Dát tip
Díky Dero! Nejvíce nás asi pálí ta "4" při zadávání či vyhodnocování soutěží, dala by se ta chyba do budoucna napravit ? Jinak to musíme psát do kategorie "ostatní" a pak při publikaci změnit na příslušnou kategorii, problém je ten, že pak nedostanou avízo ti co mají zadavatele soutěže v oblíbených. Ŕeším to pak zadáním nového díla a kopírováním obsahu původního ale je to značně nepohodlné.

Dero
08. 09. 2011
Dát tip
BigBivoj: 1) Jsou tam umístěna díla, která uživateli smaže admin. 2) Admini. 3) Vytáhnout ho z koše? Ne. 4) Chyba.

BigBivoj
08. 09. 2011
Dát tip
Dobře, zeptám se teda Dera já sám za sebe 1/ K čemu slouží koš uživatele ? 2/ Kdo může díla umísťovat do koše, když ne autor sám ? 3/ Pokud dílo některý admin přesune do koše, může si to vlastník účtu /autor/obnovit ? 4/ Proč jsou díla umístěná v konceptech /hlavně v kategorii "události, oznámení"/ vidět na hlavní straně písmáka ? Díky za odpověď

heartrate
08. 09. 2011
Dát tip
kdyžtak to, Dero, prosím tě smaž, je to silně mimo téma, já se moc omlouvám

heartrate
08. 09. 2011
Dát tip
v žádném případě jsem neodpovídala za Dera, chtěla jsem tu jen trochu roztočit diskusi, nevím, jakým právem mi přikazuješ, co kam můžu a nemůžu psát, tímhle tónem se se mnou nebude bavit nikdo a už vůbec ne ty, kašlu na tebe, zdar

heartrate
08. 09. 2011
Dát tip
- mně je tě moc líto, že ti nikdo neodpovídá, tak to zkusím aspoň sama: - do koše uživatele se může dívat každý, takže je to ještě veřejnější umístění, než když máš něco v konceptech - rozdíl je podle mne v tom, že díla z koše nemůžeš znova publikovat, admini ti je tam vyhodili, protože je považovali za odpadky, ale abys o ně úplně nepřišel, tak je to zařízený takhle - mně jdou čudlíky i na Firefoxu, vzhledem k tomu, že můžeš použít jiný prohlížeč a je to v pořádku, to Dero asi nepovažuje za zásadní problém - a nový hlavní admin - taky bych považovala za důvěryhodnější, kdyby se prezentoval ne třeba svým hlavním nickem, ale spíš nějakými základními údaji o sobě, ale chápu, že jestli chce začínat jako admin od nuly a prezentovat se opravdu nestranně, tak je tohle řešení možná lepší - a však uvidíme, jak se bude prezentovat, strom se pozná po ovoci - a Marvine, když ty sis začal na otázky už odpovídat sám, tak třeba Dero čeká, jestli si neodpovíš na všechno :P

martinez
07. 09. 2011
Dát tip
ano, z vyhledávání děl už sem se zaradovala (já mám Dera v oblíbených i s jeho úpravama :o)

Dero
05. 09. 2011
Dát tip
Vio, protože toolbar, který ta tlačítka generuje, má s G+ stále problémy. Popřemýšlím o přidání samostatného tlačítka.

Vio
05. 09. 2011
Dát tip
Dero, sdílení je fajn, ale proč tam chybí Google+?

Danny
30. 08. 2011
Dát tip
Dero: tak jsem to začal převádět ručně. v podstatě stačí u postiženého díla kliknout na "editovat" a pak hned na "odeslat", což "reinterpretuje" konce řádků. píšu to sem, protože to pro tebe může být vodítko a taky ostatní si podle toho můžou rychle opravit díla.

Dero
24. 08. 2011
Dát tip
Vyhledávání děl se vrací.

Danny
06. 08. 2011
Dát tip
Díky za info Dero. Vyčkám ten měsíc.

Dero
05. 08. 2011
Dát tip
Ahoj Danny, shodou okolností zrovna v této době řeším, zda by nebylo možné dobrat se starší zálohy databáze, která nemá konce řádků pomíchané, nebo zda není možné konce řádků opravit nějak systémově. Zatím to nevypadá příliš růžově, při převodu dat v roce 2006 se tehdejšímu správci ztratilo mnoho značek <br>, které nyní v databázi existují pouze jako znaky pro odřádkování. Bohužel je vše tak pomíchané, že nemohu ánblok udělat nl2br(databáze). Doporučuji tedy buď vyčkat tak měsíc, zda odněkud nevypadne stará záloha databáze, nebo začít pomalu převádět ručně. Za nepříjemnost se omlouvám.

Danny
04. 08. 2011
Dát tip
ahojky Dero, jeden drobňoučký bugreportík: jak se překlápěla databáze ze starého Oldova písmáka na tu dnešní webovou aplikaci, zmizely mi konce řádků u některých starších děl moje první reakce byla, že si to vyedituju ručně. ovšem když jsem kliknul na editaci, vidím, že konce řádků v editovaném textu vidět jsou (zůstaly zachovány), jen jaksi nejsou interpretovány příklad takových děl: http://pismak.cz/index.php?data=read&id=15941 http://pismak.cz/index.php?data=read&id=15998 zatím jsem úmyslně nechal v původním formátu myslíš, že by se to celé dalo fixnout nějak plošně pro všechny postižené? nevím, jak to v té databázi vypadá. pokud ne, holt si to u sebe fixnu ručně editací... (pokud je risk, že fixnutí naopak rozbourá nová díla, tak řekni a já si to u sebe prostě ručně vyedituju)

Oldjerry
17. 07. 2011
Dát tip
NA DOBRÉ SE SNADNO A RYCHLE ZVYKÁ...s tím souvisí i to, že Písmák je teď grafikou a rychlostí, novými funkcemi mnohem přívětivější a zároveň tu je vís slunce a vítr je teplejší, než tomu bylo řekněme před 4 až 5 léty. Nevzpomenu si, kdy za to »zatáhl« Dero, ale jeho práce je tu sakra vidět těmi, kteří vývoj sledují déle, než 3 roky. Dobře se mi to vybavuje, když čtu ten seznam změn a zároveň si v konturách uvědomuji, že Jaroslav Polakovič je básník - i pragmatik, ač by se dalo předpokládat, že se to navzájem vylučuje. Slušelo by se mu poděkovat... Já děkuji, protože Písmák je spolu s BOINCem a AURANem tím, co mi usnadňuje stárnutí (a důstojně stárnout FAKT! není žádná sranda (:-D )...

Dero
16. 07. 2011
Dát tip
Nová funkce pro usnadnění administrativy.

Ay´Le
30. 04. 2011
Dát tip
ehm..porad nic..:D uz tam nechci ten myspace neeeeeeee

Ještě by to chtělo tlačítko To se mi líbí =)

Dero je borec!

sláva ti.. aj čest a chvála! :o)

Není to málo, Antone Pavloviči?

Dero
27. 04. 2011
Dát tip
Dvě opravy.

Dero
27. 04. 2011
Dát tip
Ay'Le, mělo by být opraveno. Vyzkoušej.

Ay´Le
27. 04. 2011
Dát tip
strasne dlouho jsem tu nebyla tak se omlouvam pokud nadhodim neco co uz se nekde resilo:) chtela jsem si zmenit osobni udaje ale nefunguje to..bude se to nejak opravovat?

Dero
15. 04. 2011
Dát tip
Ať se daří. :)

čučenka
15. 04. 2011
Dát tip
Aha, děkuji, polepším se :-)

Dero
15. 04. 2011
Dát tip
Ano, vidím. Problém je v tom, že vkládáš odkaz na obrázek uložený ve tvé emailové schránce. Divím se, že kdokoli jiný než ty vůbec obrázek mohl vidět (neměl by); každopádně po odhlášení z emailu se odkaz na obrázek trvale zneplatní. Je potřeba obrázek někam uložit trvale, třeba na servery, které umožňují ukládání fotek: rajce.cz, picasa.com a podobné.

čučenka
15. 04. 2011
Dát tip
Pod mořským koníkem jsem nedávno vložila fotku koně, ale už ji nevidím ani já, ani ona.

Dero
15. 04. 2011
Dát tip
čučenka: Do kritik obrázky stále přidávat lze. Kde konkrétně se můžu na problém podívat?

čučenka
15. 04. 2011
Dát tip
Dero, prosím o vyjádření, zda jsi zarazil vkládání obrázků do autorské stránky nebo i pod ni. Nějak mi to už nejde, vždycky se tam objeví taková ta prázdná ikona (chvíli tam ta fotka je, pak zmizí). Může to být Firefoxem, který používám, nebo to je obecně? Děkuji.

BezeStrachu
08. 03. 2011
Dát tip
Drobná technická (otázka): Nebylo by lepší řadit podle času sestupně od nejnovějších (děl, příspěvků apod.)?

Dero je nejlepší!!! :-*

Delahaye
01. 03. 2011
Dát tip
trpělivost přinesla růže

Danny
01. 03. 2011
Dát tip
jé, díky moc.

Dero
01. 03. 2011
Dát tip
Žánry a oprava automatického odhlašování.

Danny
17. 02. 2011
Dát tip
OK Dero, dík moc za info

Dero
16. 02. 2011
Dát tip
Danny, ano, tato i další chyby budou opraveny ve větším updatu, který se chystá. Ale bude to ještě nějakou chvíli trvat, teď není vůbec čas. Prosím o strpení, vím dobře, jak jsou ty chyby otravné. :(

Danny
16. 02. 2011
Dát tip
ad (1): koukal jsem, že mám nastavení, aby mě to odhlašovalo po sedmi hodinách nečinnosti. ovšem v reálu mě to vykopne ani ne za půl hodiny. což velmi irituje.

Danny
08. 02. 2011
Dát tip
Dodatek k 2): Chyba se projevuje pod Firefoxem na Windows XP (3.6.13). Teď jsem to zkoušel na Linuxu (Ubuntu Lucid + Firefox) a tam copy&paste funguje. Dělá to to, že prostě nejde nic vybrat, když držím myš a táhnu, nevysvítí se text.

Danny
08. 02. 2011
Dát tip
ahoj Dero, dvě poznámečky 1) celkem brzo to odhlašuje. nemohl bys ten interval poněkud prodloužit? nějakou dobu dělám něco jiného, vrátím se a musím se přihlašovat znovu 2) v soukromých zprávách nelze vybrat text pro copy&paste: to je feature? pokud je to feature, dokážu ji obejít zobrazením zdrojáku stránky (tak jsem to nakonec vyřešil)

orbital
10. 01. 2011
Dát tip
mám menší problém. nejdou mi změnit osobní údaje, ať dělám co dělám... zkoušel jsem to na 4 různých počítačích a nic :( dříve mi to šlo, teď to nějak nejde. co s tím? :)

Ostrich
27. 06. 2010
Dát tip
Nedalo by se ve funkci tlačítka "Odeslat" dát nejdříve test, zda je autor přihlášen - a když není, namísto vypadnutí a smazání kritiky napsat jen "nejste přihlášen, zkopírujte si kritiku a přihlaste se znova"?

jo a nechci být informován o každé změně dokumentu, chtěl jsem jen vznést připomínku ;-)

pane počítačáku, udělejte prosím aby se odeslané zprávy automaticky někam ukládaly - někdo mi odpovídá na zprávu a já ani nevím na jakou, protože to vždycky zapomenu zaškrtnout. (spíš by se mělo zaškrtávat pokud ji "nechceme" ukládat - nebo by to mělo jít nastavit. (pokud jde, nevím kde) :-*

pane počítačáku, udělejte prosím aby se odeslané zprávy automaticky někam ukládaly - někdo mi odpovídá na zprávu a já ani nevím na jakou, protože to vždycky zapomenu zaškrtnout. (spíš by se mělo zaškrtávat pokud ji "nechceme" ukládat - nebo by to mělo jít nastavit. (pokud jde, nevím kde) :-*

martinez
06. 05. 2010
Dát tip
zas mám zvídavý dotázek - jak si Písmák vybírá autory kerým dovolí publikovat víc než jedno dílo denně do seznamu doporučených děl? :o)

JAK SE PŘIDÁVAJÍ OBRÁZKY?

Ostrich
27. 03. 2010
Dát tip
Když napíšu kritiku "soukromě do zpráv a bez avíz", už si ji sám nemůžu nikde přečíst, není uložená v odeslaných zprávách. Nešlo by to nastavit tak, aby se v nich uložila?

snažíme se ti (+martinez) už asi 10 minut napsat, jak nás štve to neustálý vykopávání z písmáka kvůli dlouhé nečinnosti - aj 10x za sebou dyž to nevzdávám a snažím se přihlásit a vyvinout tu nějakou činnost - neděje se to furt, občas ale stejně je to v danou chvíli k vzteku dyž po každým přihlášení po prvním kliknutí (bez prostojů) hnedle letím! ani netuším esi se mi to tu povede odeslat...

Ostrich
22. 03. 2010
Dát tip
Myslím, že kdysi dávno byla v PS možnost více využívat seznamy oblíbených: - podívat se u každého autora, jaká má oblíbená díla - podívat se u každého autora, jaké má oblíbené autory - podívat se u přihlášeného autora, kdo ho má mezi oblíbenými autory Umožňovalo to najít zajímavá díla a autory, ke kterým by se člověk jinak neproklikal, když tu netráví moc času. Kdyby to někomu vadilo, mohl by se tam do nastavení dát přepínač "zakázat ostatním vidět mé oblíbené autory". Dík za připadnou úpravu.

papouch
08. 02. 2010
Dát tip
na barvy nešahat

Oldjerry
08. 02. 2010
Dát tip
Dero, prosím - pokud to celková koncepce vzhledu dovoluje - aspoň malinko ztmavit odstín barvy, kterou se zvýrazňují přečtená a vyřízená aviza (případně zpráva a pod.) Podporuji názor s prioritou barevné jednoduchosti. Dík

Dero
07. 02. 2010
Dát tip
Drobná oprava inspirovaná především problémy, které měli korektoři při posílání svých korektur.

vinca minor
27. 12. 2009
Dát tip
Navrhuji prodloužit interval automatického odhlášení, nebo jej úplně zrušit.

daddy
23. 12. 2009
Dát tip
přes mozzila se mi nezobrazuje editor vůbec, při vkládání

Rabb
21. 12. 2009
Dát tip
huráá.. super, dero. :-)

Editor děl je velmi hezký :-) Mně změna fontu funguje.

katugiro
21. 12. 2009
Dát tip
nefachčí mi změna fontu. ještě se na to pak mrknu.

Dero
21. 12. 2009
Dát tip
Upgradoval jsem editor děl. Nyní funguje ve všech hlavních prohlížečích (IE, Firefox, Opera, Chrome a Safari).

Oldjerry
20. 12. 2009
Dát tip
Držím ti pěsti při zkouškách - a to i když nepochybuju. Písmák : začínám tu pátý rok - za poslední dva až tři roky se práce zrychlila, zbytečnosti zmizely a některé potřebnosti byly instalovány. Ne že by nebylo co zlepšovat : to jen já nic nevidím...

No, Syd má pravdu... :-)

Veeriiaann
12. 08. 2009
Dát tip
Dobrý den, přidám se s trochu blbým dotazem: jkým způsobem se dá vložit do textu, třeba na autorskou stránku, obrázek? (ačkoli už mě přešlo dávat si sem fotku.....) přesto by mě to zajímalo...

paBlik
01. 07. 2009
Dát tip
Saniel: http://cs.wikipedia.org/wiki/Haile_Selassie

Dero
30. 06. 2009
Dát tip
D4N: Dělat webovou aplikaci v XML je nerozum. Ale máš pravdu, dalo a mělo by se udělat spousta věcí, takže pokud máš čas a potřebné znalosti, rád ti umožním Písmáka posunout zase o kus dál.

katugiro
10. 06. 2009
Dát tip
od konceptů by se neměla rozesílat avíza těm, kdo mají autora v oblíbených... pak jsou to houby koncepty

hoggarr
08. 03. 2009
Dát tip
Nevyznám se, asi jsem nechápavý: Jak můžu zařídit, že ch c i dostávat aviza i veškerou kritiku?

itsx
19. 01. 2009
Dát tip
zapojuju se do diskuse kvůli avi

itsx
19. 01. 2009
Dát tip
zapojuju se do diskuse kvůli avi

řádek
06. 01. 2009
Dát tip
Bylo by prosím možné přehodit formulářek pro zadávání děl do klubu na začátek stránky před seznam všech příspěvků v klubu?

Dero
04. 01. 2009
Dát tip
Tvůj report eviduju. Až se k opravě chyby dostanu, tak ti dám vědět. Teď nemám čas.

akredit
04. 01. 2009
Dát tip
stále nefunguje možnost listovat Výběrem kritiků do minulosti, to je myslím úprava na pár minut, proč to neřešíš??

akredit
02. 01. 2009
Dát tip
10.12.2008 08:35:30 akredit nefunguje změna filtrovacího měsíce v okně Výběr kritiků;

OffTheLip
20. 12. 2008
Dát tip
nějak se mi básně rovnají do bloku a ne po verších, nevíte někdo čím to je?

Nikeš
17. 12. 2008
Dát tip
Jasně, předělávat staré kódy je vždycky pakárna a psát to znovu je moře práce, kterou nikdo neocení. Znám moc dobře :-) Možná tedy přesměřování JavaScriptem, s tím, že když ho někdo nemá zapnutý, tak se holt zobrazí ta hláška o post datech.

Dero
17. 12. 2008
Dát tip
Nikeš: Díky za připomínky. Stylopisy v prohlížeči přepíná jen absolutní minorita uživatelů webu - a to ještě těch zdatnějších, kteří o té možnosti vůbec vědí. Nepřipadalo mi důležité tuto možnost nabízet. Co se POST dat týče, problém je v tom, že příslušný výkonný kód se v drtivé většině případů nachází až za prvními výstupy, takže nemůžu aplikovat přesměrování pomocí hlaviček. Předchozí programátor v tomto směru odvedl skutečně zmatečnou práci. A ne - ještě než to navrhneš, output buffer se mi používat nechce. To jenom na vysvětlenou.

Nikeš
16. 12. 2008
Dát tip
Musím pochválit nové vzhledy, dost se mi líbí. Malou výtku bych ale měl. Když máš víc možných stylů, pojmenuj je taky různě (předpokládám, že jenom pomocí php měníš název css souboru). A ty ostatní potom vypiš do hlavičky jako link rel='alternate stylesheet' ať si je lidi používající rozumné prohlížeče mohou prohlédnout bez systémových změn nastavení... a k té hlášce o post datech... mělo by stačit přesměřování sama na sebe se stavovým kódem 303. Jinak dobrá práce.

ono to tu už všechno je - já jen třeba k těm prázdným avízům že přetrvávají (naposled u mne včera zas - viz 5.12 avox a tvoje odpověď) a k novým kritikám a avízům - martinez mám modrou, tam sou vcelku dobře rozeznatelný avíza a nový kritiky u děl, ale ne u autorský stránky, sbírek a klubů - tam jen při hledání data a hodiny u nich... u zelenýho mořskýho koníka to nerozeznám barevně vůbec u ničeho, hnědá paradajka má skvěle viditelný nový kritiky u děl a avíza, ale ostatní kritiky zas nejsou odlišný vůbec... zas hledat podle data a hodiny... konec hlášení :o)

Raymen
11. 12. 2008
Dát tip
Zdravím kam se poděl odkaz !díla vyhledat ! ????

řádek
07. 12. 2008
Dát tip
Bylo by možný přidat do pošty možnost "zaškrtnout vše"?

Dero
06. 12. 2008
Dát tip
Ahoj avox, pravděpodobně se tyto funkce vrátí v trochu jiné podobě, například nepůjde vyhledávat díla hluboko do minulosti Písmáka, ale jen měsíc zpět. (je to jedna z funkcí, která enormně zatěžovala databáti).

avox
06. 12. 2008
Dát tip
Nic ve zlém, asi máš vážnější starosti, ale chybí mi "hledat dílo" a "hledat klub" - bude to časem? nebo to někde je a jen jsem to nenašla? díky předem.

America
06. 12. 2008
Dát tip
Zdravím Dero, chtěl bych tě požádat, zda bys mohl dát vzniknout funkci, která by umožnila hromadně stáhnout díla z písmáku do počítače. Mám za to, že nejen já bych tuhle možnost zálohy s velkým ohlasem přivítal. Tak tě tedy veřejně prosím:) Díky za tvoji práci, A.

JiKo
06. 12. 2008
Dát tip
Jinak celkově se mi ani jeden s designů nelíbí... bohužel :-((( a eště doplním, že mám Avant browser co běží na jádru IE 6

JiKo
06. 12. 2008
Dát tip
Tak jak jsi chtěl dal jsem si týden na koment designu:-) Celková vizáž to asi komentovat nelze, výhrady bych měl ale holt... a taky spíš tu jde o čtení než design a to mě přivádí k tomu nešťastnému barevnému tónu (ps: ve všech skinech co dnes jsou k dispozici - btw to EMO to si děláš prdel ne? :))) ). Ve chvíli kdy čtu a zejména když je podvečer nebo méně světla daleko více se projevuje modrá plocha okolo (ty kytky na pozadí). Vůči čistě bílé je to pro mě moc velký kontrast, proto jsem hned na začátku proti tomu brblal. Podle mě to chce něco světlejšího a něco co tolik nechytá oči, když se vzdálíš pohledem od díla nebo šmajdáš po obrazovce. Co mi va? 1/ nová avíza a kritiky atd jsou v seznamu vizuelně oddělena pouze jemnou změnou odstínu a hodně záleží jaký máš kontrast a typ monitoru abys poznal kterýže řádek je vlastně označen jako "nepřečtený" - přitom u zpráv se řádek krásně vyžlutí 2/ ta tvrdá modrá se vzorem viz výše 3/ třetí varianta skinu v sérii která by zanechala šířku tak jak je (popřípadě by byl volně zvětšovatelný tak aby reflektoval příkaz prohlížeše (zvětšit písmo), ale protože z toho by byl asi programovací chaos, navrhuju kompromis. Třetí skin do série kde by písmo bylo zvětšeno na 125% Osobně teď používám v prohlížeči lupu (zvětší mi vše na 120-125%) a písmo mi přijde optimální pro větší rozlišení. To co je teď jsou blechy.

Dero
05. 12. 2008
Dát tip
řádek: Ladím za chodu, hledám zákeřný dotaz, který pravidelně sestřeluje databázi.

řádek
05. 12. 2008
Dát tip
Zmizel z ňákýho důvodu seznam autorů "dnes nás již poctili návštěvou" či jak to tam je napsaný a zbyl tam jen nadpis. Tak to jen tak říkám, kdyby něco.

Dero
05. 12. 2008
Dát tip
avox, už se to ke mně dostalo i odjinud, budu se tím večer zabývat. děkuju za zprávu.

avox
05. 12. 2008
Dát tip
Včera mi přišla dvě avi (tedy, v houfu jiných) od mých oblíbených, ale odkazovala na úplně jiná díla, jiných autorů. Mávla jsem nad tím rukou, ale dnes mi zase přišlo jedno avi, pro změnu bez názvu, tudíž nešlo se dostat na avizované dílo... čím to může být, prosím?

Dahlia
05. 12. 2008
Dát tip
Díky, Dero :o)

řádek
05. 12. 2008
Dát tip
... zatim jedem a i dokonce rychlejc, díky dero a dobrou noc )

Dero
04. 12. 2008
Dát tip
"Aktuálně se pracuje na" je aktuálně silně neaktuální, díky. :o)

Tragicus
04. 12. 2008
Dát tip
"Aktuálně se pracuje na:" je aktuální? Zdá se to divné, když je to chronologicky na začátku... :] Ta hláška o post datech se musí odstranit? Zase tak otravná není a já ji používám, když je potřeba znovu odeslat data. Jinak díky.

řádek
04. 12. 2008
Dát tip
Dobrý, díky dero :)

avox
04. 12. 2008
Dát tip
Díky Dero, už se zase zobrazuje stejně v IE i v Mozille, jsem ráda :-)

Dero
04. 12. 2008
Dát tip
Úpravy.

Dero
02. 12. 2008
Dát tip
ohledně možnosti zatržítka "nezobrazit autora": tam je malý problém s úpravou tabulky s díly. ta obsahuje tolik dat, že jakákoliv úprava její struktury vyřadí z provozu databázi na dobrou hodinu. takže pokud bychom došli k tomuto řešení, bylo by zahrnuto až v následující větší aktualizaci písmáckých funkcí.

řádek
02. 12. 2008
Dát tip
A určitě by to využívali i jiní, nejen my v kouli. Třeba když tu byla ta soutěž o haiku nebo tak, tak by se to taky šiklo.

řádek
02. 12. 2008
Dát tip
Dero: no nebo tak, to je taky asi relativně jednoduchá varianta

Dero
02. 12. 2008
Dát tip
Kdyby se zavedla nová kategorie "Soutěžní dílo", tak by pro ni asi šlo nadefinovat, aby se nezobrazovalo, kdo je jejím autorem. Zapřemýšlím.

řádek
02. 12. 2008
Dát tip
ideální by asi bylo, aby si při zadávání díla mohl autor zvolit možnost "nezobrazit autora" nebo tak něco; myslím, že pro začátek by to stačilo a to, že se dílo zobrazuje na autorský stránce, by asi tak nevadilo, stejně člověk, když prolízá soutěžní příspěvky, tak by je asi na stránkách autorů nehledal; obejít se to dá vždycky, spíš jde o to mít možnost to neobejít nebude to anonymní zadávání v pravým slova smyslu, autor by si ostatně mohl pak změnit, že už v příspěvku své jméno zobrazit chce

řádek
02. 12. 2008
Dát tip
jo, ale jeden podnět přeci jen mám zvažte, jestli by v rámci podpory soutěží nebylo možno zadávat díla anonymně, respektive, aby se u soutěžních děl nezobrazoval autor třeba a aby dílo nebylo vidět v jeho přehledu nebo tak něco

řádek
02. 12. 2008
Dát tip
Dero: vůbec tě nepodezírám z toho, že by sis tu dělal změny, aniž by o nich dassler alespoň věděl ) To můžeš bejt klidnej )

Dero
02. 12. 2008
Dát tip
Prima, jsem rád, že jsme došli do tohoto bodu. Jinak já jsem se s dasslerem samozřejmě o úpravách radil, současná podoba nění čistě moje iniciativa - úpravy úvodní a hlavní stránky jsme konzultovali spolu a došli k tomuto řešení. V nejbližší době ještě drobné změny nastanou, na hlavní stránku přibudou dvě nové kolonky a uživatelé dostanou do rukou několik málo (limitně se blížící jedné) nových funkcí. Ohledně klubů se ale zatím o žádné změně neuvažuje, takže pokud máš nějaký dobrý nápad, tak také dasslerovi k posouzení.

řádek
02. 12. 2008
Dát tip
ještě jednou, mi vypadla slova: (jo a koule je ptákovina, možná zábavná a občas i pozastavující, ale furt jen ptákovina, kterou může dělat kdokoliv :)

řádek
02. 12. 2008
Dát tip
(jo a koule je ptákovina, ale furt jen ptákovina, kterou může dělat kdokoliv :)

řádek
02. 12. 2008
Dát tip
Dero: v pohodě. Já vím, jak se na věci díváš a že spíš k dané věci přistupuješ systémově, někdy až příliš, ostatně, nejsem tu první týden ) To, co očekáváš od uživatele, je ale v podstatě nestandardní chování. Jak ale říkám, v zásadě rozumím tomu, proč docházíš k takovým závěrům a domnívám se, že to v rámci toho, jaké možnosti máš, děláš velmi dobře. A taky si myslím, že to, o čem tu debatujeme, se postupně vytříbí a kompromis se najde. Myslím, že bude opravdu nejlepší, když dám reč s dasslerem, protože jsou možná mé připomínky v rozporu s jeho zájmem a cílem. Bude pak na něm, jestli je bude akceptovat nebo ne.

Dero
02. 12. 2008
Dát tip
řádku, i já rozumím, jak to myslíš. jde mi o hledání střední cesty. autoři klubů by měli aktivněji hledat způsoby, jak na svou klubovou činnost upozornit (třeba koule se rozjela hezky, slyšet je i o prozacu - to jsou pro mě kluby, kde se něco děje - a lidé o nich vědí a vědět budou). pokud má někdo se svým klubem nějaký specifický záměr, jež nelze tak snadno propagovat, vždycky se může obrátit na mě neba na dasslera s žádostí o nějakou "systémovou výpomoc". dobré nápady do koše nehážeme nikdy, naopak vycházíme vstříc jakékoliv iniciativě, u které je vidět, že skutečně dosahuje nějakých výsledků. takoví autoři se nám ale neozývají, možná se bojí, že je kousneme. :o)

řádek
02. 12. 2008
Dát tip
v zásadě chápu, jak to myslíš, ale nemyslím, že je to šťastné, protože ne každý klub se takovým způsobem propaguje pomocí akcí ale ukončeme tuhle debatu, pokud budu mít zájem těmto změnám rozumět a případně je i ovlivnit, obrátím se na dasslera, který má jistě svůj záměr, ke kterému vedou učiněné kroky díky

Dero
02. 12. 2008
Dát tip
řádek: No, ptal jsem se statistik. Myslíš, že nový klub má šanci vyniknout jen tím, že bude vystavený na úvodní stránce? Pokud jde o aktivitní klub, tak se dobře propaduje různými událostmi, které na hl. stránce zůstaly. Pokud jde o klub tematický, tak se bude propagovat prostě tím, že bude zařazovat díla dle svého tématu. Mně to přijde jako jednoduchá logika: Mám rád díla o štěňátkách, chodím je číst a vidím v záhlaví, že existuje klub "Miluju štěňátka!", protože ta díla tam bývají zařazená. Tak se přidám.

řádek
02. 12. 2008
Dát tip
Dero: jak jsi na to přišel, že to nikdo nepoužíval, někoho ses ptal? Já třeba jo. Takhle měly nový kluby aspoň trochu šanci se chytit. Zrovna tak, jako nový sbírky si někdo moh všimnout. To tu bylo používaný už za Oldy i za Lysryka. A nezmizelo to za celou dobu z dobrejch důvodů.

Dero
02. 12. 2008
Dát tip
řádek: Protože to nikdo nepoužíval. Vše je dostupné z hlavního menu.

řádek
02. 12. 2008
Dát tip
takový ty seznamy, jako nejnovější sbírky, nový kluby, nejlepší sbírky a nejaktivnější kluby, kritický kluby - to zmizelo jako proč?

Dero: Jednoznačne áno. Pomohlo by to spopularizovať jednotlivé diela, ich autorov a celkovo Písmák na internete. Do výsledov vyhladávania v Google by sa dostali správne údaje. Teraz je tam chaos. Pozri sa napríklad na toto: podla štatstík niekto zadal do Google "preco si ma opustila". V prvej desiatke výsledkov vyhladávania je môj text Bože prečo si ma opustil http://www.google.sk/search?hl=sk&q=preco%20si%20ma%20opustila&meta= , žial, Písmák nie je optimalizovaný pre vyhladávače, preto sa v Google nedá zistiť, že ide o poviedku na literárnom serveri. Optimalizácia by priniesla relevantných čitatelov, teda čitatelov so záujmom.

tekonecna
01. 12. 2008
Dát tip
líbí se mi to!! chválím dero!!:)

Dero
30. 11. 2008
Dát tip
Láďo, pomohlo by to jeho uživatelům v něčem?

Nemohol by byť písmak SEO friendly?

sk8ergirl
30. 11. 2008
Dát tip
v tom starším designu bylo taky pod diskusema tolik volnýho bílýho místa? já jen že když roluju a roluju a všude je bílo a vlevo jen seznam uživatelů online, tak z toho mám deprese nebo tak něco ;)...v podstatě je mi to jedno, ale tak musela jsem něco říct, aby se neřeklo, že neříkám nic :)

Dero
29. 11. 2008
Dát tip
Ohohó, to by bylo příliš snadné!

Dero
29. 11. 2008
Dát tip
Výhru si vyzvedněte do sedmi pracovních dní!

Dero
29. 11. 2008
Dát tip
beke: A bonusová otázka! Který ze zmíněných prohlížečů používá admin serveru? ;o)

Dero
29. 11. 2008
Dát tip
beke: Kterou šablonu? (malý skandál: eStránky jsem taky původně kódoval já ;o)

avox
29. 11. 2008
Dát tip
nedalo mi to... v exploreru to vypadá opravdu docela jinak... mozillu mám 3.0.4, aktualizuje se automaticky, ale údajně prý v poslední aktualizaci měl být nějaký zádrhel, tak se to třeba spraví po další aktualizaci (časem?) samo. zatím můžu používat IE, ačkoli jej nemám ráda... dík za radu

avox
29. 11. 2008
Dát tip
jo, kouknu se, nebo zkusím nastavit I/E... dík, teď musím ale jít

Dero
29. 11. 2008
Dát tip
avox: Přibliž mi prosím konkrétně, nač narážíš. Pokud jde o chybu, bude opravena. A také mi napiš, v jakém prohlížeči se chyba projevuje. Používáš Internet Explorer nebo jiný?

Dero
29. 11. 2008
Dát tip
avox: Pravděpodobně používáš nějakou starou verzi (podíváš se mi? je to v hlavním menu: Nápověda -> O aplikaci). Když budu vědět verzi, můžu to vyladit. Rabbe: Típni mi screenshot a pošli na mail. Nejsem si jistý, že oba vidíme totéž. :o)

avox
29. 11. 2008
Dát tip
Používám Mozillu. Po přihlášení, když jsem konečně přišla na to, že to jde, mám na monitoru jen světlemodrou stránku se sloupečkem údajů vlevo. Až na další stránce, tedy pro mne na druhé obrazovce se objeví obvyklá nabídka, včetně avíz. Kliknu si na avi, seznam se samozřejmě objeví, ale až pod tou první stránkou. Neovládám odbornou terminologii, neumím to popsat líp... když se dostanu na požadované dílo, opět je najdu až pod tou první stránkou... prosím, až si to přečteš, tak to smaž, ať si tu nepřipadám jako UB, díky :-)

Rabb
29. 11. 2008
Dát tip
tak jako měl bych takový doplněk.. jakože zatím na písmák mrkám 3 minuty, takže zatím nic.. ale ty pruhy po stranách, který jako vymezují prostor pro text jsou moc široký.. a textový pole samo o sobě je tkový moc ouzký.. se mi zdá.

Dero
29. 11. 2008
Dát tip
avox: Přibliž mi prosím konkrétně, nač narážíš. Pokud jde o chybu, bude opravena. A také mi napiš, v jakém prohlížeči se chyba projevuje. Používáš Internet Explorer nebo jiný?

avox
29. 11. 2008
Dát tip
Víš jistě, že jde o šťastnou změnu? Proč to co hledám, je vždy až na "druhé" obrazovce? (dá se na to zvyknout, ale je to nepohodlné) vadí mi hlavně černá písmenka v rámečcích "jméno", "heslo", "přihlásit se", která jsou pro mne na tmavě modrém papíru v podstatě neviditelná. Prosím, nešlo by s tím něco udělat?

řádek
29. 11. 2008
Dát tip
Dero: ale tohle se přece nikdy nepředpokládá. Já s tím zkušenost taky mám. Nikdy ale dopředu nevíš, co se ti posype. Ale vo to nejde. Za to nemůžeš, to já chápu. Mně je v zásadě jedno, jaký změny se tu dějou. Ale když už tu trávím čas tím, že tu lidi blbnu do koule, tak mi trochu vadí, že je děje změna, se kterou stačilo jen počítat dřív a přizpůsobit tomu svoje plány.

Dero
29. 11. 2008
Dát tip
řádek: Šlo o rutinní změnu skinu (otázka pár sekund), nepředpokládalo se, že bude web 2 hodiny nepoužitelný. Za komplikace se omlouvám.

řádek
29. 11. 2008
Dát tip
Ke změně designu - příště třeba dát vědět předem, aby jeden neplánoval soutěž a pak zjistil, že se plánují změny, při kterých je plánování soutěže krajně nesmyslná činnost.

Dahlia
02. 11. 2008
Dát tip
Ahoj, můžu tě poprosit o zasílání avíza odsud, když se zde objeví něco nového? Díky

Dero
01. 10. 2008
Dát tip
Terezko, přidala se teplotka. ;o)

sk8ergirl
30. 09. 2008
Dát tip
Nu jo...muži a jejich smrtelné choroby ;)

Dero
30. 09. 2008
Dát tip
Dela: Ahoj. Pomiň, že jsem se neozval. Jsi ve frontě. Teď mě ve vyřizování korespondece zdržuje rýmička spolu s rozeběhnuvším se novým semestrem.

Delahaye
30. 09. 2008
Dát tip
Dero, dle Tvých pokynů jsem dotaz/žádost na 2 vylepšení směroval do Tvé pošty ... zatím nemám žádný fídbek. Jsem ve frontě nebo se někde stala chyba ? :-) Díky za odpověď K.

Winter
28. 09. 2008
Dát tip
Bug report: Zdá se mi to, nebo opět vypadla možnost přidávat obrázky na autorské stránce (mě to funguje.))?

daddy
12. 08. 2008
Dát tip
díky Dero za nové funkce.... osobně si nikoho neblokuju v ničem...:) jen se zeptám, jaký smysl tu má registrování každé návštěvy díla? že si autor může zjistit kdo kdy byl kolikrát? k čemu mu má být vědomí, že jsem se na dílko mrkla 100x?? zdravím

Marcela.K.
12. 08. 2008
Dát tip
Ještě avi :-)

Marcela.K.
12. 08. 2008
Dát tip
Skvělé! Díky za něj ;-)

Dero
12. 08. 2008
Dát tip
Jedno drobné funkční vylepšení.

Demižón
27. 06. 2008
Dát tip
Navrhuji opravit dvě pravopisné chyby nacházející se v uvítacím odstavci.

Winter
08. 06. 2008
Dát tip
Dero, nechci dělat problém, ale možná by stálo za to odstranit ty double posty při obnově stránky...

Winter
08. 06. 2008
Dát tip
Dero, nechci dělat problém, ale možná by stálo za to odstranit ty double posty při obnově stránky...

StvN
31. 05. 2008
Dát tip
Že si na kontrolu umění stěžují nejvíce ti, kteří ani neví, co to je.

Blokování avíz je dar z nebes. Poprvé po letech mám klid a nebojím se semtam cintnout do nějaké diskuse.

Tragicus
25. 05. 2008
Dát tip
Jsem si jeste vzpomnel, ze je mozna i dobre, ze je tlacitko zobrazeno yx [ seznam ] i u del cizich, na starem pismaku nebylo, ale take nebyla ochrana proti zobrazeni tech cteni u cizich del. Takto by se kazdy mohl dozvedet, jaky jsem narcis a ctu sva dila alespon 5x denne. :]

Repulsion
12. 05. 2008
Dát tip
Jsem si uvědomil, jak tady lidi občas nadávájí, že nějaká důležitá událost zmizí z hlavní stránce kvůli nějaké kokotině. Byl by, vzhledem k těm problémům, o kterých jsi psal, moc velký problém, kdyby pod těmi událostmi byla šipečka, na kterou by se kliklo a člověku by se hned zobrazili starší záznamy?

Janina6
11. 05. 2008
Dát tip
:-) (nemám připomínek, chci být jen informována.) To blokování avíz tady asi potěší hodně lidí. Já bych se bála, že prošvihnu nějaké životně důležité sdělení, tak to asi zatím nevyužiju.

katugiro
04. 05. 2008
Dát tip
To by nebylo fér. Tři čtvrtiny skvrny jsou řádově méně než čtvrtina hufnágla.

Dero
04. 05. 2008
Dát tip
katu: Přemýšlím o tom, že bych implementoval funkci "přeji si dostat po hubě", která by všem písmáckým bouchačům, vznětlivým prckům i zákeřným štírkům (Big_George, Pišta_Hufnágl, skvrna_na_prostěradle) poslala avízo v případě, že by kterýkoliv uživatel při psaní příspěvku používal 3/4 svého IQ nebo méně. To byste viděli seriosní prostředí.

katugiro
04. 05. 2008
Dát tip
Dík za novinky. Jinak se přidávám k chroustovi a dále bych uvítal funkci "chci od tohoto uživatele dostávat čokoládu".

j_i_r_i_k
04. 05. 2008
Dát tip
Aha, takže politika. Chjo, proč na to dycinky doplatěj vobyčejný lidi? :) Ale díky za opravdu bleskovou reakci a připsání na (jistě dlouhý) seznam úprav (a na závěr si nemůžu odpustit ještě jeden tip na vylepšení - spuštění korektorů ;) ).

Dero
04. 05. 2008
Dát tip
j_i_r_i_k: Tebou zmiňovanou vychytávku (listování) jsem programoval za vlády Lyryka. Zmizela pravděpodobně právě proto. Spousta zajímavých vylepšení, které jsme s Lyrykem realizovali, se v nové verzi aplikace neobjevila. Souhlasím, že by bylo fajn ji mít zpátky. Píšu si.

j_i_r_i_k
04. 05. 2008
Dát tip
Super, díky moc, teď už mi k úplné spokojenosti chybí jen možnost blokování hromadných avíz (tedy chci avíza, která jsou opravdu určena mně, jejich autor na mě reaguje), ovšem uznávám, že to už je rozežranost a bylo by docela obtížné vydefinovat podmínky, kdy je avízo hromadné a kdy už ne. Ale mám jinou otázku, chápu, že kód Písmáka může být hororem, leč kdysi u díla byla možnost přejít na předchozí a následující dílo autora, v případě sbírky tentýž pohyb v rámci sbírky. Teď už nic takového najít nemůžu a pročíst si tak sbírku či autora představuje více klikání, více otevřených oken, prostě větší overhead. Proč tyto vychytávky zmizely? Byl to záměr? Byl to způsob, jak něco zprůhlednit? Vrátí se toto listování někdy?

Tragicus
04. 05. 2008
Dát tip
Aha, to mi nedoslo, ze je to tak komplexni. A muzu potvrdit, prestoze (nebo mozna "protoze") jsou me znalosti omezene na C a jsou neprilis rozsahle a jeste k tomu zastarale. :]

Dero
03. 05. 2008
Dát tip
Tragicus: Jistě by nebylo od věci UI jako na Facebooku nebo robustní backend jako na Basecampu. Lituju, ale nic z toho nebude. Pokud mluvíme o přepisování základního kódu písmáka, toho se ode mě v dohledné době nedočkáte. Výjimečně ne z důvodu, že bych byl lemra líná (což jsem), ale jednoduše proto, že i sebemenší změna v současném kódu písmáka je něco tak neskutečně frustrujícího, že si to neumíte představit. Vždycky strhne lavinu dalších problémů. Na rovinu přiznávám, že je jednodušší psát nové funkční moduly než se snažit upravit ty stávající. (A pokud mluvíme konkrétně o modulech "sbírky" a "kluby", pak pro ně mám jediné přirovnání - chaos. Kdo se někdy pokoušel upravovat 50 kB nekomentovaného kódu se závislostmi na zbytku 0,5 MB aplikace [taktéž nekomentované], potvrdí, že je to za trest.)

Tragicus
03. 05. 2008
Dát tip
Tak jsem nedavno se rozhodoval mezi /dev/null a skrytou sbirkou, vybral jsem nakonec druhou moznost (dal jsem pub. date 31.12.2013 myslim), ale pak jsem ji videl v Novych sbirkach a i na tragicove autorske strance, takze jsem ji musel urychlene zase smazat, uz ji myslim dokonce nekdo otevrel. Premyslel jsem tedy, na ktere strane prijimace je chyba? A jeste by nebyla spatno logovani jako na csfd apod. Predeslo by se tim mnohdy neprijemnemu ztraceni dlouho psane kritiky. A navic je to bezpecnejsi.

Repulsion
03. 05. 2008
Dát tip
Ano, zprávy. Ale když nevím, že to avízo neodešlo... no, ale je to vaše věc. Každopádně je vidět, že určitého paranoidního přístupu jste se nezbavili... škoda...

Dero
03. 05. 2008
Dát tip
No, no, no. Nač ty katastrofické scénáře. Je myslím docela zřejmé, že tuhle funkci budou lidé využívat na notorické prudiče, se kterými nestojí za to vůbec diskutovat a které je potřeba vyignorovat. Pokud si někdo zablokuje avíza od půlky aktivního písmáka, odřízne jen sám sebe. Smůla. A v případě nutnosti tu pořád ještě jsou zprávy.

Repulsion
03. 05. 2008
Dát tip
No nevím - ale v případě, že opravdu chci někomu poslat avízo, protože s ním chci na dané téma diskutovat, a ono mu neodejde, a já to netuším... "nebezpečí prudičů" považuji za menší zlo... To už ty avíza tady rovnou zrušte...

Dero
03. 05. 2008
Dát tip
Ano, takže případný prudič hned ví, kdy je třeba založit nový nick. To u nás nevedeme, spoléháme na chaos. ;o)

Repulsion
03. 05. 2008
Dát tip
Ad avíza - nám to na Liteře vždy hezky napíše, komu avízo odešlo a komu ne, hež :o)

Dero
03. 05. 2008
Dát tip
Laura: Ano, ten problém s nemožností pokračovat v psaní eviduji, bohužel se s tím nedá moc dělat. Řešením je klepnout na pozadí stránky a pak zpátky do textového pole - potom lze v psaní pokračovat.

papouch
03. 05. 2008
Dát tip
supörrr )

StvN
03. 05. 2008
Dát tip
Na zápočtech se pracuje?:) Tak schopnej člověk jako ty se na zkoušku nemusí učit dýl jak den. I když ty jsi zatím v prváku? Tak na to přijdeš časem. Jinak dík za to, co tu děláš.

Hurá! :)

Dero
03. 05. 2008
Dát tip
Nová funkce.

JiKo
26. 03. 2008
Dát tip
Když dám editaci sbírky, mohu změnit její název, kategorii a prolog, ale nikoliv její text (je to položka co se zobrazuje ve sbírce těsně nad seznamem děl)

Smíšek:-)
09. 02. 2008
Dát tip
Měl bych jeden technický problém... načítání stránek písmáku.... zabere tolik času, že bych zde mohl sedět celý den... Včera nechtělo mi to pustit ani na uživatelský účet (modrá stránka-prázdná načítání), vyzkoušel jsem kombinaci různých možností a nic... trvalo to než jsem se sem dostal 45 minut! Už jsem i zvažoval, že tento server opustím. Přesto vyzkoušel jsem i přihlášení už dříve na několika různých lokalitách s různým připojením, ale musím konstatovat, že bez efektu, všude stejné, čili problém bude někde tady na serveru nebo kde... jestli to půjde odstranit, bude to fajn a ušetříme spoustu času a bude více času i na čtení dílek... předem děkuji. -sm-

daddy
07. 02. 2008
Dát tip
a promiń koktání :)

daddy
07. 02. 2008
Dát tip
Deroušku prečo je písmák poslední dobou tak zoufale pomalý, neřkuli žádný...? josu nějaká lepší vyhlídky, čili nic? dík a nezlob se, vím že to není tvoje věc, ale asi možná něco o tom víš? :)

Dero
04. 02. 2008
Dát tip
test

JiKo
23. 01. 2008
Dát tip
Kdo dílo navštívil je zajímavá informace, dá se z ní analyzovat jestli úspěch autora je náhodný anebo se jedná o poměrně sevřenou partu lidí. Protože samotné číslo "zobrazeno" toho moc nepoví. Já bych chtěl horovat za možnost prohlédnout si kdo mě má v oblíbených, tj. kdo dostane avi když vložím dílo

Vio
22. 01. 2008
Dát tip
Nejsem ve sporu, Dero... znepřístupnění seznamů čtenosti prošlo diskusí, které jsem byl přítomen. Jen říkám, že si funkcí hlídače tipů nejsem jist. Naopak znemožňuje navenek (ne samozřejmě pro autora) anonymní čtení v případě, že chci dát tip. A dokážu si i představit situaci, kdy to může někomu vadit. Ale uznávám, že to není nic tragického.

Dero
22. 01. 2008
Dát tip
Není přece ani tak důležité, co by se dalo dělat, kdyby si někdo ty tipy dával - důležité je, jestli to funguje. A ano, ono to opravdu jakž takž funguje. Myslím, že to je dobře. To, kdo dílo navštívil, už mi naopak jako privátní věc autora přijde. Dokážu si představit, že by nějaký chytrolín z řad čtenářů začal vykřikovat - třeba na kritiky - "Sedm vás tu bylo a ani jeden jste se nevyjádřil! Tak na co vlastně jste?" Než řešit takové absurdní situace (které se tu běžně dějí), je lepší jim systémově předcházet. Samozřejmě jsem otevřený dialogu, ale myslím si, že zrovna tahle část systému je vymyšlena dobře (a pochází ještě ze staré verze aplikace).

Vio
22. 01. 2008
Dát tip
Ten dohled je sporný... stejně to lze zjistit jen namátkou a náhodou a kromě toho, co pak s tím? Ale důvod lze jakž takž pochopit. Jen je to trochu v opozici s ostatními zákazy.

Dero
22. 01. 2008
Dát tip
Tlačítka, která nikam nevedou, by neměla být. Souhlasím. Důvod, proč lze vylistovat autory, kteří dali dílu tip, je zcela prozaický: dohled nad alternicky a umělým zvyšováním čtenosti tipováním vlastních děl. Zůstane zachováno.

Vio
22. 01. 2008
Dát tip
Přimlouval bych se za odstranění linku [ seznam ] pokud není použitelný, viz např. seznam "zobrazeno" u cizího díla. Rovněž bych rád věděl, proč lze u cizího díla zobrazit seznam čtenářů, kteří dali dílu tip. Přijde mi to nekonzistentní vůči seznamům "zobrazeno" a "reg. / anonym. čtenářů".

nerada bych byla špatnou vizitkou písmáka omylem :o) a ano beru písmáka jako společenské prostředí, mimo jiné - ale mám ráda aj tu poezii a literaturu vůbec - ale nikdy to tu nebudu brát smrtelně vážně - pořád to vidím teda amatérsky /od slova milovat/ víc jak co jinýho... myslím to prostředí - né pár vyjímek ;o) a už mlčím a dávám prostor technickým záležitostem - čest tvé práci :o)

tak :o)

Dero
22. 01. 2008
Dát tip
koníko, to zpřístupnění díla oblíbencům ihned po publikaci patří k písmáckému folklóru. To se měnit nebude, pokud nepřijde příkaz "shora". Ano, někteří autoři na to hřeší a snaží se jen získat lepší výchozí pozici. Je to jejich vizitka. Co se zákazu tipů týče, povedu diskusi s majitelem serveru a kritiky, zda by nebylo vhodné spojit tuto funkčnost se zatržítkem "nestojí o hlubší kritiku", případně obnovit kategorii MIMO v celé její kráse, tj. bez tipů, jen s verbálním hodnocením. K tomu prvnímu nápadu (bez hlubší = bez tipů) mě vede trend, kterým se písmák dlouhodobě ubírá, totiž laciné honění bodů na základě dobrých vztahů s co největším počtem lidí spojené s alibistickou nálepkou "bez kritiky", aby se náhodou neozvali kritici a uživatelé, jimž jde především o kvalitu textu a vývoj autora. Nejde o to, že bych ony tipy dotyčným autorům nepřál, spíš mě mrzí, že nový návštěvík nabude pocitu, že tohle je ta kvalitní poeize/próza, protože je tak dobře hodnocená. Jsem rád, že se o tuto funkci zasazuješ. Pokud chceš písmáka brát čistě jako společenské prostředí bez ambicí na literární vývoj, jistě bys měla mít možnost zde fungovat takovým způsobem. A právě odmítnutí "žebříčkového" hodnocení je dobré (byť stále jen částečné) řešení. Uvidíme, co nakonec bude. Sám v takové věci rozhodnout nemůžu.

papouch
22. 01. 2008
Dát tip
Po 24.1. se začnu sypat i já.

taky bych zatrhla to aby se čtenáři dostávali do dílek svých oblíbenců před oficiální publikací... přijde mi to divný aby čerstvý dílko mělo třeba 50 návštěv a 10 tipů ve vteřině kdy vyleze na hlavní stránku... a taky su pořád pro možnost odmítnutí tipů autorem a díky Dero, seš moc dobrej "údržbář" :o)

Dero
22. 01. 2008
Dát tip
Malý update. Vě větší míře se začnou sypat po 24. 1.

Vio
18. 01. 2008
Dát tip
Nezapočítávat do statistiky díla "Zobrazeno" otevření díla samotným autorem.

Miroslawek
08. 01. 2008
Dát tip
Proč se u děl ve sbírkách nezobrazují stejné údaje jako u děl v hlavním seznamu? Tj. počet přečtení a tipů.

Ay´Le
29. 12. 2007
Dát tip
proc to ma zustat v omezeny mire? to se nebude dat menit barva pisma treba??

Dero
22. 12. 2007
Dát tip
avi sk8 (kašl kašl)

a není tam třeba něco nastavit eště na nějakej čas? - třeba todle netuším k čemu to patří "Čas obnovování rámců [sec.]" - a mám IE taky a eště teda - vykopnutí - klidně mě to vykopne hned po přihlášení pět minut dyž se přihlásím a nic nedělám chvilku - ať mám nastavený co chcu /naposled sem zkusmo nastavila 3 hodiny nečinnosti - stejně mě to vykopne kdykoliv dřív než do hodiny.../ a gratulačka teda :o)

Dero
22. 12. 2007
Dát tip
koníko, na obrázky se podívám (zápočty mám) a kašlání funguje tak, že opravdu můžeš dělat něco jiného a ono si to samo od sebe zakašle. mám to otestované ve firefoxu a internet exploreru, ale budu ještě hledat lepší metodu, protože to na některých konfiguracích může blbnout.

hoj - tak jak dopadly zápočty? :o) připomínám svoju připomínku ohledněvá obrázků... ;o) a dotaz na to "kašlání" - já to pochopila tak, že mě to upozorní dyž si třeba budu v jiným okně pracovat nebo plkat, že se mi tu něco objevilo - a ono ne, zakašle to na mne až si sem sama vlezu a kliknu si někam - mám zas nějaký blbý nastavení nebo to tak má fungovat doopravdy? pak by mi ale unikal smysl páč dyž si sem vletu, tak ty žlutý signálky vidím a nemusí na mne nikdo kašlat...

Delahaye
20. 12. 2007
Dát tip
Dero : ok, díky za korektní odpověď. Měj hezký den

tOž :o)

tak držím palce a esi nezapomenu, připomenu - díky mořskej nebyl na skladě, tuž suchozemskej bratránek :o)

Dero
19. 12. 2007
Dát tip
Asi je to hloupý. :o) Podívám se na to o víkendu, když mi to připomeneš. Veřejně slibuju. Teď nemůžu, pokouším se do pátku o zápočet ze čtyř předmětů.

s úvozovkama a bez mezery před http mi to funguje ve zprávě /tam to funovalo aj bez " a s mezerou předtím/ ale na stránce ne... nezabíjej mě!

no a proč to tu funguje a tam ne - mám to z literráckýho editůrku a fotka u martinez je taky tak - no zkusím teda :o) že dík esi to klapne

Dero
19. 12. 2007
Dát tip
koníko, zkus kolem adresy obrázku přidat uvozovky a odstranit tu nadbytečnou mezeru

ani ke koníkovi ani k akšile nemožu vložit foto na autorskou - su debil?

Dero
19. 12. 2007
Dát tip
Delahaye: Viz prolog díla. Budeš je dostávat i nadále, sám ses k tomu upsal. Připomínky beru v potaz, jen je mi bohužel zatěžko se Písmákovi vedle školy a zaměstnání věnovat více času než dosud (tj. několik hodin denně jen písmácké režie + běžné autorské činnosti). Pokud jsem nereagoval na tvé připomínky, určitě to neznamená, že je neberu v potaz. Stojíš-li o reakci, pošli mi soukromou zprávu s konkrétním dotazem, na ty se snažím odpovídat na všechny.

Delahaye
19. 12. 2007
Dát tip
Dero : jen se skromně zeptám, proč jsem dostal 2 avíza, když jsou mé opakované připomínky neustále přehlíženy ? Nejsem zhrzen, tak mi to zase žíly nerve, jen rezignovaně otráven.

Dero
19. 12. 2007
Dát tip
Ty musíš mít radost, katugíre. :o)

katugiro
19. 12. 2007
Dát tip
Tak já Ti přeju, ať se na to vytoužené gymnázium dostaneš :)

Dero
19. 12. 2007
Dát tip
Ještě jeden update, budete mít radost.

Dero
19. 12. 2007
Dát tip
Update. Otázky typu "Proč se nevěnuješ něčemu užitečnému místo ptákovin a kašlání" budou minimálně týden přehlíženy.

Dero
05. 12. 2007
Dát tip
Rádo se stalo.

Dero
05. 12. 2007
Dát tip
Laura: Nebyl onen uživatel někdy smazán či zablokován? V databázi měl nastavený tento příznak. Už by mělo být vše v pořádku.

Dero
05. 12. 2007
Dát tip
Pár drobností jsem připsal, důležitá je především oprava u klubových diskusí (myslím to byla malinká_hvězdinka, kdo si první stěžoval, avi).

katugiro
05. 12. 2007
Dát tip
těša: A značí zařazení do Arény, neboli seznamu děl, u kterých autoři stojí o hlubší kritiku. Dero pořád na něčem pracuje, ale přijde mu to jako drobnosti, a tak se Písmák sice krůček po krůčku zdokonaluje, ale Seznam úprav zůstává bez aktualizace.

katugiro
05. 12. 2007
Dát tip
ikonky a rozdělení kritik

těša
02. 12. 2007
Dát tip
můžu se zeptat, co znamená A v seznamu děl? všude je počet kritik, tipů, nějaký A (a pod ním nic nebo hvězdička) a V, což jsem pochopil jako počet výběrů. Díky Vojta

Smetiprach
25. 11. 2007
Dát tip
přijde mi zajímavá možnost mít jeden a ten samej klub zároveň v oblíbených a neoblíbených... zajímalo by mě, kolik lidí jí využívá... :-)

me by ted jen docela zaujimalo proc mam v oblibenejch autorech omezeny misto a kdyz tam chci nekoho pridat tak se uz nezobrazi..proste ze se tam nevejde a to mam jen ani ne na dva radky..!?

redscorpion
24. 11. 2007
Dát tip
Zruš odhlašovací pop-up okno: přece nejsme tak debilní, když už klikneme na Odhlásit, abychom to ještě potvrzovali podruhé! Nebo z toho jeden smrtelně onemocní, když se náhodou omylem odhlásí? :-)

těša
23. 11. 2007
Dát tip
nešlo by se přihlašovattrochu na dýl?stačí si dojít pro kafe a pokračovat se musí už zase od úvodní stránky. nebo třeba nějaký trvalý přihlášení z konkrétního počítače? D2ky.

DarkMind
21. 11. 2007
Dát tip
Existuje niekde zoznam znamych bugov, aby sa opakovane nehlasili stale tie iste? (bugzilla a pod) :)

Delahaye
20. 11. 2007
Dát tip
1 .PROČ MĚ TO POŘÁD ODHLAŠUJE PO PÁR MINUTÁCH NEČINNOSTI ? 2. PROČ NAČÍTÁNÍ ÚVODNÍ STRÁNKY TRVÁ TAK PEKELNĚ DLOUHO BEZ ZÁVISLOSTI NA ČEMKOLI ?? 3. PROČ SE PŘEDNOSTNĚ ŘEŠÍ NEPODSTATNÉ TRIVIALITY TYPU "POST DATA" ??? DĚKUJI !

kapitan
18. 11. 2007
Dát tip
Hlásím se jako zájemce....o

Dero
17. 11. 2007
Dát tip
Dobře, prohlédl jsem si vlajku, nejsi. Dík za dekoraci. :o)

Dero
17. 11. 2007
Dát tip
katugíre, jen jestli nejsi o krajinu vedle. :o)

katugiro
17. 11. 2007
Dát tip
Správně, martinez. Interní barevný vtip pro Dera.

martinez
17. 11. 2007
Dát tip
fidela zná každej martinez - todle je jinej pán - haile selassie (snad sem ho nezkomolila moc :o) Dero, a avízo majiteli klubu při klubový diskuzi? u nás nebylo, musela sem ho vyslat ručně, samo mu neletělo...

Saniel
17. 11. 2007
Dát tip
eeeh, avi

Saniel
17. 11. 2007
Dát tip
Katugiro: To je Fidel?

ok :-)

Dero
16. 11. 2007
Dát tip
Pomi, cokoliv, při čem mi ze serveru neuděláš deset kilo do sběrných surovin. :o)

co vsechno se pocita mezi konvencni metody? :_)

DarkMind
16. 11. 2007
Dát tip

katugiro
16. 11. 2007
Dát tip
málem bych zapomněl...

katugiro
16. 11. 2007
Dát tip
Patří lukostřelba mezi konvenční metody? Považujte to za zapojení do diskuse pod dílem.

papouch
16. 11. 2007
Dát tip
já odhalil tuto chybu: Když se vám podaří odhalit jakákoliv chyba se píše Když se vám podaří odhalit jakoukoliv chybu :-P :-)

JiKo
16. 11. 2007
Dát tip
.

Dero
16. 11. 2007
Dát tip
Ještě jedna věc. Založil jsem kopii Písmáka, která slouží ke klinickým pokusům. Nalézá se na zatím utajovaném místě, ale pokud projevíte zájem se v Písmákovi svévolně šťourat a snažit se ho zničit konvenčními metodami, zkopíruju tam váš účet. Podmínkou je jediná věc. Když se vám podaří odhalit jakákoliv chyba, ohlásíte to mně. Jinak tam vládne víceméně absolutní anarchie, stejně jako v Ghaně či Senegalu. Mále-li zájem, pošlete mi zprávu, domluvíme se.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru