Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pravdivý napínavý příběh o fontech do počítačového klubu

06. 06. 2001
0
0
6176
Autor
Danny


Takže... začněme od začátku. Přítel od mojí sestry (je i na Písmáku, ale nick prozrazovat nebudu - hledej, šmudlo) mi na MůJ COMP nainstaloval Word97. V ten okamžik mi přestaly chodit fonty v mé oblíbené hře Civilization II.


Ty fonty nechodily tím způsobem, že místo některých českých písmen byly čtverečky - prostě město Šílencov bylo čtvereček-ílencov. No potěš.


Odinstalace Wordu97 samozřejmě nepomohla, toho kluka od mého hněvu ochránilo pouze to, že chodil se ségrou. Snažil se pak pomoct, ale bezúspěšně.


Asi za rok potom jsem si řekl že to spravím a začal jsem mazat nějaké fonty, instalovat nové, dívat se do registrů apod. Nakonec pomohlo zavést substituci fontů ve WIN.INI .


Uff... ale potom přestal fungovat jistý program, který jedna moje známá celkem hodně potřebovala - a já vlastně taky (detaily nejsou důležité).
Po dalším read-only hackingu jsem zjistil, že to není tou substitucí - smazal jsem nějakou verzi Times New Roman CE, kerou to potřebuje.


Ono to chtělo Win 3.1 verzi - ne TTF ale to druhý. Ale když jsem to přetáhnul do složky fontů, nenainstalovala se. Když jsem to dopsal do registrů, smazalo se to. Říkal jsem vám, že to bude horror.


Sláva - v registrech je druhej šuplík s fontama, tam když to dám všechno jede!


Omyl - přestal jet Times New Roman CE v MS Office. Což je současná situace.


Uff - buď jsem úplnej lůzr, nebo ty wokna jsou FAKT DIVNÝ. No nevím...


učedník
12. 06. 2001
Dát tip
jo jo, opakuji, že časem zjistíš, co je časově výhodnější :o)))) btw, wokna doporučuji čistě instalit cca ob půl roku... :-((

Danny
10. 06. 2001
Dát tip
učedník: mám toho na těch Winkách TOLIK nainstalovanýho od čeho nemám instalačky, všechno nastavený atd, že reinstalovat zkrátka nebudu. Popelucha: to víš, Zuzi, že budou i další reportáže....

Danny
07. 06. 2001
Dát tip
Rivi, teď mluvíš trochu krypticky... myslíš báseň Píp 2001 a Popelušin informatický vtip o myši pod ní? :-)))

Vio
07. 06. 2001
Dát tip
Zouflače... Ty nemáš svého admina? ;-)))

Danny
07. 06. 2001
Dát tip
Vio: jsem svým vlastním adminem:)))))))))

Danny
07. 06. 2001
Dát tip
btw pokračování: znovu jsem smazal ten font, protože MS Office potřebuju víc než ten oný program, kerý bez něj nejede... ale pawr point furt teď používá font windings nebo co. reinstalovat nechcu. možná tu Office.

Danny
07. 06. 2001
Dát tip
qeenly: jsem informatic a linuxák v jedné osobě

Popelucha
07. 06. 2001
Dát tip
Danny, nepoužívej oppice, jsou to potvory... Jinak mě napadlo, že tady chybí kategorie Commedia del Arte. Slyšte, slyšte příběh napínavý plný magie, čar a kouzel, silných reků i něžných dam. Kterak rytíř Dan ze Slatiňan přemohl Ďáblovu bránu. Bude to mít pokračování, že jó?

učedník
07. 06. 2001
Dát tip
chmmm... a kolikrát méně času bys ztratil, kdybys místo hrabání se v registrech wokýnka smáznul a čistě instaloval...? ale nedej se odradit, když člověk hrabáním se ve woknech ztratí cca dva roky čistého času, tak už skoro dokáže odhadnout, co a jak je časově výhodnější :o))

Albireo
06. 06. 2001
Dát tip
Jo, z toho, že programy fungují, Vilda Vrata dolárky nemá. On potřebuje prodávat, a ne spravovat.

Queenly
06. 06. 2001
Dát tip
Měl jsem dojem že jseš informatic. Nebo jsešě jenom Linuxák. Já ubohý wokeník k toběš vzhlížím.

Rivka
06. 06. 2001
Dát tip
:)))))))) (Sorry... však mě znáš, směju se v naprosto nevhodných situacích... viz. heslo myšička myš:))))))))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru