Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Proč byla smazána diskuse "Udavač z Těšína"? A kým? Autorem? Adminy?

21. 11. 2007
1
69
4806
Autor
Zvrhlík
Proč mažete jednou založené diskuse? Objevil se tam názor, který vám nekonvenuje? Todle fakt nechápu.

69 názorů

jt
24. 11. 2007
Dát tip
možná by to ještě šlo najít, jestli to tady někdo zálohuje nebo tak ( vim, že nejmenovanej .. vytahoval na jednoho nejmenovanýho výbornýho básníka citace z diskuzí pod dávno smazanejma dílkama. to ale je spíš osobní fanatismus toho sráče, než že by to bylo normální ). zkus napsat derovi a řešit to sám s někym, kdo je schopnej Ti říct co a jak. nejdřív bys ale měl oslovit autora, protože jestli toho, že je dílko smazaný, nijak nelituje a nechce to vzít zpátky, těžko mu to budeš nutit, i kdyby to šlo a Tys to nějak vyjednal. cesty jsou jasný a myslím, že ta po veřejnejch diskusích, ještě navíc takhle nevhodně formulovaná, neni nejlepší .. :-)

Zvrhlík
24. 11. 2007
Dát tip
Tak to je blbý! Určitě?

jt
24. 11. 2007
Dát tip
já projížděl ostatní a docela mě to znejistilo - a to naprosto zbytečně. úplně stejně zbytečně tady to dílko je dál, protože to nejde vyřešit - smazaný dílka nejdou obnovit, pokud jsi to neregistroval - jde obnovit dílko smazaný tak, že se smaže celej autor. to pak když se obnoví se obnoví aj s dílkama. autor sám, i kdyby chtěl, to dílko s debatou zpátky dát nesvede ..

Zvrhlík
24. 11. 2007
Dát tip
Vyřešený to není, protože diskuse obnovena nebyla... A teď je to až čtvrtý v pořadí, takže to na hlavní stránce nestraší

jt
24. 11. 2007
Dát tip
chápu Tvý pohnutí - ale - teď, když už je to vyřešený, možná bys to mohl hodit do "ostatní nezařaditelné", ať to nestraší až do konce měsíce na nástěnce ostatní - viz. fouckault

mořský koník poslouchá i beatles... a nudle rád... jídlo dělá i koníky :o)

katugiro
23. 11. 2007
Dát tip
Je tu krásně. Člověk přijde z práce, či odkud, a tady svoboda. Pokud i mořský koník poslouchá Beatles, pak se budu věnovat bez řečí svým nudlím. Jídlo dělá člověka.

no tu je to veselý, to mi ohromně konvenuje... ráda sleduju chlapce co si honí vzájemně svá ega, mám ráda vůni oloupaných pomerančů a ráda se potkávám i se vstřícnou a laskavou katugiro... na písmáku je krásně :o) ps. avíza a kritiky se daj mazat aj bez jejich čtení ;o)

Senyoryta
22. 11. 2007
Dát tip
Parchanti! Vrátit! Hned!

Delahaye
22. 11. 2007
Dát tip
Moderátor bude vždy v těchto případech (a v této komunitě s jejími zkušenostmi a velmi rozvinutou paranoiou) brán jako cenzor :-)

Zvrhlík
22. 11. 2007
Dát tip
Ale aspoň že maže autor a ne admin.

Zvrhlík
22. 11. 2007
Dát tip
Je mi opravdu líto, že ti nekonvenuje slovo konvenovat. Přitom je poměrně konvenční. :)

Zvrhlík
22. 11. 2007
Dát tip
A myslíš, že moderátoři něco zmůžou? Prospělo by to?

Delahaye
22. 11. 2007
Dát tip
Zvrhlík : Tvá záliba ve slovesu "konvenovat" by se již dala nazvati obsesí :-)) Kdo zakládá "Diskuzi" , musí s podobnou situací prostě počítat. Prostě svým způsobem "nese kůži na trh". ""Kultivovaná výměna názorů k věci je na Písmáku zřejmě věc neznámá ... "" já bych jen doplnil - nejen na Písmáku, ale na netu obecně tak to prostě je :-)

Zvrhlík
22. 11. 2007
Dát tip
Delahaye: Ale on nesmazal příspěvky, protože mu nekonvenovaly názory, nekonvenoval mu způsob vyjadřování přispěvovatelů (hádky, vzájemné urážky, aspoň to tak tvrdil) ) - (což je rozdíl) a když čtu většinu zdejších příspěvku z nichž většina je mimo mísu (v lepším případě) nebo nemístně rejpajících, tak se mu už ani nedivím. Protože dostávat na podobné výšplechty 155. avízo je fakt na palici. Myslím, že hlavní problém je úroveň zdejších "diskusí" a to, že je pak někdo smaže je toho pouhým důsledkem. I když někdo to může smazat i proto, že mu jsou názory přispěvovatelů proti srsti. Kultivovaná výměna názorů k věci je na Písmáku zřejmě věc neznámá ... PS: Myslíte, že moderátor diskusí je k něčemu nebo k ničemu?

Fouckault
22. 11. 2007
Dát tip
tak :-)odpouštím ti tedy Karle - spánek tobě :-)

NJN: ano?

Delahaye
22. 11. 2007
Dát tip
Co je jedna věc, že Zvrhlík zvolil skutečně kontroverzní způsob investigativní činnosti. Co je věc druhá, že mi je velmi blízký jeho názor, a to ten že když založím Diskuzi, a pak ji zase smažu, protože mi nevoní některé příspěvky, je počínání přinejmenším ... nezralé :-) A že se to naopak Láďovi - Fouckaultovi zamlouvá mi nepřekvapuje :-) Neb jednou smazal dokonce své dílko jen proto, že jsem mu pod něj dal veselý (pozor, nikoli urážlivý) rozbor a on to vzal jako znevážení své tvorby :-))) Což mě dodnes hněte a v noci se převaluji a převaluji ...

domin.go
22. 11. 2007
Dát tip
to sou fóry takhle při čtvrtku,muhehe bojovníci za svobodu a rýpající pišta souboj intelektů.)))))))))))))))) tato diskuse má opravdu smysl.))))

katugiro
21. 11. 2007
Dát tip
Pomerančová: jen do toho, třeba si založ diskusi :)

Ono by to chtelo treba nadhled (opak podhledu :-)

Oloupej pomeranc?! Protestuji! :-)

Zvrhlík
21. 11. 2007
Dát tip
Moderátory by to možná chtělo. I když na Liteřře stejně moc dobře nefungujou. Nebo radši žádné diskuse nezakládat...

katugiro
21. 11. 2007
Dát tip
Měl bys. Časem se naučíš i vynechávat invektivy. Jsi-li ve stresu, dělej zkrátka něco jiného. Vyhrň si rukávy, nebo oloupej pomeranč. Odjeď z města a předstírej, že je to směšné. Přidej kapku levandulového oleje do své koupele atd. Viz Black Books :)

Zvrhlík
21. 11. 2007
Dát tip
To víš, ignorance blbů a provokatérů mi moc nejde. Musím se v tom zlepšit.

katugiro
21. 11. 2007
Dát tip
Že to ale trvalo :)

Zvrhlík
21. 11. 2007
Dát tip
Nemám zájem.

katugiro
21. 11. 2007
Dát tip
Zachoval ses jako hysterka a jako s takovou s Tebou bylo naloženo. Ale klidně si ještě můžeme povídat, dokud se nevyčerpáš. Já jsem totiž ohromě vstřícná a laskavá, víš? :)

Zvrhlík
21. 11. 2007
Dát tip
A na to si přišla jak? :) Ty mi vidíš do hlavy, psychoanalytiku? :) Jseš dobrá. Já jsem chtěl hlavně nejednodušším a nejrychlejším zjistit jednu informaci. Tu jsem zjistil. A pak rozproudit debatu o mizejících diskusích a o tom, co lze udělat proto, aby se to už neopakovalo. Na to přišli akorát zesměšňující reakce absolutně od věci. Dobře mi tak. Teď už vím, že začít vážnou debatu na Písmáku je velká blbost. Že to stejně nikam nevede. Že se to stejně zvrhne v osobní útoky a žabomyší spory. Jo leccos to o vás vypovídá. Hanba mi! Dokáže tady někdo vést debatu k meritu věci bez osobních výpadů a přiblblejch poznámek? Asi ne ... Dokáže tu někdo mlčet, když nemá k všci co říct. Asi ne ... A teď mi povězte jakej smrtelnej hřích jsem tím spáchal, že se do mě začali všichni navážet?

katugiro
21. 11. 2007
Dát tip
Tím, že se považuješ za hrozně důležitého. Tím. Tím, že považuješ své názory za nezpochybnitelné a nezesměšnitelné. Tím také. A neptej se mě na takové banality, když jednak stíhám už dvě ega naráz a jednak budeš jen zbytečně dumat, co objevného mi odpovědět, abys udržel zdání, že jsi pánem situace :)

Aby tu nezmizla i tahle diskuze.

Zvrhlík
21. 11. 2007
Dát tip
A v čem si honím ego? :) Tím, že se ptám, proč tu mizej diskuse? Tím, že chci, aby se tak příště nedělo? Protože na blbou otázku (21.11.2007 17:11:29) odpovídám stejně blbou odpovědí? :) Toho bohdá nebude, aby se na Písmáku vedla diskuse k věci, že. Jestli nemáte k tématu co říct, tak radši mlčte. Snaha o rozpoutání rozumné diskuse je na Písmáku asi boj s větrnými mlýny ...

katugiro
21. 11. 2007
Dát tip
Pišta své ego nikdy nedožene, neb toto je rychlejší než on. Tak mu pomáhám. A proč si ho honíš ty?

Zvrhlík
21. 11. 2007
Dát tip
Honit mu ho nemusíš, myslím, že to zvládne sám.

katugiro
21. 11. 2007
Dát tip
Zrovna honím ego Pišty Hufnágla. Nepindalo tu někde?

Zvrhlík
21. 11. 2007
Dát tip
Řek si o to sám. Blbé kecy Pišty Hufnágla byly zakázány. :) Pokud máte někdo jiný potřebu honit si ego nebo blbě pindat tak to čiňte laskavě jinde.

Zvrhlík
21. 11. 2007
Dát tip
No tak jsem to nevzal za nejlepší konec (podle tebe). No a co. Ono mezi naznačováním a blbými kecy je trochu rozdíl...

Jasně. Co takhle to taky zakázat? :)

Zvrhlík
21. 11. 2007
Dát tip
To platí k příspěvku z 21.11.2007 15:40:20. Poslední tvůj výžblept komentovat nebudu, protože s někým jako si ty je jakákoliv kultivovaná diskuse evidentně nemožná ...

Jistě, všechno co se ti snaží dát najevo žes to nevzal za nejlepší konec je k ničemu. Jen tak dál! :)

Zvrhlík
21. 11. 2007
Dát tip
Pišta: To říkáš ty. A o to vůbec nejde. Jde o princip. Až se zmůžeš na diskusní příspěvek k věci bez postranních osobních invektiv, tak se ozvi. Se už ani nedivím že ten Smrťák tu dikusi smazal, protože číst podobné kydy jako produkuješ ty je fakt k ničemu.

A ještě bych měl návrh - když budou lidi diskutovat třeba v hospodě, jako my zejtra, tak aby se jim zakázalo pak zapomenout, o čemže a jak se to žvanilo. Protože nepochybně padne spousta zajímavých a podnětných kydů.:))

Zvrhlík
21. 11. 2007
Dát tip
Fouckault: Já vím. A nyní si myslím, že je to chyba. A proto, když autor o názory z jím založené diskuse nejeví zájem měl by mít možnost nedostávat avíza na všechny tam vložené diskusní příspěvky a nechat žít diskusi dál svým vlastním životem, pokud ostatní touží dál diskutovat. To není první případ smazané diskuse. Jestli si pamatujete tak ještě ne tak nedávno Armand smazal diskusi o způsobech zlepšení webu, kde byla možná spousta zajímavých námětu jen protože autorativně usoudil, že diskuse splnila svůj účel. A to jestli některé návrhy stály za realizaci si se už nikdy (pokud to někdo neobnoví) nedovíme. Prostě jakékoliv mazání diskusí mi přijde arogantní k autorům diskusním příspěvku. Aniž na to někdo někoho upozornil a aniž jsem měl například já čas všecko co by mě zajímalo pročíst. Protože autor diskuse je de facto autorem jen 1. příspěvku a ne všech diskusních příspěvků. Ono mezi komentářem k literárnímu výtvoru a diskusním příspěvkem je trochu rozdíl ... A to bych podtrh. DISKUSE není LITERÁRNÍ DÍLO a autor (nebo spíše iniciátor diskuse) by tak neměl mít právo rozhodovat o jejím bytí a nebytí. No samozřejmě je řešení založit si znova diskusi na totéž téma, ale jednak se tím ztratěj původní příspěvky a kde mám jistotu, že to za pár minut zase někdo nesmaže.

Tak jo, seš spasitel, a nebejt tebe, Witer a jiní by úpěli pod jhem zdivočelých skupinek mazačů vlastních diskusí... Je to bžunda :)

Zvrhlík
21. 11. 2007
Dát tip
humbert: A to jako proč? Pišta: AD: Nedělej ze sebe trpitele, řeč je o tom, že ses moh normálně zprávou zeptat (třeba admina, když jsi "zapomněl" kdo diskusi založil) a ne dělat takovejhle tyátr. Ono to o lecčems vypovídá. --- No ona ta odpověď třeba zajímá víc lidí než jenom mě. Minimálně Wintra taky. Takhle se zeptám jednou všech naráz a ten co o tom něco ví to sem napíše a všichni co odpověď zajímá si to můžou přečíst. Protože, když bych se nezeptal já, tak by se mohlo ptát dalších x lidí adminů či autora na tutéž věc a zbytečně by je tak otravovali totožnými otázkami. Když do mě chcete rejt, tak si aspoň najděte pořádnej důvod.

Fouckault
21. 11. 2007
Dát tip
zakladateli diskuse patří všechny práva včetně mazání - říká se tomu právo autorské .-)

Zvrhlík
21. 11. 2007
Dát tip
Můj názor prostě je, že jednou založené diskuse by se mazat neměli. A co si myslíte vy? Nechat autorovi plnou moc nad jím založenou diskusí či ne. Prosím k věci. Pseudodiskusi z toho děláte vy.

Zvrhlík
21. 11. 2007
Dát tip
brek: A o jde tobě, mistře?

Fouckault
21. 11. 2007
Dát tip
šíření poplašné zprávy řekl bych .-) tahle pseudodiskuse by zasluhovala smazat Adminem

Nedělej ze sebe trpitele, řeč je o tom, že ses moh normálně zprávou zeptat (třeba admina, když jsi "zapomněl" kdo diskusi založil) a ne dělat takovejhle tyátr. Ono to o lecčems vypovídá.

Zvrhlík
21. 11. 2007
Dát tip
Mě tady jde i o obecnější věc, než že jeden člověk smazal jednu diskusi. Tj. aby se tak nedělo v budoucnu. PS: Když byla diskuse smazána, tak jsem si nepamatoval jejího autora. Tak jak jsem se ho asi měl zeptat, vy chytráci??? Až díky Derovi jsem zjistil jméno autora. Takže kdybych nezaložil tu diskusi, tak bych se ho moh zeptat asi těžko nebo bych to musel složitě vyhledávat, s tím, že jsem ani nevěděl zda to zpětně dohledat jde a pokud jo, kde to mám hledat. Adminové maj víc možností jak zjistit info o smazané diskusi - tj. i jméno autora. A navíc minule bylo smazáno jakési dílo Skvrny od prostěradla adminem (byť omylem). Tak jsem nemoh vědět, kdo to smáz a proč. A tak se ptám. A to je asi smrtelný hřích, že. Se nedivte, že po období vellismu mě to zajímá. Ale teď se ani tolik nedivím, že tu diskusi smazal. Když některé diskusní příspěvky jsou od věci jako ty vaše. Škoda slov. Hoňte si ego laskavě jinde.

Zvrhlíku, to ses nemoh zeptat autora ve zprávě? Budeš dělat takovýhle divadýlko i když budeš chtít vědět, kam sis založil klíče?

Zvrhlík
21. 11. 2007
Dát tip
Výzva pro "zakladatele" všech možných a nemožných budoucích diskusí. Buď diskuse zakládejte s úmyslem jejich trvalé existence nebo raději vůbec. Do budoucna by se s diskusí nemělo nakládat jako s obyčejným dílem, kdy její autor ji může kdykoliv a z jakýchkoliv (ať oprávněných či ne) důvodů smazat. Protože, kdyby to dělalo hodně lidí, hodně často, tak tady brzo už asi nikdo diskutovat nebude. (Imho) Dále apeluji na všechny budoucí diskutující, aby se drželi aspoň nějaké úrovně kulturní výměny názorů, protože jinak nám budou zakladatelé diskusí ty diskuse mazat. :) A to by byla škoda, ne. Možná by bylo dobré, kdyby "zakladatel" diskuse měl možnost, aby mu z jím založené diskuse nechodili avíza na všechny příspěvky tam poslané. Protože některé názory jsou fakt spíš směsí blábolů a vulgarismů než argumentů. Takže chápu, že zakladatele už někdy musej ty neustálý avíza na diskusní příspěvky tvářející se jako kritiky už zákonitě srát. Do budoucna to snad vyřeší kdysi dasslerem avizovaný "technicky" nový způsob diskusí na Písmáku.

Zvrhlík
21. 11. 2007
Dát tip
To je super. Člověk tam píše půlhodiny názor, snaží se o co nejlepší formulaci a vyvážený přístup a druhej den je to smazaný. Je pravda, že některé příspěvky byly dost podobny hádce. Ale co taky čekat od tak kontroverzního tématu a zdejších uživatelů, že. Můžu tě tedy poprosit o obnovení té diskuse? A pokud diskuse obnovena bude, poprosil bych další přispěvatele, aby se zdrželi zbytečných vulgarismů (ano i těch tam pár padlo - ale to už je na Písmáku bohužel naprosto běžné) a dali přednost argumentům před urážlivými citovými výlevy.

Winter
21. 11. 2007
Dát tip
A to je asi tak všechno, co k tomu řeknu

Winter
21. 11. 2007
Dát tip
Tak já Ti nevím, ale něco takového si mohl předpokládat. Navíc nevím, jak může diskuze splnit téma, když ji někdo smázne, diskuze je snad od toho, aby její výsledky byly neustále připomínany.

Zvrhlík
21. 11. 2007
Dát tip
Asi změním dílo na diskusi je to přesnější.

Dero
21. 11. 2007
Dát tip
Dílo je smazané. Doporučuji se na okolnosti zeptat přímo autora - Kamila "Smrťáka" Sikory. Osobně nevím, že by majitel serveru s touto diskusí jakkoliv manipuloval, proto předpokládám, že dílo smazal sám autor.

Winter
21. 11. 2007
Dát tip
Ne, myslíme diskuzi na toto téma, kde se setkaly snad všechny možné nárzoy. Smáznutí této diskuze je každopádně pěkná trapnost.

Jaký udavač z Těšína? Myslíte tu píseň od závistivce z Rotterdamu?

Winter
21. 11. 2007
Dát tip
Co to? Proč?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru