Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kreslil portrét

07. 12. 2007
6
26
2054

Kreslil portrét

 

Kreslil portrét…

upocené čelo muže z fotografie

úsměv dívky

k němu přitisknuté

blond vlasy na jeho rameni

modré oči upřené

na malíře

 

On chtěl být ten

koho by objala

ale jen sám mlčí ve svém pokoji

pastel klouže po papíře

a nikde jinde

nepozná její křivky

 

Hloupé rýmy z lásky

sypou se jak střelný prach

do ústí muškety

ta rána bude patřit jeho hlavě

jeho klidu.


26 názorů

Podměsíc
12. 01. 2008
Dát tip
Nezabývám se tím co ostatní pokládají za přebytečné. Takhle nějak totiž vidím moderní poezii. Tip. A velkej.

těša
10. 12. 2007
Dát tip
první a poslední verš mi připadají přebytečný. jinak druhá a třetí sloka se mi líbí, první je myslim taková moc úvodní fádní, nicneříkající. nicméně celkově se mi to líbí - taky si občask reslim.

Oldjerry
08. 12. 2007
Dát tip
Mori - tomu dělu jsem se docela dobře zasmál. To je teda kalibr !

ostatním samozřejmě díky za zastavení a kritiky;-)

Oldjerry: ta bambitka mě taky napadla, ale zní to divně. nejlepší mi nakonec přijde dělo, možná to ještě změním :-D

Hm, koukám, že odpověď úplně neodpovídá dotazu :D stane se, snad i přesto chápeš

/tvé stránky

Ojoj, řekla bych, že sebestředný, namyšlený, všechno víš nejlíp. Jestli něco z toho není pravda, tak promiň je to jen můj odhad po prolétnutí té stránky. Btw., jak říkám, nejde o to, jestli to bylo namířené na mě, nebo na koho. Nemám ráda odsuzování kritiků. To, co dělají, má smysl, i kdyby byla kritika větší slátanina, než samotné dílo. Všechno je o diskusi.

Temnorez
08. 12. 2007
Dát tip
tak to ti děkuju za nás za všechny... ale rád bych se omluvil, opravdu jsem neútočil na tebe, avízo jsem prostě rozeslal všem. Jen by mně snad zajímalo kdo jsou ti lidé jako já? Jako egocentrika, šaška a blázna by mně to zajímalo.

Dostala jsem avi, tak na něho reaguju. Já nevim, kritiky většinou píšu tak, jak je cítím. Nejde o to, která kritika se ti líbí nebo ne. Mně se jich taky spousta nelíbí, ale když už, tak napíšu, že s ní nesouhlasím a proč. Nemám ráda, když se někdo naváží do kritiků (ne jen těch, co to mají pod přezdívkou), jen proto, že píší svůj názor...

To broučku měla být ironie, víme to oba. Krom toho, já si o lidech jako ty většinou myslím svoje, nemám potřebu jim nadávat.

Temnorez
08. 12. 2007
Dát tip
mimo to, tvá kritika se mi líbila :-)

Temnorez
08. 12. 2007
Dát tip
odhazuju ostrá slova a začínu tě líbat, lokty volně svěsím a obejmu tvou hlavu. Pohladím tě... usměju se... usměješ se... srdce dokořán... Típni prosím Tě tu cigaretu, slibuju že už nebudu fetovat! :-)

Broučku, když někdo napíše, že stojí o kritiku, předpokládám, že o ni vážně stojí. A nehodlám někomu tvrdit, že se mi líbí to, co se mi nelíbí, jen aby měl radost.

Temnorez
08. 12. 2007
Dát tip
Hehe... chytré hlavy do polívky! Každý si hřeje pěkně tu svoují a po malých lžičkách usrkává. Kritici, krkavci...

Oldjerry
08. 12. 2007
Dát tip
Líbí a je mi fuk, jestli nasypeš popel do muškety, předovky, hákovnice či bambitky (ta by mi seděla nejvíc - je do jedné ruky) - líbí se mi to : malíř se vypíše a vymaluje ze všeho a když ne tak ještě zbývá absinth. Kašlu na to, jestli je to prózostyl Dumasova propadáku a tobě doporučuji totéž. Snad to mohlo být trochu úsporněji napsané, ale to je tvoje věc.

Norsko
08. 12. 2007
Dát tip
*

Winter
08. 12. 2007
Dát tip
Já bych to tak zle neviděl. Ten prózostyl se mi líbí.

oleandr
08. 12. 2007
Dát tip
líbí

SENIOR
08. 12. 2007
Dát tip
Onen prózostyl je zde jakoby v poněkudlivěk rovnoběžném rozpornu odnikudnikamství odhalující křečovitou "báseň" pro báseň. Za aspoň dílčí úspěšno dosažení autorem chtěneho atomosférna v kvalitě jemu možné bude mou osobou trochu přidáno. 5+

až tak? chudák Dumas

Zlý Dumasův román? Který? :)

Ten konec se mi líbí, i když by tam nemusela být zrovna mušketa, mušketa je na mě moc historicky romantická, ale uznávám, že nevím, do čeho jinýho se sype prach... Ještě "nikde jinde nepozná její křivky" je hodně dobré, ale to okolo mi kazí dojem. Celkově to na mě působí tak šedě, ty pěkné věci zapadnou za úsměv dívky a blond vlasy.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru