Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Odcházíš

17. 12. 2007
5
7
2984
Zahledím se do tvých očí, lehce v jejich nitro vkročím, s láskou v ně se podívám, jak by to byl svatý chrám. Velkou touhu v srdci mám, potají tě objímám, ty se ale držíš zpátky, prodlužuješ odstup krátký, chtěla bych být tobě blíž, ty ale dál odcházíš. Zdrženlivost hodna cti, mně ale v tvé blízkosti láskou až se tají dech, srdce hoří v plamenech. Polknu hořce slzy tajné, tvoje srdce nepoddajné není láskou zmámené, tesné je z kamene. Moje láskou hoří, buší, zajedno je s tělem, duší, tvoje stále není k mání, snad vyloudím pousmání. Neslyším víc lásky řeč, líce tvoje svírá křeč, co se s tebou mohlo stát, víc už nechceš milovat!? Čas dál běží a my též pospícháme, pravdu – lež, tu už nikdo neoddělí, ani svátky a neděli neslavíme společně, šeptneš tiše – konečně, k lásce staré točíš záda, s klidem zradíš kamaráda, jež tě vroucně miloval, ve tvém srdci kraloval. Nepolknu své hořké slzy, vím já jistě, že už brzy přijdeš zpátky a že též v mém srdci navždy zůstaneš.

7 názorů

Díky všem!

senora
17. 12. 2007
Dát tip
líbí se mi to.

Dero: Já mám samé rýmovačky. Vynucené tam není ani jedno slovo a obrat, vyjadřuji se vždy tak, jak to cítím. Pokud to někoho pohoršuje, jediné, co pro to můžu udělat je, že své "vázané" verše budu uveřejňovat v kolonce MIMO nebo Ostatní nezařaditelné. Nebo je jiná kategorie?

Dero
17. 12. 2007
Dát tip
Taková rýmovačka. Gramatické rýmy a vynucená slova a obraty. Osobně razím názor, že pokud forma nutí autora vyjádřit poetický motiv jinak, než autor cítí, je třeba změnit formu.

Háber
16. 12. 2007
Dát tip
* ciTovo silné

Tý jo - půlku si nechávám na zítra - spálily by se mi marokánky :))))*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru