Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ti Druzí

Výběr: pozorovatel
02. 01. 2008
59
58
5363
Autor
G_B_Show



Ti Druzí
 
Když tě před setměním
mrazí záda,
jsi malá
chilli - čokoláda
skrytá v sukni,
pod kterou nic není

Nahé nic, co voní
k zešílení
 
Piješ a házíš po mně
oční stíny,
směješ se, kouříš v okně
Jsi lokaj kocoviny
 
V koupelně za tmy
světlo je matný
a kouř uniká..
 
..v nesouřadných kruzích
existují chvíle
kdy vidím černobíle
 
a svět se dělí
na My
 
a Ti Druzí










58 názorů

médea
09. 03. 2011
Dát tip
fajn kousek*

Movsar
12. 06. 2010
Dát tip
zvlášť první část je perfektní

G_B_Show
12. 10. 2008
Dát tip
Já jsem surově jemný. Trochu zahazovat, trochu zohýbat, trochu vyhlížet. Někdy i pozdě do noci.

Alú
12. 10. 2008
Dát tip
Jsem špatný kritik a dnes si připadnu k zahození, prostě jsem Ti jen chtěla pro Tvůj vlastní další pohon říct, že je to moc hezké a vlastně o věcech se říká že jsou hezké.. Ale tohle je trošku surově jemné (můžu sakra dávat vůbec tahle slova vedle sebe?) a nutí mě to blábolit pro vyjádření; prostě jen věc ne. Věci se dají natírat, tavit a zohýbat. *

vymakaný. jedna z mála vázaných věcí tady, která mě fakt vzala

nádherně napsané*

pett
21. 03. 2008
Dát tip
Velmi osobní. Takovým způsobem, že až mi zasahuje do mé osoby. Děkuji za tu trochu virtuálních citů, co se mi téměř nevejdou do duše. /t/

Armand
20. 03. 2008
Dát tip
krásná, chvályhodná *

Marcela.K.
26. 02. 2008
Dát tip
mně se nelíbí, že kouříš ...

gemina
22. 01. 2008
Dát tip
mazec mi přirostlo tohle s prvním veršem hrozně mocmocmoc

woman
19. 01. 2008
Dát tip
nevim co k tomu říct... stě se mi líbí jak píšeš... *

u mě žádnej problém, líbí se mi.

jt
06. 01. 2008
Dát tip
hm - moc ne-e

G_B_Show
05. 01. 2008
Dát tip
Chtěl jsem říct, že tvé odolávání tě může dělat horším kritikem, protože pokud se za ten odolávací blok nedostaneš a obraz "neprožiješ", je těžký ho správně soudit. Dá se to klidně pojmenovat i jako předsudek. Doufám, že z mých kritik výš vyplývá, že černobílé vidění neni ve smyslu dvoubarevného filmu, ale zjednodušujícího pohledu. Tys to podle mě nepochopil, protože jsi rovnou odmítl vyložit si to sousloví i jinak. Chápu, co jsi chtěl říct, ale tady to nemá opodstatnění. Možná jsem zvolil moc konfrontační tón a neměl provokovat otázkama, ale nemyslim tim nic špatnýho. V podstatě jsem v odpovědích jen použil stejnou míru jedovatosti, jako ty ve svý první kritice. Zajímalo mě, kam to bude pokračovat. Nehodlám jít do opozice proti tobě, proti některým tvým názorům ale ano. Myslím, že jsem v odpovědích žádný osobní útoky nepoužil. Tvých názorů a věcnosti si po svym vážim. O to víc mě akorát mrzelo, žes to byl zrovna ty, kdo svoje tvrzení nepodložil. Mám za to, že u těch negativních je to téměř povinnost.

StvN
05. 01. 2008
Dát tip
Ad absurdum a co? To se netýká toho, co jsem řekl a nechápu, co bych ti na to měl říct. Myslím, že jsi mě pochopil dobře a jestli si to budeš představovat v extrémní podobě, to je tvá věc, nebo ne? Nebo chceš nutně slyšet co si o tom myslím? Já si o tom nemyslím nic. Jen to, co jsem už napsal, a to je, že někdy je lepší nenapsat něco, co krásně zní, pokud si nejsem jistý, že to má být nedílnou součástí textu, respektive jestli by nepřítomnost té které fráze text nepříznivě ovlivnila. S tímto se na písmáku setkávám často, proto jsem to napsal a právě tobě jsem to napsal protože vím, že nad tím třeba budeš přemýšlet, že ti jde o zlepšování se a tudíž o vstřebávání reakcí na svá díla, narozdíl od janin a podobných, kterým je to úplně jedno, hlavně když je mají lidé rádi. Přeju hodně štěstí a nestav se proti mě do opozice, protože to neprospěje ani tobě ani mně.

G_B_Show
05. 01. 2008
Dát tip
Takže dělení světa na "My a Ti Druzí" není černobílé a "My" se nevztahuje k té dívce? Takže je důležité mi vysvětlit, že jsem to napsal špatně, ale není důležité vysvětlit proč? Je lepší se zaměřit na ty výroky, o kterých jsem psal, že za to nestojí, nebo na ty, o kterých jsem psal, že by si reakci zasloužily? (Ad absurdum...?) -------------------------- V koupelně za tmy světlo je matný a kouř uniká v nesouřadných kruzích Existují chvíle kdy vidím černobíle a svět se dělí na my a ti druzí Tak co, proč tam ty tečky jsou?

StvN
05. 01. 2008
Dát tip
To podstatné jsem už řekl. Jak bych měl odpovědět na tvé výroky typu To asi ne., to opravdu nevím. A vysvětlovat ti, proč něco, co jsi sám oddělil tečkami, tak úplně nezapadá do textu, není důležité. Řekněme, že mi to tam nesedí stylem výpovědi (nejdřív píšeš o dívce a najedou tvé osobní černobílé vidění) ani obsahem, nevidím kontext, souvislosti, vidím pouze líbivou frázi.

G_B_Show
05. 01. 2008
Dát tip
Dobrá odpověď, pokud nechceš říct nic a vyjít z toho jako vítěz. Pokud tohle nebylo tvým účelem, tak mi radši místo tvrzení, že zmíněný verše nezapadaj do básně, zkus říct proč. Nepodloženě tvrdit umí kdekdo a kdekdo to taký dělá. A já jsem na to alergik. Tak alerguju, to je vše. Mimochodem: Víš, že jsi neodpověděl ani na jeden výrok z mých avi? Nechci říct, že všechny z nich jsou tak závažný, aby to bylo nutný, nicméně některý z nich určitě. Škoda, že jsi to nepochopil. Nebo jsi jen tak nafoukaný, že si nevidíš na špičku nosu?

StvN
04. 01. 2008
Dát tip
Jsi to nepochopil nebo jsi jenom tak nafoukaný, že si nevidíš na špičku nosu?

G_B_Show
04. 01. 2008
Dát tip
To asi patří do jiné básně? To asi ne. Ad absurdum někdo odolává, dokud z toho nezbude nic. A odoláváš, tak gratuluju.

StvN
04. 01. 2008
Dát tip
Chilli čokoláda, mno, možná zrovna nebyl po ruce lepší rým? Nahé nic co voní k zešílení, to je nejlepší moment. Pak trochu nouzvoka a tohle: ..v nesouřadných kruzích existují chvíle kdy vidím černobíle To asi patří do jiné básně? Ale zní to hezky, kdekdo by neodolal, ale víš co, dobrý spisovatel od špatného se liší tím, že odolá. Hodně zdaru.

eleja
04. 01. 2008
Dát tip
oui *

Eileen
03. 01. 2008
Dát tip
tak tahle se mi libi tolik, ze se mi k ni chce i neco napsat: ) juuva juuu moc se mi libi vlastne. hej.. mozna by bylo lepsi kdybych nic nepsala, tohle je na nič: ) tak že aspon zdravim pána . )

remik
03. 01. 2008
Dát tip
vazne pekne.krasne obrazy

Janina6
03. 01. 2008
Dát tip
To je snad to nejlepší tady v letošním roce (zatím :-)) - je teprve třetího :-))***

jeden z mnoha tipů. chci ji poznat!:)

wišně
02. 01. 2008
Dát tip
jak dlouho jsi takhle zamilovaný? :) Ť.

stenos
02. 01. 2008
Dát tip
Proč ne...

G_B_Show
02. 01. 2008
Dát tip
já na to taky myslel.. a víš co? jsou nesouřadné! :-) dík

Pořád musím myslet na to, jestli ty nesouřadné kruhy nejsou nesoustředné. Líbí převelice. *

*

G_B_Show
02. 01. 2008
Dát tip
ježiš jasně, díky, "a se svět" je překlep a blbost zadával jsem to v pět ráno:-))

..ale jo...celkom...

levan
02. 01. 2008
Dát tip
bez debaty, krasna, tvoja, viazane verse zviazane vskutku obratne, napadito a plynuuuu co je parada... Tip a do oblubenych

pupin
02. 01. 2008
Dát tip
nejdřív jsem se polekala,že ti Druzí - analogie s TV,ale oddechla,uf.....sakra,proč my baby nemůžem docenit ženský klín ?..a nebo vlastně mužem..

Winter
02. 01. 2008
Dát tip
Perfektní *

pozorovatel
02. 01. 2008
Dát tip
a

pozorovatel
02. 01. 2008
Dát tip
tak já navážu na lyráka: nevidim vypiplaná slova, vidim uvolněnost, nápaditost, leda snad vázanost veršů vyřčený snad jen oční stíny (ale poměrně dost originálně použitý) a černobílé vidění (jenomže to a konec básně vysvětluje celek a to se na mě netváří nijak známě či kopírovaně a účelně) a právě tý účelovosti bych se přidržel, protože tu tady nevidim a to už skoro beru jako velkej úspěch banální nejspíš proto, že je to subjektivně tažená báseň z života ..s menšími přesahy na ty větší přesahy pořád čekám, zatim to jsou stále ty osobní takže doporučuju

pozorovatel
02. 01. 2008
Dát tip
Nahé nic, co voní k zešílení :))

Háber
02. 01. 2008
Dát tip
***hej***

líbí*

dadik
02. 01. 2008
Dát tip
fajnový*

guy
02. 01. 2008
Dát tip
taky nemám, co bych dodal *

dee-dead
02. 01. 2008
Dát tip
..v nesouřadných kruzích existují chvíle kdy vidím černobíle Nemám, co bych dodala...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru