Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kupředu!

05. 01. 2008
1
6
1706
Autor
Beezer
Dnes večer, někdy po výbuchu sopky, ničícím poslední zbytky mé osobnosti, jsem cítil chlad od nohou. Mrazivý sníh prolézal děravými botami mezi prsty a ovíjel se kolem kotníků, jež stahoval jako hroznýš ve smrtelné křeči. Omrzlou tvář zahřívaly horké slzy, prokousávající si cestu po zmodralé kůži. (To bylo, když jsem procházel pod tvým oknem, zahaleným neprostupnou mlhou bílých záclon). Moje loď míří k ledovcům a motor ne a ne zastavit. „Zpětný chod!“ Křičí kapitánova duše, řítící se k šibeničnímu kopci pod klenbou plyšového nebe. A lodní strojník je mrtvý. Jeho rozdrcené tělo leží pod ocelovým plátem kapitánovy zborcené kajuty. Vyzvracel jsem umrzlého boha přes palubu a uvnitř zbylo jen srdce, hledající naději ve svých katatonických záškubech. Křik psychopatů se slévá s jemným klavírem. Nakonec v tom není žádný rozdíl. Arktické moře je ledové. A zmrzlé ruce jsou příliš křehké… křehké, na semknutí!

6 názorů

registrace
25. 03. 2008
Dát tip
Aha,.. ten text mi dal souvislost k te tve miniature, kterou tu taky mas. Takovy dekadentni kousek. Jisti dva neboztici z Francie by z toho meli radost.

Grainee
20. 01. 2008
Dát tip
silný,ale nevím teda jestli jsem to pochopila,když je to o něčem jiném než to vypadá...ooopsss...

No vidíš a já na to skočila...

Beezer
06. 01. 2008
Dát tip
Angel - A zrovna u okna jsem si myslel, že je to tak okaté, že na to nikdo neskočí... Je to opravdu úplně o něčem jiném :-)

Diana
06. 01. 2008
Dát tip
Každý den se dějí zázraky. Bude líp! "Tam, v mlhách krvavých den slunce tuší. Vy myslíte, že nezasvitne sem? Ach, věřte jen a věřte celou duší! A vírou svou i slunce unesem.." (Wolker)

Ty lháři! A pak, že to neřešíš... Teda, abych ti nekřivdila, třeba to je úúplně o něčem jiným, ale to okno mi říká, že ne. No což napsaný to je dobře, přesně tohle jsem čekala. Někdy je už na zpětnej chod pozdě, musíš brzdit dřív:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru