Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Drah[á|ý]

17. 01. 2008
2
4
2019
Autor
LadyLoba

Inspirace - úryvek z knihy Ženy, které běhaly s vlky ... vypěstuje-li si člověk adekvátní sílu, ne dokonalou, ale rozumnou a použitelnou sílu být sám sebou a nalezne-li, ke komu patří, potom ... :) ... Co znamená rozumní síla ? Znamená to, že vnitřní matka, která o tebe pečuje, nemá stoprocentní jistotu, co má dál dělat. Sedmdesát pět procent jejího sebevědomí úplně postačí. Sedmdesát pět procent je dobré množství. Pamatuj si, že o květině prohlašujeme, že květe, bez ohledu na to, zda kvete z poloviny, ze tří čtvrtin nebo úplně.

Drah[á|ý], čo znamená
rozumná sila ?
Nemusíš
byť dokonalá
ani vznášať sa
ako víla.

Veriť si
na tri štvrtiny
postačí,
tak sa z toho
moja drahá
nezjanči.

A ak to nepochopí
ten tvoj ...
tak sa s tým netráp
a zatancuj si so mnou,
som tvoj Animus

Keď trápi Ťa niečo
a nikto Ti neverí,
opri sa o mňa,
čakám Ťa doma,
drah[á|ý], ver mi,
mne môžeš sa zdôveriť.

4 názory

Bíša
14. 04. 2008
Dát tip
Rozumím Ti...

LadyLoba
18. 01. 2008
Dát tip
Je tam [á|ý] ne (á/ý) ... to je tam tak schválně .. tak trošku "regulárny výraz" (UTFG).. a je to tam schválně .. podle nálady to lze číst, čtyrma způsoby: 1) á á 2) á ý 3) ý á 4) ý ý Původne Ty slova prišli ve formě 1). Inspirací je ta knížka i ten úryvek z ní ... jo je to o psychologii ženskej duše, ta knížka mně inspirovala, že chápu Animus-e (mužskou složku své duše) jako svého dokonalého milence, kamaráda etc. Prostě mužskej ideál ke mně ...ten který existuje jenom v mé hlavě

serp
18. 01. 2008
Dát tip
Mě tam to (á/ý) docela ruší, připadne mi, že to patří spíš do formálního/úředního stylu. Mám tomu rozumět tak, že tohle je úryvek z knihy nebo ten úryvek byl jen inspirací? a proč ta slovenština? :-) Mimochodem, slovo "animus" mi rozehrálo úsměv na tváři, to už dost silně zavání těžkou psychologií a já jsem si kdysi prošla obdobím, kdy jsem ji dost baštila. :-))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru