Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

čemu se pořád smát?

20. 01. 2008
4
23
3689
Autor
Grainee

                                          V prokletí slunce zářím...vám všem...

                       Ve zbytcích měsíce zhasínám.

                       V soutoku dvou stříbrných řek neumím plavat.

                       Mám přání: prokopat se do vesmíru.

                                              Moje kamarádka pouliční lampa.

                              Protiklady se přitahují.

                        V začátcích rána uklízím po hvězdách.

                        Už jste někdy umývali okna štěrkem?


23 názorů

Anetah
22. 11. 2009
Dát tip
příliš heslovité

palino8
21. 02. 2008
Dát tip
veľmi zaujímavé... troška ako voľné asociácie... čo verš, to iná téma, len jednou drobnosťou súvisiaca s tou predchádzajúcou... ak to budem hodnotiť ako etudu, tak super

perfektné obrazy...veľmi sa mi to páči...len, pls, vymaž ten prológ...uberáš na hodnote svojho diela..."Môže to vyzerať, že..."...nič také, nech to vyzerá komu chce, ako chce...neospravedlňuj sa za svoje dielka;)

avox
18. 02. 2008
Dát tip
Asi své básničce sama dost nevěříš, když ji musíš v prologu obhajovat. Anebo podceňuješ čtenáře? :-) Není to souhrn, hromádka jednotlivostí, řekla bych.

Kastel
16. 02. 2008
Dát tip
docela jo

Řízek
31. 01. 2008
Dát tip
mno, taky sem ji nenašel,..

Grainee
20. 01. 2008
Dát tip
Díky:o) jssi druhej člověk, kterej to pochopil. a kdyby tenhle počet měl zůstat, tak jsem za něj ráda.

No na podruhé přečtení to trochu chápu, ale ne moc.Navíc si myslím, že každá báseň by neměla bejt každému hned jasná. Aspoň si to každý vyloží jak chce.

Grainee
20. 01. 2008
Dát tip
ono to tak možná asi trošku bylo, myslím s tím štěrkem. A v ránu je to proto, že to s tím má trochu souvislost. Ale už se v tom moc hrabu, začínám se v tom sama ztrácet.

diketak
20. 01. 2008
Dát tip
Aha, až teď jsem si všiml slova "prokletí", což je významově dost důležité. Ale ta poslední věta z toho opravdu trčí ošklivě, jako kdyby tě napadla úplně nová myšlenka a taky, když je myješ kvůli spaní, tak proč to máš zařazené do rána a ne do večera? Děkuji za odpověď a už se těším na další díla.

Grainee
20. 01. 2008
Dát tip
Prokopat se do vesmíru: utéct ze dne.. ve vesmíru je pořád tma. Chápeš? Umývat okna štěrkem: pořád dokola se snažím zbavit těch špatnejch myšlenek, abych v noci mohla spát, ale nejde to, takže to dopadá asi tak, jako umývat okna štěrkem. Nevím, jestli to teď správně pochopíš. neumím to pořádně vysvětlit a když, tak by to musela být slohovka. Jsem ale moc ráda,že aspoň někdo to trošku pochopil.

Grainee
20. 01. 2008
Dát tip
tak už nikdo nic nehledejte. myslela jsem si to. a nevadí. já ji tam mám a to je důležitý (pro mě) ale v tom případě jsem to asi měla nechat doma v šuplíku. dík všem za kritiky.

Rabb
20. 01. 2008
Dát tip
mno.. souvislou myšlenku v tom marně hledám..

mno souvislou myslenku v tom marne hledam.. ale ohledne toho vzhledu zkouselas to vlozit z wordu treba? tak to delam ja nejak mi to zustalo z dob kdy to tu moc nechtelo fungovat (zase)

diketak
20. 01. 2008
Dát tip
Já myslím, že v tom základní myšlenku vidím, ale souhlasím s Honzykem, že tyhle prology celé dílo zničí. To je jako kdybys chtěla něco zahrát na koncertě a nejdřív kroutila hlavou nad nechápavým publikem a pak nad svými schopnostmi. Takže příště PSST, ať se děje cokoliv! To mi taky dává oprávnění se obávat, že třeba stříbrnost řek nemá žádný hlubší smysl. Co znamená ten vesmír? Nekonečno? Jako že už chceš zastavit to střídání? Hvězdy jsou slzy? Poslední otázku nechápu a taky nemá slovně žádnou návaznost na předchozí.

Honzyk
20. 01. 2008
Dát tip
...tak jo..) cau.!-)) rikam, kdybych nepsal, jak si myslim, nema cenu...se muzeme plest, a oba dva, zejo.)

Grainee
20. 01. 2008
Dát tip
asi jo. vím, že to tak působí, proto je tam te prolog.

Honzyk
20. 01. 2008
Dát tip
kominky, sakra, promin...

Honzyk
20. 01. 2008
Dát tip
..cece, ne....a taky teda nevim, proc tedy, kdyzs mi vysvbetlila, takto delit...? No, jedenn druhymu do hlavy neviudi, ale mne falt pripada heslovity, no...pro tebe celek, pro mne radky naskladany za sebe jak koninky na vojne, byt pocitac je rozhazel...)

Grainee
20. 01. 2008
Dát tip
Ve dne smích v noci pláč. Nevím, jestli teď už to pochopíš. ta básnička je celek.

Honzyk
20. 01. 2008
Dát tip
...ja udajne mam, ale libi se mi tu "umyvat okna sterkem", to hned njapalim do drzky lidem, ktery mihatou sutry do vokna.))...ale jinak pro mne jen jednotlivy vzlyky, myslim radky, ktery dohroimady celek nedavaj...a prolog zbytecnej...uz mne tim nmadhodis na smec, ze sis nejista a ja se budu nudit, zejo.. jinak "Cemu se , a porad, smat, teda taky nevim..".)

Grainee
20. 01. 2008
Dát tip
A zase. Zase to vypadá jinak než jsem to napsala. Můj počítač s mou účastí na písmakovi nejspíš nesouhlasí, když mi to pořád kazí... Mělo to být oddělené a bylo to zarovnané. Tak doufám,že máte dobrou představivost.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru