Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zřasená slza

27. 01. 2008
10
21
2182
Autor
jazzgirl


Zřasená slza.

Jen láska vzhůru kape

perličkou ze dna.





21 názorů

jazzgirl
07. 06. 2008
Dát tip
Děkuji:-) A tady raději nebudeme podtext rozebírat:-)... Měla bych do poznámky přidat, že se jedná o "Horní šuplík":-)...

láska kape vzhůru - přesné... ***

jazzgirl
07. 05. 2008
Dát tip
Čtu si to po sobě po nějaké době a koukám na kritiky tu. Není to zrovna nejpovedenější věc, ale nikoho nepraštil ten podtext:-) Škoda přeškoda, povrchníci...:-) Psát srozumitelněji nemíním. A klíč není pod rohožkou:-)

jazzgirl
02. 02. 2008
Dát tip
IVO, sestricka.slunicko1, Hesiona: Děkuji Vám všem, potěšili jste mě moc:-)...

Hesiona
28. 01. 2008
Dát tip
Musím se přiznat, že mě hlavně nadchnul Eric Clapton s textem.

Vio
28. 01. 2008
Dát tip
Dero, z Tebe ten kritik snad jednou bude! Aspoň se mi zdá, že jsi na dobré cestě. "Samotný cit a emoce nejsou umění." - tesat do kamene. Perličky na dně už jsou tak provařené, že je tak krátký text prostě nemůže unést. Zřasená slza je celkem hezký obrat, ale v kontextu tohoto díla sám neobstojí.


pokud jde o E.Claptona, už delší dobu tuhle píseň, z osobních důvodů. nezpívá...což jí na síle nijak neubírá...

Honzyk
27. 01. 2008
Dát tip
...uz ten silenej vobrazek je rana do vazu...))

Dero
27. 01. 2008
Dát tip
IVO, skutečně Skácel, báseň Večer.

IVO
27. 01. 2008
Dát tip
Určitě píšeš velmi kultivovaně a současně srozumitelně. Nicméně z těch tří řádků mají vypovídací schopnost pouze poslední dva. První by mi možná zněl líp prostým konstatováním: "Slza padá z řas." Já Ti ten *T dám ne proto, že jsi maje favoritka, nýbrž proto, že jsem si při četbě vzpomněl na jeden krásný verš (snad Skácel, ale hlavu bych na špalek nedal). "A znova láska, znova odedávna, z povzdálí překáží smrti."

pété
27. 01. 2008
Dát tip
zajímavý text

Dero
27. 01. 2008
Dát tip
Kontextem je pro cílovku právě tvoje dílo a literatura je nadosobní pojem. Pokud si z mého názoru nic odnést nechceš, tak prostě neobnášej. A pokud chceš polemizovat, tak argumentuj textem. Samotný cit a emoce nejsou umění.

jazzgirl
27. 01. 2008
Dát tip
Dero: Kontext bys měl mít, když mluvíš o "cílové skupině" a o psaní "literatury". Navíc, myslím si, že ses nad tou básní hlouběji nezamyslel. I v krátkých útvarech se dá hledat a nacházet.

Dero
27. 01. 2008
Dát tip
jazz, reaguju na text, ne na osobu autora. Četl jsem od tebe pár věcí, nic mi příliš neutkvělo, takže by nebylo fér se pouštět do hodnocení tohoto díla v kontextu tvé tvorby, když o ní mám jen mlhavou představu. Nebo jinak - toto dílo tu stojí soběstačně, a přesně tak ho hodnotím. Kdyby bylo ve sbírce, hodnotím ho v kontextu sbírky. Kdybych kritizoval tebe jako autora, nahlížím na dílo v kontextu tvé ostatní tvorby. Takhle to ale není potřeba.

jazzgirl
27. 01. 2008
Dát tip
Dero:Četl jsi ode mě něco jiného?

Dero
27. 01. 2008
Dát tip
Co mi to dá jako čtenáři? Pár hezkých slov budící zdání nějakého hlubšího pocitu ve spojení s kýčovitým obrázkem a klasickým Claptonem. Nejsem proti křehké romantice, pokud je soběstačná, pokud ji nesmete onen vlk reality, kterému v tomto případě stačí jen vydechnout, nemusí ani moc foukat. Možná jenom nejsem ta správná cílová skupina. Pokud nechceš psát alespoň obstojnou literaturu, můžeš mě směle ignorovat, protože v tom případě se tě má slova netýkají. Pokud však literární ambice máš, tak věřím, že se zamyslíš. Je jedno s jakým výsledkem, můžeš třeba přijít k tomu, že mlátím prázdnou slámu. Držím palce, tak či tak.

jazzgirl
27. 01. 2008
Dát tip
Děkuji moc:-) To jsem ráda...:-)

dobrá trojkombinace :o) multimediální...

jazzgirl
27. 01. 2008
Dát tip

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru