Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

OTEC - III.

06. 02. 2008
3
9
2413
Autor
macecha

 

                                                           Kapitola III.

     Jmenovala se Marie, bylo jí osmnáct, ale jestli mu řekla příjmení, to si opravdu nepamatoval. Oba něco vypili, ne tolik, aby to bylo znát, ale měli dobrou náladu a dobře se spolu bavili. Byli mladí a tak se stalo, co se stát muselo. Dlouho neměl ženu, musel se velmi ovládat, protože se mu moc líbila. Pokoušel se o ni v nějakém sadu, kde seděli na lavičce. Sice bylo dosti chladno, ale jim to nevadilo a ona po delším váhání jeho touze podlehla a dlouze se milovali. Pozor si nedával, kondomy, to tenkrát nefrčelo, zdálo se mu dokonce, že ona byla panna. Neptal se jí, nad ničím nepřemýšlel, oddal se zcela krásným pocitům, které zažíval. Čas jim utekl jako voda, ani se nenadáli a začalo se rozednívat. Podíval se na hodinky, bylo půl páté, čas na to, vydat se zpět do města, aby stihl autobus o šesté.

     Doprovodila ho k autobusu, řekli si ahoj a že si zavolají. Doma, když si prohlížel kapsy, aby našel papírek s jejím telefonním číslem zjistil, že mu zřejmě vypadl z kapsy. On jí telefon dát nemohl, protože jeho rodiče doma telefon neměli. A tak ve zmatku, který nastal s návratem do zaměstnání a ve víru dalšího života na ni zapoměl a namluvil si jiné děvče, které poznal v práci ve městě. To si také vzal za ženu a žijí spolu doposud. A dnes tu stojí před soudem a dovídá se, že má syna a Marie ho žaluje o uznání otcovství.Byl to pro něho doslova šok!

     Byl tázán, zda souhlasí s tím, aby mu byly odebrány vzorky DNA a když řekl "ano", jednání skončilo. Požádal o adresu Marie a odešel s tím, že zápis z jednání mu bude doručen poštou zároveň s výsledky vzorků, které mu budou odebrány v určeném datu na daném oddělení  městské nemocnice. Od soudu šel rovnou do jakési restaurace, objednal si pití a snažil se pochopit, co se vůbec stalo.?!

     Prohlížel si papír s napsanou adresou a telefonem . Mobil měl u sebe a tak si řekl, že to nebude prodlužovat a Marii okamžitě zavolal. Ozvala se mu a on si s ní domluvil schůzku, pokud možno ještě dnes. Bylo poledne, dohodl se s ní, aby přišla po práci na to autobusové nádraží, kde se viděli naposledy. A tak se také stalo.


9 názorů

renegátka
03. 12. 2009
Dát tip
Po třiceti letech má každá ženská toho svého zmáknutého a z toho pramení pocit, že bez její vůle se lísteček nepohne.Tak jako byly bankovky kryté zlatem tak pohodu v rodině zajišťovala žena svou nikdy nekončící prací.

macecha
03. 12. 2009
Dát tip
no, tak to ano. Postavil se k tomu čelem. Ale, to se stává snad jen v povídkách. Většinou to tak hladce nejde :-))

renegátka
03. 12. 2009
Dát tip
myslím na otce ,po třicetiletém manželství má rozčeřit poklidnou hladinu domácího štěstí

macecha
03. 12. 2009
Dát tip
renegátko - teď momentálně nevím, které osoby se to týká. Zda toho muže, či ženy.

renegátka
03. 12. 2009
Dát tip
tohle chtělo odvahu

Fantasie
07. 01. 2009
Dát tip
************** JDU na čtrvrtou řadu povídky...Tip!

macecha
20. 11. 2008
Dát tip
jsem ráda, že se Ti to líbí :o))

Robinia
20. 11. 2008
Dát tip
*

Marcela.K.
18. 03. 2008
Dát tip
fíha, to byl fofr :-))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru