Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

OTEC - V.

06. 02. 2008
4
7
2431
Autor
macecha


                                                         Kapitola V.

     Bylo vidět, jak se jí ulevilo. Očekávala odpor a byla připravená i na nadávky, ale naštěstí se zdál být slušným člověkem a možná i věk udělal své, vzal to prostě jako srávný chlap! "Kolik mu může být roků," pomyslela si. "Určitě přes šedesát, když synovi bylo čtyřicet," říkala si v duchu. "Počkáme tedy na vyjádření soudu a potom, pokud budete chtít, řeknu to synovi a můžete se s ním setkat," řekla a dopila kávu. "Měla jsem velký strach z toho, jak to přijmete, ale já vím na sto procent, že otcem mého syna jste Vy a proto jsem to vše podstoupila." "Nechci po vás žádné peníze, nic, jen to, abyste se s ním setkal a když si budete rozumět, stýkal se s ním i dále, protože já jsem nemocná a moc nadějí mi nedávají." "Ať má alespoň vlastního tátu, když tu nebudu." Zamávala na servírku a chtěla platit. "Nechte to, zaplatím," řekl on. Zvedla se tedy, podala mu ruku a odešla. Když zavírala dveře kavárny, otočila se a usmála se na něho. A opět zmizela z jeho života.

     Zaplatil a šel k autobusu. Přemýšlel, co tomu asi doma budou říkat, nechtěl na to ani pomyslet, ale natolik znal svoji ženu, že věděl, že to přijme prostě jako fakt. Vždy ho respektovala a když jí to vysvětlí, možná bude i ráda, že mají v rodině dalšího chlapa. Důležité je, že nemusí sáhnout na rodinné úspory, protože ty měla v kompetenci ona a asi by velmi těžce nesla, že nemůže svým dcerám dát věno, jak si to vysnila. A on?! Je zvědavý, jak jeho syn vypadá. Je to už vlastně starý chlap, je mu přes čtyřicet, takže setkání s ním bude určitě zajímavé. City zatím nechával stranou, těšil se, zároveň nechtěl být zklamaný. Uvidí, až se setkají, jestli je synek po něm. A pokud ano, tak si  budou určitě rozumět. A navíc, je dědou. Má dva vnuky a vnučku, kdo by to čekal?!

     Byl nakonec rád, že to tak dopadlo. Mohla ho najít už tenkrát, žádat výživné a vůbec, mohla mu velmi znepříjemnit život. Byla to opravdu správná ženská a je možná škoda, že to osud zařídil tak, že jeden o druhém nic nevěděli. Jeho život tím ovšem nabral nový směr. Usmál se v duchu, když si představil tváře svých kamarádů, až jim v neděli v hospodě bude říkat, že má syna. Nikdo mu nebude věřit. Bude ho tam muset pozvat a představit jim ho osobně. Už se těšil!

    

 


7 názorů

macecha
03. 12. 2009
Dát tip
měla ho hledat dříve. Ušetřila by si mnoho trápení.

renegátka
03. 12. 2009
Dát tip
nic se neděje jen tak, ona měla důvod ho vyhledat

Fantasie
07. 01. 2009
Dát tip
ještě dočtu ten závěr, moc se těším...Tip!

macecha
20. 11. 2008
Dát tip
Robinie- tady je to tak napůl

Robinia
20. 11. 2008
Dát tip
Taky podle skutečnosti?

macecha
01. 08. 2008
Dát tip
Diano, hlavně, že se Ti to líbilo a přečetla jsi to až do konce. Nedalo se to zkrátit. Nedávalo by mi to smysl. A to víš, dlouhé věci skoro nikdo nečte. Tak díky.

Diana
01. 08. 2008
Dát tip
Přečetla jsem si se zájmem všech pět kapitol. Je to napsáno hezky, jen při četbě vzniká spousta otázek, praktické povahy. Například je nepravděpodobné, že by se soud zabýval určením otcovství dospělých dětí. Ale jako povídka se to pěkně četlo *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru