Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Název si dosaďte sami - minisoutěž

12. 02. 2008
11
61
3949
Autor
Zbora

Vyznění textu dost často záleží na jeho názvu. Autoři se nás názvem někdy snaží navést na správnou kolej, někdy mystifikovat. Na výběru vhodného názvu kolikrát visí úspěch celého díla. Často se tak stává, že jediným zajímavým momentem je v celé knize, povídce, či básni její název. Vy, vážení kolegové a kolegyně, máte teď jedinečnou možnost učinit tento banální, nudný až blbý text onázveným a dát mu tak smysl, popřípadě nesmysl. Dne 21.2.2008 se v STS Chvojkovice-Brod pod Nuselským mostem učiní přítomnými předními literátkami a literáty výběr nejlepšího názvu, přičemž jeho autora při nejbližší příležitosti osobně odměním panákem čtyřicetiprocentního alkoholu dle vlastního výběru (pokud zvítězí název autora nezletilého, panák bude nahrazem libovolným nealkoholickým nápojem včetně brčka).



Několik lidí se neslyšně pohybovalo po můstku přes vodu
vždy, když jeden došel, dvanáct jiných se vrátilo

bylo pochmourno a slunce moc nesvítilo

pak se to ale stalo

sice docela pozdě
dalo by se říci s křížkem po funuse
ale nakonec přece





61 názorů

beztak to bylo podplacené, to je jasné... :-P

palino8
25. 02. 2008
Dát tip
Ďakujem za ocenenie, vážim si to Teším sa na stretnutie s predsedom poroty. (Na Sieťach?)

JiKo
23. 02. 2008
Dát tip
žádám revizi výsledků!!!

papouch
22. 02. 2008
Dát tip
Protestuji!!!!!!

Zbora
22. 02. 2008
Dát tip
Rum v zimě hřeje v létě osvěží!

jéé, děkuju při nejbližší příležitosti si ten rum s brčkem vyzvednu

Zbora
22. 02. 2008
Dát tip
Reb: ano, mošt každopádně s sebou!!! Pozouš: Vůbec to nevypadá, jako bys měl radost :o( Není přece důležité, co jsi vyhrál, ale to krásné vědomí, že jsi vyhrál - mimochodem, jestli ten vyhraný alkohol ještě máš, věděl bych o dobrém způsobu, jak se ho elegantně zbavit, a ještě si šplhnout u několika písmáků.

pozorovatel
22. 02. 2008
Dát tip
v životě jsem toho vyhrál opravdu málo ale pokaždé to byl alkohol (děláte mi to schválně!)

Zbora
22. 02. 2008
Dát tip
Vážení a milí účastníci soutěže (i vy jen přihlížející), včera ve večerních hodinách proběhlo v již zmiňovaném prostoru STS Chvojkovice-Brod vyhodnocení soutěže. Jako porotci za stůl usedli: Pišta Hufnágl (za server Písmák), Hajka (za server Literra) a Ariel (za server Totem), přičemž všichni tři se zhostili úlohy velice svědomitě a po pečlivém ohledání všech (anonymních!) názvů vybrali tři nejatraktivnější, z nichž posléze vyhodnotili jako nejlepší název Hospoda od autora Pozorovatel (nevím, co je k tomu vedlo, neptejte se mě). Tímto slavnostně ohlašuji, že vítězi při nejbližší možné příležitosti předám cenu - a jelikož je obecně známo, že pozorovatel patří mezi úzkou skupinu lidí, zachovávajících si i v dnešní zkažené době všechny cnosti, a nepropadá civilizačním neřestem, bude mu udělena lahev libovolného nealkoholického nápoje i s brčkem! (pokud ovšem nebude chtít přistoupit na fér hru a dostát pravidlům soutěže, totiž že zletilý autor vyhrává panáka čtyřicetiprocentního alkoholu dle vlastního výběru). Jelikož se soutěž setkala s nečekaným ohlasem, rozhodl jsem se, jakožto předseda komise, ocenit i autory dalších dvou textů, které se v obrovské konkurenci dosatly do úzkého výběru porotců. Jsou jimi: Bílý kouř nad kaplí od autora Palino8 a Oheň na poušti od autora Září 2005. Oba zniňovaní autoři si u mě mohou kdykoli vyzvednout panáka čtyřicetiprocentního alkoholu dle vlastního výběru (pokud se jedná o autora nezletilého, panák bude nahrazem libovolným nealkoholickým nápojem včetně brčka). Dále jsem se rozhodl udělit zvláštní cenu předsedy komise - autorovi, jehož název se nejvíce líbil předsedovi komise: Koniec panenstva Jarmily K. od autora James Juice. I on si u mě může kdykoli vyzvednout panáka čtyřicetiprocentního alkoholu dle vlastního výběru (pokud se jedná o autora nezletilého, panák bude nahrazem libovolným nealkoholickým nápojem včetně brčka). Doba vyzvednutí výhry není nijak časově omezena a v případě úmrtí vyhlašovatele, přechází povinnost plnění na jeho děti. I všichni ostatní účastníci soutěže si se mnou mohou při nejbližší možné příležitosti dát panáka čtyřicetiprocentního alkoholu, jen s tím rozdílem, že si ho musí sami zaplatit, připadně ho zaplatit i za mě. Děkuji Vám za účast v soutěži, blahopřeji všem oceněným a přeji mnoho dalších literárních úspěchů.

Grainee
19. 02. 2008
Dát tip
,,Kolik lidí bylo na můstku?"... ehm, to má být ten název. no ale to by pak patřilo do sekce hádanky... Já nevííím. Ale dík, donutil jsi mě po dlouhé době se aspoň trochu zamyslet... :o) T*

toš normálně... krleš! a je to...

Smetiprach
14. 02. 2008
Dát tip
v pořádku a panáka zaplatíš všem, ať se to neplete...

soňa
14. 02. 2008
Dát tip
Nakonec přišel Japonec

Pacer
13. 02. 2008
Dát tip
Hm:)) "S takovou si svou rakev na hřbitov ponesu sám"

papouch
13. 02. 2008
Dát tip
21.2 to je čtvrtek - a papoušek má v pátek volno!!

Zbora
13. 02. 2008
Dát tip
Papouch - vynikající postřeh! :o)

Zbora
13. 02. 2008
Dát tip
romale - super - je to dvacet metrů od úrovně nuselského mostu, proti proudu botiče - zelená vývěska - točí staropramen - po schodech dolu. pomerančová - ten poslední je více než výmluvný :o)) Katu: Ty se těď nějak častěji stýkáš s chroustem? :o) Palino: díky za objemný příspěvek. Ten poslední bude určitě horkým favoritem. Janina: úžasné! Daddy: ano, toho si nelze nepovšimnout. Nechápu: koukám, že také ráda sleduješ noční programy soukromých televizí :o) Pozo :o) Vaud: letenku si musíš bohužel proplatit sám, ale abys neřekl, že nevycházíme vítězům vstříc, tak pro Tebe přijedem na letiště tragačem! Smeťák: dobrá, přivedu jen malíře, fotografy a veterináře.

papouch
13. 02. 2008
Dát tip
ale teď vážně: Pláč apoštolův (dvanást, kříž, jeden zradil... že jsem se trefil? :-))

papouch
13. 02. 2008
Dát tip
Jak jsem potkal řízek

Vaud
13. 02. 2008
Dát tip
uz jsem to v jednom fejetonu navrhoval - nazev, ktery zarucene nalaka: Necenzurovany dennik Bohumila Kulinskeho

Vaud
13. 02. 2008
Dát tip
Ledecska lavka za spatneho pocasi (jestli vyhraju, tak chci proplatit i letenku)

Smetiprach
13. 02. 2008
Dát tip
"šukat psa" hele zbora, literáty a literátky nám do chvojkovic netahej, my sme slušnej oddíl!

ještě mě napadlo Lampa zhasla:o)

pozorovatel
13. 02. 2008
Dát tip
teď když jsem si tu báseň přečetl, napadlo mě Nástup do Osvětimi, ale to by pobuřovalo

Oheň na poušti

Rabb
13. 02. 2008
Dát tip
na odchodu..

daddy
13. 02. 2008
Dát tip
názvy neuznávám :)

Janina6
13. 02. 2008
Dát tip
A bylo světlo i pro toho, kdo třikrát zapřel

palino8
13. 02. 2008
Dát tip
mám niekoľko návrhov, snáď nevadí: 1. Kořalka 2. Lido Jazz Band 3. Dotýkati se elektrického vedení i na zem spadlého je životu nebezpečné 4. Bílý kouř nad kaplí

katugiro
13. 02. 2008
Dát tip
zatni zub když se ti nechtělo k lopatě dodýchej báseň za autora a vezmi kytaristovi struny na testy rozumné míry popelářství pán ve střevních potížích z letu po dvou lekcích geografického kurzu pletení souřadnic dle norských vzorů hle! sen amund! dortmundské hleny svaté smráknul se kousni do každého písmena částice nepolykej háčkuj a stetoskopej nepřilož kdejaký vykřičník na hruď potulného mnicha zábradlí minulé bude ti příčeskem rozzlobený traktorista kopnul vztekle do brambory a způsobil nedozírných škod socialistické morálce "Viděla ste toho pána ze třetího?" "Ani mi nemluvte!" každou fotku vhoď do vařící vývojky čekej, co zbude z fotografovo tchyně uslyšíš klapot podpatků vdov malichernost v každém orwu orba v chloridu stříbrném! vzkřikl vzteklý traktorista a způsobil břímě lumierům nedozírnější škodám moří na poli vod stolice básníků svatá plň brka ústřic škodlivým pergamenů a jemně dýchej jestli to tedy není zbytečně dlouhé. jinak by mohlo stačit muňk!

take zkusim mezi praci treba.... čokoláda nebo tak jde čas (ale to ma asi copyright) pripadne: proč v tom bramborovém, guláši nejsou brambory?

JiKo
12. 02. 2008
Dát tip
Písek obyčejně skřípe

romale
12. 02. 2008
Dát tip
Jestli pod nuselákem, tak si za vama skočim na jedno...

Zbora
12. 02. 2008
Dát tip
Noe: a tady je báseň: nesmí chodit k řece každý den a pak vracet se zpátky stejnou cestou Myslím, že nám to jde výtečně!

neroušek
12. 02. 2008
Dát tip
Neroušek dí:Zimní autobus.

Petrusha
12. 02. 2008
Dát tip
jedenkrát bacil 12 ich trafil (ježiš to je blbina :))

Noe1
12. 02. 2008
Dát tip
OK. Namátkou jsem vytáhl název 18. února (1897)

Zbora
12. 02. 2008
Dát tip
Já to mám naopak - nedáme to dohromady? Já budu z šuplíku vytahovat namátkou texty, Ty namátkou názvy a rovnou to budem svorkovat.

ceder_john
12. 02. 2008
Dát tip
dneska jen do zadku

Noe1
12. 02. 2008
Dát tip
to se mým názvům stává ... ale častěji k mému geniálnímu názvu schází jakýkoliv text

Zbora
12. 02. 2008
Dát tip
Noe: teda, ne že bych Ti do toho chtěl mluvit, ale připadá mi, že Tvému názvu taknějak schází jakýsi vztah k textu.

Zbora
12. 02. 2008
Dát tip
humbert: nepopírám, že jistě budeš jeden z horkých bramborů! James: úplně to vidim...tam.

pozorovatel
12. 02. 2008
Dát tip
Hospoda

Noe1
12. 02. 2008
Dát tip
zboro, zboro ... praštěný nápad ... ale geniální

Křídlo
12. 02. 2008
Dát tip
auto da fe

Zbora
12. 02. 2008
Dát tip
ano, zamyslet, to je krásné :o))

aano, zcela světlý:-D ne promiň, to byla jakási první asociace, ještě se zkusím zamyslet, páč prolog je zcela pravdivý!:)

Zbora
12. 02. 2008
Dát tip
Rajmund: talent se hned pozná! :o) humbert: máme favorita! :o)))

Zbora
12. 02. 2008
Dát tip
Zametač: výborný název - takový světlý! Tangens: dobrý pokus, dokonce dva - ano, zaznamenávám si - a dodávám, že je samozřejmě možné se účastnit soutěže libovolným počtem soutěžních příspěvků, takže pokud Tě ještě neco napadne, bez ostychu se navrať.

Rajmund
12. 02. 2008
Dát tip
Odhlasování první veřejné volby prezidenta České republiky.

Kříž u potoka:-) Jen jestli to už někdo nepoužil:D

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru